De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

 • Dit weekend A17 tussen De Stok en Noordhoek dicht
  In het kader van onderhoudswerken is dit weekend de A17 tussen knooppunt De Stok en knooppunt Noordhoek (dus in de richting naar Dordt) afgesloten van vrijdagavond 19 oktober 21:00 uur tot maandagmorgen 22 oktober 05:00 uur. Ook dinsdag- en woensdagavond en -nacht is dit weggedeeelte afgesloten.
 • Eerbetoon aan Creedence Clearwater Revival in de Sjoes (20 okt)
  Het indoor Blommenblues in De Sjoes aan de Markt in Roosendaal eert op zaterdagavond 20 oktober via The Fortunate Sons met een 'Tribute to CCR' de band Creedence Clearwater Revival, bekend van talrijke hits en het Woostock-optreden uit de roemruchte jaren '60 en '70.
 • Wandelen in natuurgebied de Zwaakse Weel (21 okt)
  De KNNV/IVN afdeling Roosendaal heeft voor zondagmorgen 21oktober een wandeling onder leiding van een natuurgids door het Zeeuwse natuurgebied de Zwaakse Weel nabij Kwadendamme op het programma staan.
 • Harmonie Oranje uit Wouw verzorgt dit jaar bevrijdingsconcert (25 okt)
  Harmonie Oranje uit Wouw verzorgt dit jaar het bevrijdingsconcert in de Kring op donderdagavond 25 oktober. Het comité ‘Herdenken en Vieren’ organiseert het bevrijdigsconcert dit jaar voor de vijfde keer. Elk jaar wordt aan een andere culturele vereniging en/of organisatie gevraagd om het concert te verzorgen. Met het bevrijdingsconcert staan het gemeentebestuur en de inwoners van Roosendaal stil bij de bevrijding van de stad en de dorpen in 1944.
 • Vrouwen Bristol Team pakken de draad weer op
  Na het debacle van vorig week gingen de meiden van zaalvoetbalclub Bristol Team woensdag 17 oktober richting Den Haag. Tegen het tweede van deze vereniging moesten de Roosendalers afreizen met drie afmeldingen. Toch was vooraf het vertrouwen groot, aangezien er wat recht was te zetten. En dat lukte, het werd 3-6. Ook de tweede bekerronde werd maandag 15 oktober gewonnen.
 • Het circus is weer in de stad…
  Het circus is weer in de stad. In dit geval gaat het om het circus Freiwald, dat vrijdag 19, zaterdag 20 en zondag 21 oktober drie voorstellingen verzorgt op het parkeerterrein van De Stok. Vrijdag en zaterdag beginnen de voorstellingen om 17:00 uur, zondag is er een middagvoorstelling die om 14:00 uur begint.
 • Vox Jubilans brengt met concert ode aan de aarde (28 okt)
  Het Gemengd Koor Vox Jubilans verzorgt zondagmiddag 28 oktober samen met de slagwerkgroep Rondomtrom het 'Concert van de aarde'. Dat gebeurt in de Moeder Godskerk aan de Kennedylaan in Roosendaal. Het concert begint om 15:00 uur, kaarten kosten 10 euro (inclusief consumptie).
 • App vervangt ‘zakkaartjes’ voor verpleegkundigen Bravis
  Verpleegkundigen en artsen in het Bravis ziekenhuis kunnen sinds kort medische protocollen en werkinstructies raadplegen via een app op hun smartphone. Voorheen werden hiervoor papieren kaartjes gebruikt, die in de zak van het uniform gestoken werden. Met de komst van de Zakkaartjes App hebben zorgprofessionals de belangrijkste protocollen altijd beschikbaar en up-to-date in 1 app.
 • Halloween Kids Event bij Fun-skillz (21 okt)
  Fun-skillz aan de Wouwbaan 143 in Roosendaal verzorgt zondagmiddag 21 oktober van 14.00-17.00 voor kinderen in de leeftjd van 4 t/m 12 jaar weer een groots Halloween Kids Event met een heleboel spannende activiteiten. Zo is er een grote 'trick or treat'-route met spannende griezels.
 • Ook Halloween-griezeltocht bij Sterrebos (27 okt)
  Ook bij Sterrebos van S&L Zorg aan de Onyxdijk in Roosendaal is het dit jaar weer Halloween. Bewoners en de buurt kunnen zaterdagavond 27 oktober met Piraten op zoek naar de schat. Het wordt een spannende griezelzoektocht, waarvan de start tussen 19:00 en 19:30 uur is bij het Centraal Kantoor.

Zoektips voor deze site


Zoeken in rubrieken

Op deze site zijn oudere berichten van Roosendaal op Internet verzameld. De berichten zijn gegroepeerd in rubrieken die u in de menubalk bovenaan de pagina ziet.
 • Als u op een van de rubrieksnamen klikt, dan krijgt u de koppen van alle artikelen in die rubriek te zien. Steeds in blokken van dertig, maar dat kunt u zelf aanpassen. Klikt u op een bepaald jaar in een rubiek, dan krijgt u alleen de berichten van dat jaar te zien.
 • Als u zo'n overzicht heeft opgeroepen, dan ziet u bovenaan een zoekvenster staan waarin u in de koppen kunt zoeken.

Voorbeeld:

 • U wilt zoeken op gemeente in de rubriek nieuws. Als u in de hoofdrubriek Nieuws zoekt, krijgt u alle koppen uit alle vermelde jaren te zien waarin gemeente in de kop staat.
 • Wilt u alleen berichten met gemeente in de kop uit het jaar 2011, dan gaat u naar de rubriek 'Nieuws 2011' en zoekt daar op gemeente.
 • Let op: u krijgt met deze methode alleen resultaten te zien als het gezochte woord in de kop staat.

Zoeken op de hele site

 • U kunt ook zoeken op de hele site. U zoekt dan in alle rubrieken tegelijk, zowel in de kop als in de tekst van de artikelen. Dat doet u via het zoekvenster rechts bovenaan in de menubalk.
 • Als u daar op gemeente zoekt, krijgt u meer zoekresulaten, want nu zoekt u immers zowel in de koppen als in de teksten.
 • Een aantal zoekresultaten verschijnt direct onder het zoekvenster rechts op de pagina, maar ALLE zoekresultaten verschijnen in een overzicht aan de linkerkant van de pagina. Daarboven staat ook een zoekvenster waarin u wat preciezer kunt zoeken.

Speciale archiefsite van Roosendaal op Internet

De nieuwswebsite Roosendaal op Internet heeft net voor Nieuwjaar 2016 een nieuwe speciale Archiefsite gelanceerd. Te beginnen met archiefartikelen uit 2010, 2011, 2012 en 2013. Via deze site zijn al enkele duizenden artikelen (en vele foto's) bereikbaar. De archiefsite wordt de komende maanden nog flink uitgebreid.

Link archiefsite:>> www.roosendaalopinternet.nl/archief

Actuele berichten en berichten uit 2014 en 2015 zijn te zien via:

>> www.roosendaalopinternet.nl

Roosendaal op Internet is al vele jaren actief in Roosendaal. De site is opgezet als uitgebreide linkspagina en uitgegroeid tot nieuwssite met nieuws, links en fotoreportages, gemaakt op non-profit-basis.