De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

22 april 2019

 • Roosendaal VR1 wint kwartfinale beker met 2-0
  Roosendaal VR1 heeft tweede paasdag (22 april) thuis de bekerwedstrijd in de kwartfinale tegen IFC VR2 gewonnen met 2-0. Door naar de halve finale dus! Ook in de competitie doet het team het goed. Het staat met vier punten verschil, maar met 1 wedstrijd minder gespeeld te hebben, achter op koploper (en buur) DVO'60 VR1. Het verschil met de overige teams is inmiddels zodanig, dat het kampioenschap wel tussen deze twee teams zal gaan.
 • Zilver voor het largeteam van The Rainbows uit Roosendaal op het EK Twirl
  Het largeteam van The Rainbows uit Roosendaal heeft zondag 21 april op het EK Twirl 2019 in Italië zilver behaald. Met zestien meiden kwam de Roosendaalse twirlverenigng in het TeamNL op de vloer in Italië.
 • Vuilstorter bij container in Dunantstraat is het (paas)haasje
  Kunstgrasmatjes mer kunstbloemetjes bij de ondergrondse vuilcontainers in de binnenstad van Roosendaal helpen ilegaal storten niet altijd. Voorbijgangers zien geregeld vuil bij of achter de grasmatjes staan, maar deze storter bij de container in de Dunantstraat kan een fikse boete van Handhaving verwachten. Hij/zij is het (paas)haasje.
 • Foto’s internationale EasterCup 2019 bij BSC op Vierhoeven
  Foto-impressie van het internationale EasterCup-voetbaltoernooi voor jonge voetballertjes in het paasweekend op de velden van BSC (en collega-verenigingen) op Sportpark Vierhoeven in Roosendaal. Er deden clubs uit Nederland, België, Schotland, Engeland en Ierland aan mee met teams van U10- tot en met U15-spelertjes. Uit Roosendaal deden behalve teams van BSC ook teams van Alliance en rkvv Roosendaal mee.
 • Foto’s en video Rainbows op EK Twirl 2019 in Italië
  UPDATE ZATERDAG 14:00 UUR - Foto's van The Rainbows uit Roosendaal op het EK Twirl 2019 dat in het paasweekend plaats vindt in Lignano Sabbiador in Italië. In totaal zestien Rainbows komen daar als lid van het Team NL aan de bak. Op de foto's is te zien dat het daar net als in Roosendaal zonnig is. Vrijdag en zaterdag komen de solisten uit Roosendaal aan de beurt, zondag het largeteam.
 • Dode bij ongeluk op A58 bij Hoeven
  Bij een ongeluk op de A58 onder Sint Willebrord is zaterdagavond 20 april een dode gevallen. Het ongeluk gebeurde rond half tien. Daar vloog een auto tegen een boom en raakte in brand. 'Een persoon is gereanimeerd, maar dat mocht helaas niet baten. De persoon is overleden', meldt de politie.
 • Groeten van festival Oude Liefde Roest Niet
  In de graffiti-loods aan de Oostelijke Havendijk is zaterdag 20 april van 13:00 - 23:00 uur het 'meest unieke harddance classics festival van de regio’. Met optredens in drie areas. Op deze pagina een aantal foto's van het evenement die op sociale media waren terug te vinden. Te beginnen met een foto van twee Roosendaalse jeugdagenten, die bezoekers voorhielden: 'Let goed op jezelf en elkaar, hou het gezellig!'.
 • RBC is klaar met Henk Vos: per direct op non-actief
  Trainer-coach Henk Vos is door RBC per direct op non actief gesteld. Aanleiding voor het ontslag zijn de tegenvallende prestaties. 'Het bestuur is van mening dat Vos de spelersgroep niet meer positief kan beïnvloeden. Daarnaast stoort men zich binnen de club al weken lang aan het na een wedstrijd in de pers uitspreken dat de taken niet goed worden uitgevoerd zonder dat daarin dan verandering komt', laat RBC op zijn website weten.
 • Programma Vrouwenvoetbal tot 4 mei
  UPDATE VRIJDAG 19 APRIL - Vóór de volgende competitiedag 4/5 mei zijn er nog enkele inhaalwedstrijden. Bovendien is er op tweede paasdag 22 april de bekerwedstrijd kwartfinale tussen Roosendaal VR1 en IFC VR2. Deze wedstrijd begint om 11:30 uur op Sportpark Hulsdonk in Roosendaal.
 • Politie slaat toe bij criminele groepering uit Roosendaal
  De politie heeft deze week toegeslagen bij een cirimene groepering uit Roosendaal. De recherche hield maandag 15 april negen mannen aan. Ze worden verdacht van drugshandel. Het gaat om een criminele groepering uit Roosendaal die in het verleden al bij verschillende drugsonderzoeken bij de politie in beeld was.

Volgende fase reconstructie Oostpoort

Geschreven door Redactie op .

Maandag 19 april wordt begonnen met fase 3 van de reconstructie van de kruispunen Oostpoort in Roosendaal. In deze fase worden de oostelijke hoofdrijbaan van de Van Beethovenlaan en een gedeelte van de Rucphensebaan aangepakt. De Dijkrand is vanaf maandag weer volledig opengesteld.


Doorgaand verkeer is gedurende de werkzaamheden wel mogelijk, maar volgens de gemeente wel mogelijk met vertragingen. t u wel rekening te houden met de nodige vertragingen. Graag willen wij u en uw eventuele toeleveranciers adviseren om gedurende de werkzaamheden, welke medio juni 2010 zullen worden opgeleverd, zoveel als mogelijk gebruik te maken van afrit Zegge (nr. 22) op rijksweg 58 en hier vandaan uw weg via het Spectrum of de Ettenseweg te vervolgen. Deze route zal, om spreiding van het verkeer, echter niet middels omleidingborden worden aangegeven.

De reconstructie is nodig omdat de komende jaren meer verkeer verwacht wordt op deze kruispunten, vanwege de ontwikkelingen op de Oostpoort. Om de verkeersveiligheid voor auto’s en fietsers optimaal te kunnen houden, worden de kruispunten momenteel op de schop genomen.
Deze werkzaamheden worden uitgevoerd omdat de capaciteit van de wegen onvoldoende was en de verkeersinstallatie verouderd. Er wordt gewerkt tussen het viaduct Oostpoort (vanaf de Van Beethovenlaan aan de westzijde), het kruispunt Rucphensebaan-Dijkrand-Takspui en de opritten naar de A58. De opstelstroken van de kruispunten worden ook aangepakt.

Fase 3 die 19 april begint, moet 11 juni zijn afgerond.
Gedurende deze fase is zowel oprit naar Breda als de afrit komende vanaf Breda afgesloten. Om het verkeer om te leiden worden de nodige omleidingborden geplaatst.
Na deze fase volfr de laatste fas, fase 4.
Dan komen aan bod het andere gedeelte Rucphensebaan, restant kruispunt Takspui - Dijkrand - Rucphensebaan en opruimen doorsteken.
Begin juli moet het hele werk klaar zijn.