De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

23 april 2019

 • Foto’s Roosendaal VR1 – IFC VR2 kwartfinale beker (2-0)
  FOTOALBUM - Roosendaal VR1 won tweede paasdag 2019 (22 april) de kwartfinale bekerwedstrijd tegen IFC VR2 uit Hendrik Ido Ambacht en bekert dus verder! De wedstrijd werd gespeeld op het hoofdveld van rkvv Roosendaal op Sportpark Hulsdonk. Beide doelpunten werden gescoord door Britney Brouwers.
 • Roosendaal VR1 wint kwartfinale beker met 2-0
  Roosendaal VR1 heeft tweede paasdag (22 april) thuis de bekerwedstrijd in de kwartfinale tegen IFC VR2 gewonnen met 2-0. Door naar de halve finale dus! Ook in de competitie doet het team het goed. Het staat met vier punten verschil, maar met 1 wedstrijd minder gespeeld te hebben, achter op koploper (en buur) DVO'60 VR1. Het verschil met de overige teams is inmiddels zodanig, dat het kampioenschap wel tussen deze twee teams zal gaan.
 • Weer veel te doen op Koningsdag 2019 (27 april)
  Een grote vrijmarkt, muziekoptredens op de Markt en in de Molenstraat, een activiteitenplein op de Nieuwe Markt en brandweeractiviteiten in de Dokter Brabersstraat zijn een paar van de actviteiten van Oranjestichting Roosendaal voor Koningsdag 2019 op zaterdag 27 april. Het tweede muziekpodium in de Molenstraat (tussen de 3 Weesgegroetjes en JaxX) komt er als cadeautje voor '100 jaar Oranjeactiviteiten').
 • Zilver voor het largeteam van The Rainbows uit Roosendaal op het EK Twirl
  Het largeteam van The Rainbows uit Roosendaal heeft zondag 21 april op het EK Twirl 2019 in Italië zilver behaald. Met zestien meiden kwam de Roosendaalse twirlverenigng in het TeamNL op de vloer in Italië.
 • Vuilstorter bij container in Dunantstraat is het (paas)haasje
  Kunstgrasmatjes mer kunstbloemetjes bij de ondergrondse vuilcontainers in de binnenstad van Roosendaal helpen ilegaal storten niet altijd. Voorbijgangers zien geregeld vuil bij of achter de grasmatjes staan, maar deze storter bij de container in de Dunantstraat kan een fikse boete van Handhaving verwachten. Hij/zij is het (paas)haasje.
 • Foto’s internationale EasterCup 2019 bij BSC op Vierhoeven
  Foto-impressie van het internationale EasterCup-voetbaltoernooi voor jonge voetballertjes in het paasweekend op de velden van BSC (en collega-verenigingen) op Sportpark Vierhoeven in Roosendaal. Er deden clubs uit Nederland, België, Schotland, Engeland en Ierland aan mee met teams van U10- tot en met U15-spelertjes. Uit Roosendaal deden behalve teams van BSC ook teams van Alliance en rkvv Roosendaal mee.
 • Foto’s en video Rainbows op EK Twirl 2019 in Italië
  UPDATE ZATERDAG 14:00 UUR - Foto's van The Rainbows uit Roosendaal op het EK Twirl 2019 dat in het paasweekend plaats vindt in Lignano Sabbiador in Italië. In totaal zestien Rainbows komen daar als lid van het Team NL aan de bak. Op de foto's is te zien dat het daar net als in Roosendaal zonnig is. Vrijdag en zaterdag komen de solisten uit Roosendaal aan de beurt, zondag het largeteam.
 • Dode bij ongeluk op A58 bij Hoeven
  Bij een ongeluk op de A58 onder Sint Willebrord is zaterdagavond 20 april een dode gevallen. Het ongeluk gebeurde rond half tien. Daar vloog een auto tegen een boom en raakte in brand. 'Een persoon is gereanimeerd, maar dat mocht helaas niet baten. De persoon is overleden', meldt de politie.
 • Groeten van festival Oude Liefde Roest Niet
  In de graffiti-loods aan de Oostelijke Havendijk is zaterdag 20 april van 13:00 - 23:00 uur het 'meest unieke harddance classics festival van de regio’. Met optredens in drie areas. Op deze pagina een aantal foto's van het evenement die op sociale media waren terug te vinden. Te beginnen met een foto van twee Roosendaalse jeugdagenten, die bezoekers voorhielden: 'Let goed op jezelf en elkaar, hou het gezellig!'.
 • RBC is klaar met Henk Vos: per direct op non-actief
  Trainer-coach Henk Vos is door RBC per direct op non actief gesteld. Aanleiding voor het ontslag zijn de tegenvallende prestaties. 'Het bestuur is van mening dat Vos de spelersgroep niet meer positief kan beïnvloeden. Daarnaast stoort men zich binnen de club al weken lang aan het na een wedstrijd in de pers uitspreken dat de taken niet goed worden uitgevoerd zonder dat daarin dan verandering komt', laat RBC op zijn website weten.

Coalitieakkoord 15 april in raad

Geschreven door Redactie op .

Roosendaalse Lijst, CDA, PvdA en GroenLinks vormen voor de raadsperiode 2010-2014 samen de coalitie van de gemeente Roosendaal. De afgelopen weken hebben de vertegenwoordigers van de fracties onder leiding van informateur René Mol met elkaar gewerkt aan het coalitieakkoord op hoofdlijnen. Dit akkoord heet 'Kiezen vanuit kracht en vertrouwen' en wordt besproken tijdens een raadsbijeenkomst op donderdag 15 april. Het college gaat vervolgens het coalitieakkoord uitwerken tot een collegeprogramma.

In het akkoord zijn drie speerpunten benoemd: Vitale dorpen en wijken, Veilige leefomgeving en Krachtige economie.
Wijken en dorpen vormen het kloppend hart van Roosendaal. Tegen de achtergrond van de demografische en economische ontwikkelingen heeft de coalitie het op peil houden van voorzieningen en verbeteren van de leefbaarheid als speerpunt benoemd.
Veiligheid, zowel in het verkeer, achter de voordeur, als de sociale veiligheid, beschouwt de coalitie als een basisvoorwaarde. De coalitie streeft bij het vergroten van de veiligheid naar maatwerk op wijk- en dorpniveau.
Een krachtige economie is van belang voor de werkgelegenheid en leefbaarheid van Roosendaal. De coalitie wil de komende periode de Roosendaalse economie stimuleren om de negatieve gevolgen van de veranderende economische omstandigheden voor inwoners te beperken.

De coalitie wil de speerpunten in een vruchtbaar samenspel met de inwoners en maatschappelijke partners realiseren. Juist de betrokkenheid van inwoners bij de eigen leefomgeving wil de coalitie stimuleren. Inwoners weten zelf vaak het beste waar knelpunten bestaan en hebben goede praktische ideeën om tot oplossingen te komen. Dit betekent dat bewoners een grotere rol krijgen bij het beheer van hun eigen woonomgeving, gestimuleerd en ondersteund door de gemeente. Huis van de Gemeente De coalitie ziet grote kansen voor de gemeente om haar dienstverleningsconcept te vernieuwen in symbiose met het nieuwe VMBO. De coalitie vindt dat de nieuwbouw van het stadskantoor niet ten koste mag gaan van meer algemene middelen. De vier partijen verwachten van het college dat het Huis van de Gemeente taakstellend binnen het budget van 38 miljoen gerealiseerd wordt.

Majeure opgaven
In deze raadsperiode wordt de inhaalslag in het achterstallig onderhoud van wegen en straten voortgezet. Bovendien wordt de verbindingsweg Majoppeveld – Borchwerf in de komende vier jaar aangelegd. Het belang van de omlegging van de A58 en realisatie van de Spoorzone wordt onverminderd onderkend. In de realisatie van deze twee opgaven wordt aangesloten bij de agenda’s van de hogere overheden.
De invulling van de majeure opgave leefbare wijken en dorpen zal doorgaan en hierbij wordt aangesloten bij het speerpunt “vitale wijken en dorpen”. In de doorontwikkeling van de gemeentelijke organisatie legt de coalitie het accent op het vraaggericht opereren.

Financiële opgave
Verder geeft het coalitieakkoord richting aan de invulling van de financiële opgave. De coalitie onderkent dat de bezuinigingen van het nieuwe Kabinet veel invloed zullen hebben op de financiële toekomst van de gemeente Roosendaal, maar de exacte gevolgen zijn nog onbekend.
De coalitie kiest voor solide financiën waarbij er in principe geen lokale woonlastenverhoging komt, hoger dan het inflatiepercentage, en geeft het college de opdracht om maatregelen te treffen om de financiële opgave het hoofd te kunnen bieden.

Vervolg
Formateur Steven Adriaansen zal een college met vijf wethouders formeren. De coalitiepartners hebben besloten om in de wethouderstoedeling per partij de zetelverhouding in de gemeenteraad terug te laten komen. Dit betekent dat het college wordt samengesteld uit twee wethouderskandidaten van de Roosendaalse Lijst en een wethouderskandidaat per partij van CDA, PvdA en GroenLinks.

> Download: Coalitieakkoord (PDF)