De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

17 december 2018

 • RBC na winst in Zevenbergen (1-3) de winterkampioen
  RBC heeft zondag 16 december de laatste reguliere competitiewedstrijd tegen (en bij Virtus op Sportpark De Meeen in Zevenbergen) gewonnen met 1-3. En daarmee sluit RBC het jaar 2018 af als winterkampioen. RBC wide als koploper in de 3e klasse A de winterstop in gaan en dat is dus gelukt. Door het gelijkspel tegen SAB zagen de oranjehemden de voorsprong op HVV'24 slinken tot één punt.
 • Basketball: de laatste wedstrijden in 2018 van Blauw-Wit
  In het afgelopen weekend (van 15-16 december) waren voor Blauw-Wit de laatste basketballwedstrijden van het jaar. Komende week zijn er nog volop trainingen en dan volgt de kerstvakantie. De competities worden voor de meeste teams opnieuw ingedeeld en in januari zullen de Blauw-Witters dan veelal nieuwe tegenstanders treffen.
 • Vrouw (19) aangehouden voor mishandeling man (18) in café
  De politie heeft in de nacht van zaterdag 15 op zondag 16 december 2018 op de Markt een 19-jarige vrouw uit Roosendaal aangehouden. De vrouw wordt er van verdacht die nacht rond 03.00 uur in een horecagelegenheid een 18-jarige man uit Roosendaal met een glas in zijn gezicht te hebben geslagen.
 • Twee drugsdealers aangehouden bij Moureauveld
  Politiemensen hebben zaterdagavond 15 december rond 21.15 uur op het Moureauveld twee Roosendalers van 22 en 28 jaar oud aangehouden op verdenking van dealen. Bij de politie waren diverse meldingen binnengekomen dat er gedeald zou worden vanuit een brandgang aan het Moureauveld, reden voor de politie om daar een actie te houden.
 • Ontspoorde loc in Roosendaal weer op spoor getild
  Bij het stationscomplex van Roosendaal is zaterdag 15 december hard gewerkt om een ontspoorde loc weer op de rails te krijgen. Daar moesten onder andere een grote kraan van Mammoet en de Incidenten Bestrijding van Prorail aan te pas komen. De loc was vrijdag met drie assen ontspoord op een stopontspoorblok.
 • Close Up luistert ‘Klundert bij kaarslicht’ op
  Het Roosendaalse koor Close Up heeft zaterdagavond 15 december meegewerkt aan het evenement 'Klundert bij kaarslicht'. In een mum van tijd was Klundert zaterdag omgetoverd tot een sfeervol dorp met kaarslicht. Nadat eerst de sfeer was geproefd bij andere koren, mocht Close Up om 21.00 uur zelf optreden in de Hervormde kerk. Ook hier was geen verlichting aan, en dat betekende even improviseren voor dirigente Herma Martens met extra lampjes om haar partituren goed te kunnen lezen.
 • 52 kilo illegaal vuurwerk in West-Brabant opgesnord
  In het district de Markiezaten is de afgelopen dagen een actie geweest tegen illegaal vuurwerk. Agenten van het basisteam Roosendaal, van het basisteam Bergen op Zoom en van een zogenaamd Flexteam hebben 21 adressen bezocht op zoek naar illegaal vuurwerk. Er werd 52 kilo opgesnord.
 • Vuurwerkshow van Vesta dit jaar op 22 december
  Het begint traditie te worden in Roosendaal: de grote vuurwershow van Vesta Vuurwerk aan de Westelijke Havendijk, even voor de jaarwisseling. Ook dit jaar is er weer zo'n show en wel op zaterdag 22 december. Dat is een week later dan de afgelopen jaen gebruikelijk was en dat heeft alles te maken met de afsluiting van Roosendaal 750 in het weekend van 15 december.
 • Zaterdag later op de dag winterse neerslag
  Tot vandaag (zaterdag) hebben we onder invloed gestaan van hogedrukgebieden boven Scandinavië, waardoor die koude lucht uit het oosten over ons kwam. Maar daar komt een einde aan. Een flinke depressie boven de oceaan, met een uitloper boven de Engeland gaat de aanval inzetten. Vandaag hadden we tegen de ochtend nog helder weer, maar de bewolking komt vanuit zuidwest opzetten en wordt steeds dikker.
 • Weerfoto’s uit Roosendaal
  UPDATE 18 OKTOBER - Op deze pagina ziet u weerfoto's uit Roosendaal die op Instagram te zien zijn, of naar de redactie van roosendaalopinternet.nl zijn gestuurd. De pagina wordt dagelijks geupdated.

Zoektips voor deze site


Zoeken in rubrieken

Op deze site zijn oudere berichten van Roosendaal op Internet verzameld. De berichten zijn gegroepeerd in rubrieken die u in de menubalk bovenaan de pagina ziet.
 • Als u op een van de rubrieksnamen klikt, dan krijgt u de koppen van alle artikelen in die rubriek te zien. Steeds in blokken van dertig, maar dat kunt u zelf aanpassen. Klikt u op een bepaald jaar in een rubiek, dan krijgt u alleen de berichten van dat jaar te zien.
 • Als u zo'n overzicht heeft opgeroepen, dan ziet u bovenaan een zoekvenster staan waarin u in de koppen kunt zoeken.

Voorbeeld:

 • U wilt zoeken op gemeente in de rubriek nieuws. Als u in de hoofdrubriek Nieuws zoekt, krijgt u alle koppen uit alle vermelde jaren te zien waarin gemeente in de kop staat.
 • Wilt u alleen berichten met gemeente in de kop uit het jaar 2011, dan gaat u naar de rubriek 'Nieuws 2011' en zoekt daar op gemeente.
 • Let op: u krijgt met deze methode alleen resultaten te zien als het gezochte woord in de kop staat.

Zoeken op de hele site

 • U kunt ook zoeken op de hele site. U zoekt dan in alle rubrieken tegelijk, zowel in de kop als in de tekst van de artikelen. Dat doet u via het zoekvenster rechts bovenaan in de menubalk.
 • Als u daar op gemeente zoekt, krijgt u meer zoekresulaten, want nu zoekt u immers zowel in de koppen als in de teksten.
 • Een aantal zoekresultaten verschijnt direct onder het zoekvenster rechts op de pagina, maar ALLE zoekresultaten verschijnen in een overzicht aan de linkerkant van de pagina. Daarboven staat ook een zoekvenster waarin u wat preciezer kunt zoeken.

Speciale archiefsite van Roosendaal op Internet

De nieuwswebsite Roosendaal op Internet heeft net voor Nieuwjaar 2016 een nieuwe speciale Archiefsite gelanceerd. Te beginnen met archiefartikelen uit 2010, 2011, 2012 en 2013. Via deze site zijn al enkele duizenden artikelen (en vele foto's) bereikbaar. De archiefsite wordt de komende maanden nog flink uitgebreid.

Link archiefsite:>> www.roosendaalopinternet.nl/archief

Actuele berichten en berichten uit 2014 en 2015 zijn te zien via:

>> www.roosendaalopinternet.nl

Roosendaal op Internet is al vele jaren actief in Roosendaal. De site is opgezet als uitgebreide linkspagina en uitgegroeid tot nieuwssite met nieuws, links en fotoreportages, gemaakt op non-profit-basis.