De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

19 mei 2019

 • Fotoalbum DVO’60 VR1 kampioen
  FOTOALBUM - Foto-impressie van de huldiging van de vrouwen van DVO'60 VR1 uit Roosendaal, die zondag 19 mei op eigen terrein kampioen werden. Behalve de schaal en medailles waren er bloemen, vriendelijke woorden van het bestuur en wat flessen met 'prik'. Daarna werd er gefeest.
 • Uitslagen vrouwenvoetbal weekend 19 mei
  Het grote nieuws van dit weekend is uiteraard het kampioenschap van DVO'60 VR1, dat met 5-2 wist te winnen van MOC'17 uit Bergen op Zoom. Ook de nummer twee in de 4e klasse 841, Roosendaal VR1, won - op een steenworp afstand van de kampioenswestrijd van DVO'60 VR1. En wel met 3-2 van Rimboe VR1.
 • Vrouwen DVO’60 VR1 kampioen
  Het vrouwenteam van DVO'60 uit Roosendaal is zondag 19 mei kampioen geworden na de winst van 5-2 op het team van MOC'17 uit Bergen op Zoom. Er moet nog wel een wedstrijd in de competitie 4e klasse 841 gespeeld worden, maar nummer twee - Roosendaal VR1 - kan het oranje-witte team niet meer inhalen. Dus was er zondag na afloop van de wedstrijd veel gejuich, medailles, bloemen en een schaal. En uiteraard wat 'flessen 'prik'.
 • Bristol ondanks verlies van 6-2 toch naar finale om lijfsbehoud
  De mannen van zaalvoetbalvereniging Bristol Team uit Roosendaal hebben vrijdag 17 mei hun wedstrijd in de nacompetitie van FC Morado met 6-2 verloren, maar toch was die uitslag nog net goed om naar de finale te gaan om uit te maken wie in de 1e divisie mag blijven. Het gaat tussen Bristol Team en FC Madereros.
 • Lekker neuzen op de platenbeurs in Roosendaal
  FOTO'S - Lekker neuzen tussen dozen, kisten en plastic bakken vol platen en cd's. Dat kon zaterdag 18 mei op de platenbeurs op de (oude) Markt, zo rond de Tullepetaon en de boom bij Parrotia. Zo'n 70 meter aan kramen bieden vele duizenden bekende (en minder bekende) muzieknummers in de meest uiteenlopende genres.
 • Zon, maar er is ook bewolking
  Vandaag (zaterdag) is er nog veel zon, en de temperatuur kan oplopen naar 20 graden. De wind blijft zwak, maar aan het eind van de middag kan er een bui vallen, waar misschien wat onweer bij is. Komende nacht daalt de temperatuur tot 10 of 11 graden.
 • ‘Ook ‘enkele’ hennepplanten mag niet ‘
  Handhanving Roosendaal heeft samen met de politie weer een controle uitgevoerd naar huisvesting van arbeidsmigranten. Daarbij werd op een adres ook hennepgeur geroken. In een kast achter de badkamer werd een kweektent met enkele hennepplanten aangetroffen
 • Meer variatie in nieuwbouwwijkje in Moerstraten
  Aan de Gebrande Hoef in Moerstraten komen straks meer verschillende woningen. Het college van burgemeester en wethouders is akkoord gegaan met de herziening van het bestemmingsplan voor dit gebied. Hierdoor kunnen er woningen gebouwd worden voor diverse doelgroepen zoals starters, doorstromers en senioren. Daarnaast is er ook meer keus in het type woningen en de oppervlakte van de percelen.
 • Huis van Roosendaal transparant, toegankelijk en duurzaam
  'Transparant, toegankelijk en duurzaam'. Zo presenteert de gemeente Roosendaal het toekomstige gemeentehuis van Roosendaal, dat dan niet langer 'Stadskantoor' heet, maar 'HUIS van Roosendaal'. De afgelopen maanden is hard gewerkt aan het verbouwingsplan en ontwerp voor het nieuwe gemeentelijk onderkomen. Als alles volgens plan verloopt wordt het vernieuwde gebouw medio 2021 opgeleverd.
 • Wandelen door landgoed Mattemburgh (26 mei)
  KNNV/IVN afdeling Roosendaal verzorgt zondagmorgen 26 mei een wandeling onder leiding van een natuurgids door landgoed Mattemburgh, dat deel uitmaakt van de Brabantse Wal. Om 08:30 wordt vanuit Roosendaal vertrokken vanaf de parkeerplaats Visdonk Lodge aan de Rozenvendreef 2. Wandelaars kunnen ter plaatse op de parkeerplaats aan de Antwerpsestraatweg bij landgoed Mattemburgh ook om 09.00 uur aanhaken.

'De vrouw' terug in de Brabersstraat

Geschreven door Redactie op .


Het beeldje 'De Vrouw' is terug in de Dokter Brabersstraat. Het staat nu halverwege de gerenoveerde winkelstraat, recht voor de modezaak Van Oorschot. Dinsdagmiddag 13 juli werd het onthuld door wethouder Hans Verbraak.

'De Vrouw' is van brons gemaakt door kunstenaar Marga Carlier en dateert van 1977. Het beeldje staat op een sokkel van een meter. Zo voor de etalage van Van Oorschot heeft het vrouwenbeeld op het oog gezelschap van enkele modepoppen...