De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

22 april 2019

 • Roosendaal VR1 wint kwartfinale beker met 2-0
  Roosendaal VR1 heeft tweede paasdag (22 april) thuis de bekerwedstrijd in de kwartfinale tegen IFC VR2 gewonnen met 2-0. Door naar de halve finale dus! Ook in de competitie doet het team het goed. Het staat met vier punten verschil, maar met 1 wedstrijd minder gespeeld te hebben, achter op koploper (en buur) DVO'60 VR1. Het verschil met de overige teams is inmiddels zodanig, dat het kampioenschap wel tussen deze twee teams zal gaan.
 • Zilver voor het largeteam van The Rainbows uit Roosendaal op het EK Twirl
  Het largeteam van The Rainbows uit Roosendaal heeft zondag 21 april op het EK Twirl 2019 in Italië zilver behaald. Met zestien meiden kwam de Roosendaalse twirlverenigng in het TeamNL op de vloer in Italië.
 • Vuilstorter bij container in Dunantstraat is het (paas)haasje
  Kunstgrasmatjes mer kunstbloemetjes bij de ondergrondse vuilcontainers in de binnenstad van Roosendaal helpen ilegaal storten niet altijd. Voorbijgangers zien geregeld vuil bij of achter de grasmatjes staan, maar deze storter bij de container in de Dunantstraat kan een fikse boete van Handhaving verwachten. Hij/zij is het (paas)haasje.
 • Foto’s internationale EasterCup 2019 bij BSC op Vierhoeven
  Foto-impressie van het internationale EasterCup-voetbaltoernooi voor jonge voetballertjes in het paasweekend op de velden van BSC (en collega-verenigingen) op Sportpark Vierhoeven in Roosendaal. Er deden clubs uit Nederland, België, Schotland, Engeland en Ierland aan mee met teams van U10- tot en met U15-spelertjes. Uit Roosendaal deden behalve teams van BSC ook teams van Alliance en rkvv Roosendaal mee.
 • Foto’s en video Rainbows op EK Twirl 2019 in Italië
  UPDATE ZATERDAG 14:00 UUR - Foto's van The Rainbows uit Roosendaal op het EK Twirl 2019 dat in het paasweekend plaats vindt in Lignano Sabbiador in Italië. In totaal zestien Rainbows komen daar als lid van het Team NL aan de bak. Op de foto's is te zien dat het daar net als in Roosendaal zonnig is. Vrijdag en zaterdag komen de solisten uit Roosendaal aan de beurt, zondag het largeteam.
 • Dode bij ongeluk op A58 bij Hoeven
  Bij een ongeluk op de A58 onder Sint Willebrord is zaterdagavond 20 april een dode gevallen. Het ongeluk gebeurde rond half tien. Daar vloog een auto tegen een boom en raakte in brand. 'Een persoon is gereanimeerd, maar dat mocht helaas niet baten. De persoon is overleden', meldt de politie.
 • Groeten van festival Oude Liefde Roest Niet
  In de graffiti-loods aan de Oostelijke Havendijk is zaterdag 20 april van 13:00 - 23:00 uur het 'meest unieke harddance classics festival van de regio’. Met optredens in drie areas. Op deze pagina een aantal foto's van het evenement die op sociale media waren terug te vinden. Te beginnen met een foto van twee Roosendaalse jeugdagenten, die bezoekers voorhielden: 'Let goed op jezelf en elkaar, hou het gezellig!'.
 • RBC is klaar met Henk Vos: per direct op non-actief
  Trainer-coach Henk Vos is door RBC per direct op non actief gesteld. Aanleiding voor het ontslag zijn de tegenvallende prestaties. 'Het bestuur is van mening dat Vos de spelersgroep niet meer positief kan beïnvloeden. Daarnaast stoort men zich binnen de club al weken lang aan het na een wedstrijd in de pers uitspreken dat de taken niet goed worden uitgevoerd zonder dat daarin dan verandering komt', laat RBC op zijn website weten.
 • Programma Vrouwenvoetbal tot 4 mei
  UPDATE VRIJDAG 19 APRIL - Vóór de volgende competitiedag 4/5 mei zijn er nog enkele inhaalwedstrijden. Bovendien is er op tweede paasdag 22 april de bekerwedstrijd kwartfinale tussen Roosendaal VR1 en IFC VR2. Deze wedstrijd begint om 11:30 uur op Sportpark Hulsdonk in Roosendaal.
 • Politie slaat toe bij criminele groepering uit Roosendaal
  De politie heeft deze week toegeslagen bij een cirimene groepering uit Roosendaal. De recherche hield maandag 15 april negen mannen aan. Ze worden verdacht van drugshandel. Het gaat om een criminele groepering uit Roosendaal die in het verleden al bij verschillende drugsonderzoeken bij de politie in beeld was.

Tessa heeft genoten als 'gast van de burgemeester'

Geschreven door Redactie op .

Behalve burgemeester Jacques Niederer heeft ook 'De gast van de burgemeester' maandagavond 2 januari een nieuwjaarstoespraak gehouden. De stage van Tessa van Dijk duurt nog een maand. Dan kiest Niederer een 'nieuwe gast". Die komt dan van het JTC.

Conclusie van Tessa: "Toen ik ja zei tegen deze stage had ik geen idee wat er op me af zou komen, maar ik ben zo blij dat ik deze kans gekregen heb! Op 1 februari zit het er voor mij alweer op. Dan is het voor mij tijd om me te gaan richten op mijn examens, want ja, die komen dit jaar ook. Feesten, uistapjes en plezier maken is leuk, maar school gaat toch altijd voor."


Tessa (links) loopt op de openingsavond in het kielzog van de burgemeester over de kermis.


Na de verwelkoming door burgemeester Niederer spreekt ook Tessa Sinterklaas toe.

De speech van Tessa:

"De jaarwisseling is een avond die samen word gevierd, Met veel vuurwerk, oliebollen en champagne. Het is een moment om vooruit te kijken, goede voornemens te maken en dromen uit te spreken. Maar het is ook een moment van terugkijken naar het afgelopen jaar, naar de leuke en minder leuke momenten maar vooral de momenten die je zijn bijgebleven.

Omdat dit een receptie is om het nieuwe jaar in te luiden, wil ik graag in de sfeer van het Nieuwjaar blijven. Door terug te kijken op het afgelopen jaar.

Voor mij was het jaar 2011 een heel bijzonder jaar, waarin veel gebeurde. Ik kwam tot de laatste ronde in de selectie voor een uitwisselingsproject naar Duitsland, mijn broer slaagde voor zijn VWO, ik ging voor het eerst alleen met vriendinnen op vakantie naar Renesse, en toen… werd ik gebeld door mijn coördinator en werd ik gevraagd om een half jaar als ‘gast van de burgemeester’ mee te lopen. Zonder dat ik echt wist waar ik ja op zei, stemde ik ermee in. En na een heerlijke vakantie in Kroatië begon het dan echt. Mijn eindexamenjaar begon en direct in de eerste week ook de eerste activiteiten met de burgemeester.

De allereerste dag, 1 september, ik vond het ontzettend spannend. Het was de opening van een Agressie Registratiesysteem, en direct ook de eerste kennismaking met de pers. Daarna is alles zo snel gegaan! Van een rampenoefeningen in het ziekenhuis, tot Koninklijke Onderscheidingen bij de brandweer, van een nacht mee met de politie tot een radio-interview bij stad FM. Ik heb zo ontzettend veel meegemaakt.

Toen ik ja zei tegen deze stage had ik geen idee wat er op me af zou komen, maar ik ben zo blij dat ik deze kans gekregen heb!

Maar het zit er nog niet op. Het is dan al wel 2012 maar mijn stage duurt nog een maand. En deze laatste maand ga ik ook zeker niet stil zitten! Er staan nog bijzondere activiteiten op de agenda. Zoals de burgemeester net al zei bijvoorbeeld het bijwonen van het Chinees Nieuwjaar of ik mag nog een dagje meelopen met de afdeling handhaving.

Op 1 februari zit het er voor mij alweer op. Dan is het voor mij tijd om me te gaan richten op mijn examens, want ja, die komen dit jaar ook. Feesten, uistapjes en plezier maken is leuk, maar school gaat toch altijd voor.

Ik word opgevolgd door een nieuwe gast van de burgemeester. En deze zal van het JTC komen. Ik hoop natuurlijk dat deze ook zo veel mag meemaken als ik heb mogen meemaken.

Zoals u ziet heb ik een heel bijzonder en goed jaar gehad, ik hoop dat u ook genoten heeft van het afgelopen jaar. Ik wens u allemaal het allerbeste voor in de toekomst met veel liefde, plezier, gezondheid en geluk! Niet alleen in 2012 maar ook voor daarna. Maar vergeet, door al de drukte van alle dag / het dagelijkse leven, niet te genieten! De kleine dingetjes in het leven maken het leven juist zo bijzonder.

Heel erg bedankt voor uw aandacht en geniet met elkaar van deze avond.


>> http://tessadikgastvandeburgemeester.weebly.com/blog.html
29-12-2012: Stage bij burgemeester van Roosendaal: druk, druk... (BN DeStem)