De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

23 april 2019

 • Foto’s Roosendaal VR1 – IFC VR2 kwartfinale beker (2-0)
  FOTOALBUM - Roosendaal VR1 won tweede paasdag 2019 (22 april) de kwartfinale bekerwedstrijd tegen IFC VR2 uit Hendrik Ido Ambacht en bekert dus verder! De wedstrijd werd gespeeld op het hoofdveld van rkvv Roosendaal op Sportpark Hulsdonk. Beide doelpunten werden gescoord door Britney Brouwers.
 • Roosendaal VR1 wint kwartfinale beker met 2-0
  Roosendaal VR1 heeft tweede paasdag (22 april) thuis de bekerwedstrijd in de kwartfinale tegen IFC VR2 gewonnen met 2-0. Door naar de halve finale dus! Ook in de competitie doet het team het goed. Het staat met vier punten verschil, maar met 1 wedstrijd minder gespeeld te hebben, achter op koploper (en buur) DVO'60 VR1. Het verschil met de overige teams is inmiddels zodanig, dat het kampioenschap wel tussen deze twee teams zal gaan.
 • Weer veel te doen op Koningsdag 2019 (27 april)
  Een grote vrijmarkt, muziekoptredens op de Markt en in de Molenstraat, een activiteitenplein op de Nieuwe Markt en brandweeractiviteiten in de Dokter Brabersstraat zijn een paar van de actviteiten van Oranjestichting Roosendaal voor Koningsdag 2019 op zaterdag 27 april. Het tweede muziekpodium in de Molenstraat (tussen de 3 Weesgegroetjes en JaxX) komt er als cadeautje voor '100 jaar Oranjeactiviteiten').
 • Zilver voor het largeteam van The Rainbows uit Roosendaal op het EK Twirl
  Het largeteam van The Rainbows uit Roosendaal heeft zondag 21 april op het EK Twirl 2019 in Italië zilver behaald. Met zestien meiden kwam de Roosendaalse twirlverenigng in het TeamNL op de vloer in Italië.
 • Vuilstorter bij container in Dunantstraat is het (paas)haasje
  Kunstgrasmatjes mer kunstbloemetjes bij de ondergrondse vuilcontainers in de binnenstad van Roosendaal helpen ilegaal storten niet altijd. Voorbijgangers zien geregeld vuil bij of achter de grasmatjes staan, maar deze storter bij de container in de Dunantstraat kan een fikse boete van Handhaving verwachten. Hij/zij is het (paas)haasje.
 • Foto’s internationale EasterCup 2019 bij BSC op Vierhoeven
  Foto-impressie van het internationale EasterCup-voetbaltoernooi voor jonge voetballertjes in het paasweekend op de velden van BSC (en collega-verenigingen) op Sportpark Vierhoeven in Roosendaal. Er deden clubs uit Nederland, België, Schotland, Engeland en Ierland aan mee met teams van U10- tot en met U15-spelertjes. Uit Roosendaal deden behalve teams van BSC ook teams van Alliance en rkvv Roosendaal mee.
 • Foto’s en video Rainbows op EK Twirl 2019 in Italië
  UPDATE ZATERDAG 14:00 UUR - Foto's van The Rainbows uit Roosendaal op het EK Twirl 2019 dat in het paasweekend plaats vindt in Lignano Sabbiador in Italië. In totaal zestien Rainbows komen daar als lid van het Team NL aan de bak. Op de foto's is te zien dat het daar net als in Roosendaal zonnig is. Vrijdag en zaterdag komen de solisten uit Roosendaal aan de beurt, zondag het largeteam.
 • Dode bij ongeluk op A58 bij Hoeven
  Bij een ongeluk op de A58 onder Sint Willebrord is zaterdagavond 20 april een dode gevallen. Het ongeluk gebeurde rond half tien. Daar vloog een auto tegen een boom en raakte in brand. 'Een persoon is gereanimeerd, maar dat mocht helaas niet baten. De persoon is overleden', meldt de politie.
 • Groeten van festival Oude Liefde Roest Niet
  In de graffiti-loods aan de Oostelijke Havendijk is zaterdag 20 april van 13:00 - 23:00 uur het 'meest unieke harddance classics festival van de regio’. Met optredens in drie areas. Op deze pagina een aantal foto's van het evenement die op sociale media waren terug te vinden. Te beginnen met een foto van twee Roosendaalse jeugdagenten, die bezoekers voorhielden: 'Let goed op jezelf en elkaar, hou het gezellig!'.
 • RBC is klaar met Henk Vos: per direct op non-actief
  Trainer-coach Henk Vos is door RBC per direct op non actief gesteld. Aanleiding voor het ontslag zijn de tegenvallende prestaties. 'Het bestuur is van mening dat Vos de spelersgroep niet meer positief kan beïnvloeden. Daarnaast stoort men zich binnen de club al weken lang aan het na een wedstrijd in de pers uitspreken dat de taken niet goed worden uitgevoerd zonder dat daarin dan verandering komt', laat RBC op zijn website weten.

Politieberichten Roosendaal maart 2010

Geschreven door Redactie.

(Bron: Politie West-Brabant)
(Donderdag 1 april 2010)

Cafébezoeker trekt mes en steelt geld uit kassa
ROOSENDAAL: Een onbekende man heeft woensdagavond kort na 21.00 uur geld gestolen uit een café aan de Bloemenmarkt. De circa 40-jarige man (circa 1.75 meter lang en met kort zwart haar) had al enkele uren aan de bar gezeten en gedronken toen hij plotseling een mes tevoorschijn haalde. Daarmee bedreigde hij een dame achter de toog.
Met een geldbedrag uit de kassa ging hij er vervolgens weer vandoor. De politie stuurde direct een SMS-Alert met het verzoek aan abonnees om uit te kijken naar de man.
(Donderdag 1 april 2010)

Hennepkwekerij ontdekt bij woningbrand in Roosendaal
ROOSENDAAL: Bij een brand in een woning aan de Gerard ter Borchstraat is donderdagmorgen rond 07.45 uur een hennepkwekerij ontdekt. Brandweerlieden troffen bij het blussen op zolder een kwekerij aan, vermoedelijk is de brand daar ook ontstaan.
Het was even de vraag of de bewoner nog in het pand was, maar dat bleek niet het geval. De politie onderzoekt de zaak; de identiteit van de bewoner is bekend.
(Donderdag 1 april 2010)


Automobilist aangehouden na roekeloos rijden
ROOSENDAAL: De politie zag woensdag even na middernacht dat een bestuurder de A58 op wilde rijden via de afrit aan de Burgemeester Sneijderlaan. Om te voorkomen dat de automobilist zou gaan spookrijden trok de politie zijn aandacht met zwaailichten.
De auto stopte, keerde en de bestuurder ging er met een snelheid van ongeveer 90km/u vandoor in de richting van de Gezellelaan. Hij negeerde hierbij een rood stoplicht. In de doodlopende Dullaertlaan moest de 42-jarige man uit Wouw stoppen en werd aangehouden voor roekeloos rijden.
Uit een blaastest bleek dat hij had gedronken. Op het politiebureau bleek uit een ademanalyse een uitslag van 305 ug/l. De man verklaarde in paniek te zijn geraakt en daarom te zijn weggereden. Het rijbewijs van de verdachte is ingevorderd.
(Woensdag 31 maart 2010)

Eigenaar scootmobiel houdt verdachte van diefstal aan
ROOSENDAAL: Dinsdagmiddag zag een 57-jarige bewoner van een woning aan het Dokter Poelsplein dat iemand probeerde zijn scootmobiel weg te nemen. Hij riep naar de man en pakte hem vast. De dader verzette zich en maakte slaande bewegingen.
De twee kwamen ten val waardoor de jongeman een bloedneus opliep. De politie nam de 18-jarige verdachte uit Roosendaal van hem over en nam hem mee naar het politiebureau. De verdachte verklaarde in het tasje van de scootmobiel te hebben gekeken op zoek naar waardevolle bezittingen.
Op dat moment werd hij gesnapt door de eigenaar en zou deze hem in het gezicht hebben geslagen. Na verhoor is de man in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.
(Woensdag 31 maart 2010


Drugs en knuppel aangetroffen in auto
ROOSENDAAL: Dinsdag hield de politie een bestuurder staande in de Dunantstraat. Bij aanspreken van de bestuurder roken de agenten een sterke wietlucht. Ze confronteerden de 21-jarige Roosendaler hiermee en hij overhandigde een zakje hennep.
Bij verdere controle trof de politie ook een honkbalknuppel aan en de man bleek in bezit van meerdere verpakkingen cocaïne, met een gewicht van in totaal enkele grammen. De drugs en de knuppel zijn in beslag genomen en de man is aangehouden.
Hij is na betaling van een schikking van het Openbaar Ministerie van €585,- in vrijheid gesteld.
(Woensdag 31 maart 2010)

Politie pakt woninginbrekers dankzij alerte en doortastende getuige
ROOSENDAAL: Dankzij een oplettende en alerte getuige kon de Roosendaalse politie het afgelopen weekend twee woninginbrekers op heterdaad inrekenen.
Op zaterdagochtend 27 maart 2010 zag een buurtbewoner twee mannen een woning inklimmen aan de Zundertseweg. Het duo klom via een raam aan de achterkant het bewuste huis binnen.
Terwijl zijn vrouw de politie belde, ging de buurtbewoner op onderzoek uit. Hij wist de inbrekers de woning uit te jagen. Hij zag vervolgens dat ze spullen in een sloot dumpte. Later bleken dit handschoenen en sokken te zijn. De getuige wist de inbrekers aan de praat te houden in afwachting van de politie. Toen de agenten arriveerden, ontkende het duo dat ze hadden ingebroken. Desalniettemin werden ze toch ingerekend.
Het ging om een 35-jarige mannen. De ene is afkomstig uit Den Bosch en de andere heeft geen vaste woon- of verblijfplaats in Nederland. Het duo is al vaker met politie en justitie in aanraking geweest. Ze zijn in het politiebureau verhoord. Uit onderzoek is gebleken dat er uit het huis niets gestolen is. Kennelijk is het tweetal gestoord tijdens hun werkzaamheden.
Na het opmaken van een proces-verbaal moesten ze maandag 29 maart aan het einde van de dag weer in vrijheid worden gesteld.
De politie is oplettende getuige zeer erkentelijk. Hij is inmiddels persoonlijk bedankt door Rens van den Oever, teamchef van de politie Roosendaal en hij kan binnenkort op een bos bloemen van de politie rekenen.
(Dinsdag 30 maart 2010)

Roosendaler gearresteerd voor oplichting
ROOSENDAAL - De politie heeft maandag 29 maart een 35-jarige Roosendaler aangehouden. De man wordt verdacht van oplichting via een digitale verkoopsite.
De politie stelde een onderzoek in na ontvangen processen verbaal van aangifte uit Drenthe en Zeeland. Daaruit bleek dat de Roosendaler zich vermoedelijk schuldig maakte aan oplichting. Hij verkocht onder een valse naam en adresgegevens illegale DVD's.
De verdachte legde op het bureau een bekennende verklaring af.
(Dinsdag 30 maart 2010)

Roosendaler rijdt dronken en moet daarom rijbewijs inleveren
ROOSENDAAL - Een 39-jarige automobilist uit Roosendaal is maandagmorgen zijn rijbewijs kwijtgeraakt. De man reed rond 01.15 uur in zijn auto over de Burgemeester Freijterslaan toen agenten hem wilden controleren.
Hij blies daarbij 625 ug/l, terwijl maximaal 220 ug/l is toegestaan. Bij waarden hoger dan 570 ug/l wordt het rijbewijs ingevorderd, dus ook in dit geval. De officier van Justitie besluit over teruggave ervan.
(Maandag 29 maart 2010)

Man (35) verdacht van oplichting via Marktplaats
ROOSENDAAL - De politie heeft maandagmorgen een 35-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden wegens oplichting. De man, die tijdelijk bij zijn vriendin in de wijk Fatima verblijft, werd gezocht in verband met twee aangiften van benadeelden uit Zeeland en Drenthe.
In beide gevallen dachten zij via Markplaats een spelcomputer van de man gekocht te hebben, maar de computer werd nooit geleverd. De verdachte werd vorig jaar zomer voor soortgelijke praktijken aangehouden in de regio Roosendaal, toen lagen er twaalf aangiften uit het hele land tegen hem. In die zaak moet bij binnenkort voor de rechter verschijnen. De politie waarschuwt Internet-kopers om een transactie bij voorkeur in persoon af te handelen en niet te snel geld over te maken. Ook is er op datzelfde Internet veel informatie te vinden over oplichters en de namen die ze gebruiken. Laatste tip: bij twijfel niet doen!
(Maandag 29 maart 2010)