De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

22 februari 2019

 • Aanhouding voor bedreiging van vrouw uit Roosendaal
  Een 21-jarige man uit Goes is woensdagmiddag 20 februari aangehouden voor bedreiging van een vrouw uit Roosendaal. Daarbij zou een vuurwapen in het spel zijn geweest.
 • Hennepkwekerij in woning aan Bandeliersberg aangetroffen
  Tijdens een districtelijke hennepruimdag in district De Markiezaten is ook in Roosendaal een hennepkwekerij aangetroffen en opgerold. Die was ondergebracht in een woning aan de Bandeliersberg en verdeeld over twee ruimtes.
 • Bosje bloemen voor snelle bellers bij inbraak in Westrand
  De wijkagent van de Westrand in Roosendaal heeft dinsdag een bosje bloemen gebracht naar twee snelle bellers van 'een verdachte situatie'. Het bleek te gaan om een inbraak in een woning aan de Lucas van Leydenstraat. Dankzij dat belletje kon de politie snel een verdachte aanhouden.
 • De lente zet door
  De lente zet door: voor Ierland ligt een soort van blokkade, waardoor storingen niet tot onze omgeving kunnen doordringen. Komende dagen ligt er een hogedruk gebieddaardoor stevig boven ons. Wel komt er regelmatig bewolking door. Vandaag (woensdag) veel bewolking, maar de zon is ook veel te zien.
 • Tiende editie van de Groenhuysen Bridgedrive op 9 maart
  De Groenhuysen Bridgedrive komt er aan op zaterdag 9 maart, voor de tiende keer alweer. De organisatie is ook nu weer in de vertrouwde handen van ABC West Brabant en Groenhuysen-medewerker Toine Houtepen. Deelnemers steunen met hun deelname bovendien het goede doel, want de opbrengst komt ten goede aan de Vrienden van Groenhuysen, die zich inzetten voor het welzijn van de klanten en bewoners.
 • Programma vrouwenvoetbal weekend 24 feb
  Voor komend weekend is er maar een bescheiden programma voor de vrouwen- en meidenteams uit de gemeente Roosendaal. Zondag thuiswedstrijden voor Roosendaal VR1, FC Moerstraten VR1 en HSC'28 VR1. Zaterdag alleen voor Roosendaal MO19 een thuiswedstrijd.
 • Hooihuis pakt De Koninck in squashcompetitie
  Veelvoudig kampioen De Koninck zit in de hoek waar de klappen vallen. Naaste belager He Hooihuis won de onderlinge ontmoeting en staat op het punt de rode lantaarn in de Sieben Squashpark Bedrijvencompetitie over te dragen.
 • Nostalgische kermis Roosendaal van 17 t/m 22 april
  De (tweede) grote nostalgische kermis in de binnenstad Roosendaal is van 17 april t/m 22 april 2019. Er zijn ruim 35 nostalgische kermiszaken aanwezig, zo meldt de Facebookpagina van Kermis in Roosendaal. Volgens dat bericht is het de de grootste nostalgische kermis van Nederland.
 • Aarmoei-nieke stort zich op eige taol (25 feb)
  Op maandagavond 25 februari vanaf 20:00 uur is de kleine zaal van ‘De Kwakkelkooi’ (Schouwburg de Kring) weer het toneel van de presentatieavond van het IQ Aarmoei-nieke van Roosendaol. In de gemoedelijke gekende setting schotelt het IQ Aarmoei-nieke de bezoekers een avondvullend programma voor, vol met hoogtepunten. De toegang is gratis.
 • 22e ‘Inekes 55-plus Bal’ op maandag 4 maart
  Ook dit is er er - natuurlijk - weer een 'Inekes 55-plus bal' in Roosendaal. Dat vindt inmiddels voor de 22e keer plaats. De plek is zaal Back Horse aan de Hoogstraat 7 en het begintijdstip is 13:00 uur. Piet Baselier en Eric van Hest doen de presentatie.

Zoektips voor deze site


Zoeken in rubrieken

Op deze site zijn oudere berichten van Roosendaal op Internet verzameld. De berichten zijn gegroepeerd in rubrieken die u in de menubalk bovenaan de pagina ziet.
 • Als u op een van de rubrieksnamen klikt, dan krijgt u de koppen van alle artikelen in die rubriek te zien. Steeds in blokken van dertig, maar dat kunt u zelf aanpassen. Klikt u op een bepaald jaar in een rubiek, dan krijgt u alleen de berichten van dat jaar te zien.
 • Als u zo'n overzicht heeft opgeroepen, dan ziet u bovenaan een zoekvenster staan waarin u in de koppen kunt zoeken.

Voorbeeld:

 • U wilt zoeken op gemeente in de rubriek nieuws. Als u in de hoofdrubriek Nieuws zoekt, krijgt u alle koppen uit alle vermelde jaren te zien waarin gemeente in de kop staat.
 • Wilt u alleen berichten met gemeente in de kop uit het jaar 2011, dan gaat u naar de rubriek 'Nieuws 2011' en zoekt daar op gemeente.
 • Let op: u krijgt met deze methode alleen resultaten te zien als het gezochte woord in de kop staat.

Zoeken op de hele site

 • U kunt ook zoeken op de hele site. U zoekt dan in alle rubrieken tegelijk, zowel in de kop als in de tekst van de artikelen. Dat doet u via het zoekvenster rechts bovenaan in de menubalk.
 • Als u daar op gemeente zoekt, krijgt u meer zoekresulaten, want nu zoekt u immers zowel in de koppen als in de teksten.
 • Een aantal zoekresultaten verschijnt direct onder het zoekvenster rechts op de pagina, maar ALLE zoekresultaten verschijnen in een overzicht aan de linkerkant van de pagina. Daarboven staat ook een zoekvenster waarin u wat preciezer kunt zoeken.

Speciale archiefsite van Roosendaal op Internet

De nieuwswebsite Roosendaal op Internet heeft net voor Nieuwjaar 2016 een nieuwe speciale Archiefsite gelanceerd. Te beginnen met archiefartikelen uit 2010, 2011, 2012 en 2013. Via deze site zijn al enkele duizenden artikelen (en vele foto's) bereikbaar. De archiefsite wordt de komende maanden nog flink uitgebreid.

Link archiefsite:>> www.roosendaalopinternet.nl/archief

Actuele berichten en berichten uit 2014 en 2015 zijn te zien via:

>> www.roosendaalopinternet.nl

Roosendaal op Internet is al vele jaren actief in Roosendaal. De site is opgezet als uitgebreide linkspagina en uitgegroeid tot nieuwssite met nieuws, links en fotoreportages, gemaakt op non-profit-basis.