De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

 • GHB en hennep in auto in Heuvellaan
  De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 22 juli bij controle van een auto in de Heuvellaan in Roosendaal twee flesjes GHB en een plactic tas met 60 gram henneptoppen aangetroffen.
 • Commandobaan geen doorgaande weg meer: einde sluiproute
  De Commandobaan in Roosendaal is geen doorgaande weg meer voor autoverkeer. De bewoners van de Zundertseweg Noord en de Kortendijksestraat, die momenteel gerenoveerd worden, zijn van het sluipverkeer verlost. De wegversmalling aan de kant van de Kortendijksestraat is als eerste onderdeel van de reconstructiewerkzaamheden in de buurt al gemaakt. De uitneembare paaltjes moeten nog komen.
 • Politie pakt crossen op De Stok aan
  Bij een speciale controle in de buurt van De Stok heeft de politie zaterdagavond 21 juli van vier bestuurders hun rijbewijs ingevorderd. Twee automobilisten kregen een bekeuring omdat ze helemaal geen rijbewijs hadden. Verder volgden processen-verbaal voor het rijden in de verkeerde rijrichting op een rotonde en een snelheidsovertreding van 30 kilometer per uur. 'In de toekomst zullen vaker controles plaatsvinden', waarschuwt de politie.
 • Boris op Palm Parkies in het Vrouwenhof (25 aug)
  AGENDA - Op Palm Parkies van woensdagavond 25 juli in het Vrouwenhofpark in Roosendaal treedt Boris op. Hij werd bekend doo Idols in 2004, nu heeft hij een nieuw album onder de arm met een mega frisse sound! De single “NEON” (zo heet de plaat ook) is alvast het eerste bewijs. Hij behoort tot de beste soulzangers van het land.
 • De Kring zoekt weer jonge theaterkijkers
  Theater De Kring in Roosendaal zoekt net als vorig jaar weer jonge theaterkijkers, die minimaal per maand één voorstelling bezoeken en na afloop met De Kring en in hun eigen netwerk communiceren over hoe het was. Het gaat om jonge mensen die tussen de 14 en 25 jaar zijn en uit Roosendaal of omgeving komen.
 • IRIS na de zomerstop weer volop in beweging
  Sportvereniging IRIS uit Roosendaal, dat staat voor begeleid sporten zonder zorgen, heeft nu een vakantiestop, maar na de zomerpauze komt de groep vanaf 23 augustus op de donderdagavond tussen 19:00 - 21:00 uur weer bijeen in sporthal 'In de Roos' aan de Commandobaan 6. Belangstellenden zijn van harte welkom om zelf eens te komen kijken wat daar gebeurt...
 • Warm en nog warmer
  Heel Europa blijft in de ban van het warme weer en het einde is nog lang niet in zicht. Regenkansen zijn minimaal en beperken zich tot enkele plaatsen, maar het steltd weinig voor. Vandaag (zaterdag) weer volop zon en dan loopt de temperatuur weer op tot 26 of 27 graden aan het eind van de middag, met een zwakke wind uit noord tot noordwest.
 • De Draai Tour Classic: toer- en MTB-tochten op zondag 5 aug
  Voor iedereen die graag fietst, op de weg of in het bos, heeft De Draai net als vorig jaar een aantal leuke toertochten over diverse afstanden uitgezet in de regio West-Brabant. Deelnemers hebben de keus uit tochten over 90, 130 en 170 km. 'Zonder uitzondering mooie routes waarmee iedere liefhebber aan zijn of haar trekken komt', aldus de organisatie. De langste route loopt onder andere via de Moerdijkbrug en de Kiltunnel.
 • Volksronde op zaterdag voor de Draai (4 aug)
  Op zaterdag 4 augustus, de zaterdag voor De Draai, staat de Kade (en omgeving) in het teken van de 42ste editie van de Volksronde, een evenement voor jong en oud met strijd in diverse wielerkoersen op verschillende niveaus. Waaronder het Roosendaals Kampioenschap, de ex-profs achter de derny’s en de Open Klasse. En dit jaar met twee nieuwe koersen: de ID koers en Hold Your Horses Roosendaalse Prominentenkoers.
 • Fixed Gear Race zorgt voor primeur bij de Draai
  De tweede editie van een Fixed Gear Race zorgt bij De Draai 2018 op maandag 6 augustus voor een primeur in Roosendaal. De wedstrijd op de Draai-dag gaat als enige wedstrijd in Nederland meetellen voor de Fixed Nations Cup 2019 in Dijon (Frankrijk). Daardoor kunnen renners tijdens de Draai punten halen die meetellen voor de kwalificatie voor deze landenwedstrijd.

Zoektips voor deze site


Zoeken in rubrieken

Op deze site zijn oudere berichten van Roosendaal op Internet verzameld. De berichten zijn gegroepeerd in rubrieken die u in de menubalk bovenaan de pagina ziet.
 • Als u op een van de rubrieksnamen klikt, dan krijgt u de koppen van alle artikelen in die rubriek te zien. Steeds in blokken van dertig, maar dat kunt u zelf aanpassen. Klikt u op een bepaald jaar in een rubiek, dan krijgt u alleen de berichten van dat jaar te zien.
 • Als u zo'n overzicht heeft opgeroepen, dan ziet u bovenaan een zoekvenster staan waarin u in de koppen kunt zoeken.

Voorbeeld:

 • U wilt zoeken op gemeente in de rubriek nieuws. Als u in de hoofdrubriek Nieuws zoekt, krijgt u alle koppen uit alle vermelde jaren te zien waarin gemeente in de kop staat.
 • Wilt u alleen berichten met gemeente in de kop uit het jaar 2011, dan gaat u naar de rubriek 'Nieuws 2011' en zoekt daar op gemeente.
 • Let op: u krijgt met deze methode alleen resultaten te zien als het gezochte woord in de kop staat.

Zoeken op de hele site

 • U kunt ook zoeken op de hele site. U zoekt dan in alle rubrieken tegelijk, zowel in de kop als in de tekst van de artikelen. Dat doet u via het zoekvenster rechts bovenaan in de menubalk.
 • Als u daar op gemeente zoekt, krijgt u meer zoekresulaten, want nu zoekt u immers zowel in de koppen als in de teksten.
 • Een aantal zoekresultaten verschijnt direct onder het zoekvenster rechts op de pagina, maar ALLE zoekresultaten verschijnen in een overzicht aan de linkerkant van de pagina. Daarboven staat ook een zoekvenster waarin u wat preciezer kunt zoeken.

Speciale archiefsite van Roosendaal op Internet

De nieuwswebsite Roosendaal op Internet heeft net voor Nieuwjaar 2016 een nieuwe speciale Archiefsite gelanceerd. Te beginnen met archiefartikelen uit 2010, 2011, 2012 en 2013. Via deze site zijn al enkele duizenden artikelen (en vele foto's) bereikbaar. De archiefsite wordt de komende maanden nog flink uitgebreid.

Link archiefsite:>> www.roosendaalopinternet.nl/archief

Actuele berichten en berichten uit 2014 en 2015 zijn te zien via:

>> www.roosendaalopinternet.nl

Roosendaal op Internet is al vele jaren actief in Roosendaal. De site is opgezet als uitgebreide linkspagina en uitgegroeid tot nieuwssite met nieuws, links en fotoreportages, gemaakt op non-profit-basis.