De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

22 april 2019

 • Roosendaal VR1 wint kwartfinale beker met 2-0
  Roosendaal VR1 heeft tweede paasdag (22 april) thuis de bekerwedstrijd in de kwartfinale tegen IFC VR2 gewonnen met 2-0. Door naar de halve finale dus! Ook in de competitie doet het team het goed. Het staat met vier punten verschil, maar met 1 wedstrijd minder gespeeld te hebben, achter op koploper (en buur) DVO'60 VR1. Het verschil met de overige teams is inmiddels zodanig, dat het kampioenschap wel tussen deze twee teams zal gaan.
 • Zilver voor het largeteam van The Rainbows uit Roosendaal op het EK Twirl
  Het largeteam van The Rainbows uit Roosendaal heeft zondag 21 april op het EK Twirl 2019 in Italië zilver behaald. Met zestien meiden kwam de Roosendaalse twirlverenigng in het TeamNL op de vloer in Italië.
 • Vuilstorter bij container in Dunantstraat is het (paas)haasje
  Kunstgrasmatjes mer kunstbloemetjes bij de ondergrondse vuilcontainers in de binnenstad van Roosendaal helpen ilegaal storten niet altijd. Voorbijgangers zien geregeld vuil bij of achter de grasmatjes staan, maar deze storter bij de container in de Dunantstraat kan een fikse boete van Handhaving verwachten. Hij/zij is het (paas)haasje.
 • Foto’s internationale EasterCup 2019 bij BSC op Vierhoeven
  Foto-impressie van het internationale EasterCup-voetbaltoernooi voor jonge voetballertjes in het paasweekend op de velden van BSC (en collega-verenigingen) op Sportpark Vierhoeven in Roosendaal. Er deden clubs uit Nederland, België, Schotland, Engeland en Ierland aan mee met teams van U10- tot en met U15-spelertjes. Uit Roosendaal deden behalve teams van BSC ook teams van Alliance en rkvv Roosendaal mee.
 • Foto’s en video Rainbows op EK Twirl 2019 in Italië
  UPDATE ZATERDAG 14:00 UUR - Foto's van The Rainbows uit Roosendaal op het EK Twirl 2019 dat in het paasweekend plaats vindt in Lignano Sabbiador in Italië. In totaal zestien Rainbows komen daar als lid van het Team NL aan de bak. Op de foto's is te zien dat het daar net als in Roosendaal zonnig is. Vrijdag en zaterdag komen de solisten uit Roosendaal aan de beurt, zondag het largeteam.
 • Dode bij ongeluk op A58 bij Hoeven
  Bij een ongeluk op de A58 onder Sint Willebrord is zaterdagavond 20 april een dode gevallen. Het ongeluk gebeurde rond half tien. Daar vloog een auto tegen een boom en raakte in brand. 'Een persoon is gereanimeerd, maar dat mocht helaas niet baten. De persoon is overleden', meldt de politie.
 • Groeten van festival Oude Liefde Roest Niet
  In de graffiti-loods aan de Oostelijke Havendijk is zaterdag 20 april van 13:00 - 23:00 uur het 'meest unieke harddance classics festival van de regio’. Met optredens in drie areas. Op deze pagina een aantal foto's van het evenement die op sociale media waren terug te vinden. Te beginnen met een foto van twee Roosendaalse jeugdagenten, die bezoekers voorhielden: 'Let goed op jezelf en elkaar, hou het gezellig!'.
 • RBC is klaar met Henk Vos: per direct op non-actief
  Trainer-coach Henk Vos is door RBC per direct op non actief gesteld. Aanleiding voor het ontslag zijn de tegenvallende prestaties. 'Het bestuur is van mening dat Vos de spelersgroep niet meer positief kan beïnvloeden. Daarnaast stoort men zich binnen de club al weken lang aan het na een wedstrijd in de pers uitspreken dat de taken niet goed worden uitgevoerd zonder dat daarin dan verandering komt', laat RBC op zijn website weten.
 • Programma Vrouwenvoetbal tot 4 mei
  UPDATE VRIJDAG 19 APRIL - Vóór de volgende competitiedag 4/5 mei zijn er nog enkele inhaalwedstrijden. Bovendien is er op tweede paasdag 22 april de bekerwedstrijd kwartfinale tussen Roosendaal VR1 en IFC VR2. Deze wedstrijd begint om 11:30 uur op Sportpark Hulsdonk in Roosendaal.
 • Politie slaat toe bij criminele groepering uit Roosendaal
  De politie heeft deze week toegeslagen bij een cirimene groepering uit Roosendaal. De recherche hield maandag 15 april negen mannen aan. Ze worden verdacht van drugshandel. Het gaat om een criminele groepering uit Roosendaal die in het verleden al bij verschillende drugsonderzoeken bij de politie in beeld was.

Wouw verrijkt met spreuken

Geschreven door Redactie op .

Wouw wordt opgefleurd met 33 bordjes met spreuken. Ze zijn te vinden langs de wandel- en fietsroute 'De Ster van Wouw'. De officiële ingebruikname is zondag 27 juni 2010 op de Markt in Wouw, waar wethouder Adriaansen samen met voorzitter Maarten Verheij het laatste bordje bevestigt aan de muur bij Chinees Restaurant 'Bali'.

Daarna doen ze samen, met nog meer enthousiaste wandelaars, mee aan de Dauwtraptocht die door de Dorpsraad 'Wouw' wordt georganiseerd. Aanmelden voor deze tocht gaat via www.dorpsraadwouw.nl en de kosten zijn € 2,50 inclusief een gezamenlijk ontbijt in de feesttent op de Markt, waar na afloop nog kan worden geluisterd naar het koffieconcert van Harmonie 'Oranje Wouw'.

Spreuken verlevendigen Wouw “In alles wat ons pad kruist zit wel iets om je aan te ergeren,maar ook iets om je over te verheugen” Op initiatief van Wouw Promotie is een vijf jaar geleden de wandel -en fietsroute “De Ster van Wouw” aangelegd. De route is genoemd naar de voormalige brouwerij 'de Ster' en heeft ook de vorm van een ster. Door deze vorm is het mogelijk om de route ook in gedeeltes te lopen, omdat men steeds terug loopt naar de kern van het dorp. De totale route is 14 km. lang en start op de Markt in Wouw, waar genoeg gratis parkeerruimte is. De route met een uitvoerige beschrijving is te koop bij de VVV’s in West-Brabant.

Om deze route nog aantrekkelijker te maken ontstond het idee de route te verlevendigen met spreuken. Spreuken kunnen grappig, inspirerend en gevat zijn en kan men er toe aanzetten om er over na te denken. Een van de spreuken is dan ook 'Als een zin niet volstaat, helpen duizend woorden ook niet'.
De inbreng van spreuken was oneindig, maar na rijp beraad zijn er 33 spreuken over gebleven, zegt Will Mathijssen, mede -initiatiefnemer. We hebben ook gezocht naar spreuken die iets met het wandelen te maken hebben en die betrekking hebben op de situatie ter plaatse. Bij de Molen kun je bijvoorbeeld lezen… 'Wie altijd de wind in de rug wil hebben, komt nooit thuis' of bij de basisschool de Stappen 'Het geheim van vooruit komen: is de eerste stap zetten!'.

De spreuken zijn te herkennen aan de blauwe bordjes met witte letters, die de afgelopen weken zijn geplaatst.
Voor diegene die Wouw Promotie kan vertellen hoeveel sterren er verborgen zitten in de spreuken, is er tot eind juli 2010 nog een leuke attentie. 'Want wie blij is met kleine dingen, kan zich een hele dag verheugen'.
Reacties kunnen worden gestuuurd naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.