De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

22 april 2019

 • Roosendaal VR1 wint kwartfinale beker met 2-0
  Roosendaal VR1 heeft tweede paasdag (22 april) thuis de bekerwedstrijd in de kwartfinale tegen IFC VR2 gewonnen met 2-0. Door naar de halve finale dus! Ook in de competitie doet het team het goed. Het staat met vier punten verschil, maar met 1 wedstrijd minder gespeeld te hebben, achter op koploper (en buur) DVO'60 VR1. Het verschil met de overige teams is inmiddels zodanig, dat het kampioenschap wel tussen deze twee teams zal gaan.
 • Zilver voor het largeteam van The Rainbows uit Roosendaal op het EK Twirl
  Het largeteam van The Rainbows uit Roosendaal heeft zondag 21 april op het EK Twirl 2019 in Italië zilver behaald. Met zestien meiden kwam de Roosendaalse twirlverenigng in het TeamNL op de vloer in Italië.
 • Vuilstorter bij container in Dunantstraat is het (paas)haasje
  Kunstgrasmatjes mer kunstbloemetjes bij de ondergrondse vuilcontainers in de binnenstad van Roosendaal helpen ilegaal storten niet altijd. Voorbijgangers zien geregeld vuil bij of achter de grasmatjes staan, maar deze storter bij de container in de Dunantstraat kan een fikse boete van Handhaving verwachten. Hij/zij is het (paas)haasje.
 • Foto’s internationale EasterCup 2019 bij BSC op Vierhoeven
  Foto-impressie van het internationale EasterCup-voetbaltoernooi voor jonge voetballertjes in het paasweekend op de velden van BSC (en collega-verenigingen) op Sportpark Vierhoeven in Roosendaal. Er deden clubs uit Nederland, België, Schotland, Engeland en Ierland aan mee met teams van U10- tot en met U15-spelertjes. Uit Roosendaal deden behalve teams van BSC ook teams van Alliance en rkvv Roosendaal mee.
 • Foto’s en video Rainbows op EK Twirl 2019 in Italië
  UPDATE ZATERDAG 14:00 UUR - Foto's van The Rainbows uit Roosendaal op het EK Twirl 2019 dat in het paasweekend plaats vindt in Lignano Sabbiador in Italië. In totaal zestien Rainbows komen daar als lid van het Team NL aan de bak. Op de foto's is te zien dat het daar net als in Roosendaal zonnig is. Vrijdag en zaterdag komen de solisten uit Roosendaal aan de beurt, zondag het largeteam.
 • Dode bij ongeluk op A58 bij Hoeven
  Bij een ongeluk op de A58 onder Sint Willebrord is zaterdagavond 20 april een dode gevallen. Het ongeluk gebeurde rond half tien. Daar vloog een auto tegen een boom en raakte in brand. 'Een persoon is gereanimeerd, maar dat mocht helaas niet baten. De persoon is overleden', meldt de politie.
 • Groeten van festival Oude Liefde Roest Niet
  In de graffiti-loods aan de Oostelijke Havendijk is zaterdag 20 april van 13:00 - 23:00 uur het 'meest unieke harddance classics festival van de regio’. Met optredens in drie areas. Op deze pagina een aantal foto's van het evenement die op sociale media waren terug te vinden. Te beginnen met een foto van twee Roosendaalse jeugdagenten, die bezoekers voorhielden: 'Let goed op jezelf en elkaar, hou het gezellig!'.
 • RBC is klaar met Henk Vos: per direct op non-actief
  Trainer-coach Henk Vos is door RBC per direct op non actief gesteld. Aanleiding voor het ontslag zijn de tegenvallende prestaties. 'Het bestuur is van mening dat Vos de spelersgroep niet meer positief kan beïnvloeden. Daarnaast stoort men zich binnen de club al weken lang aan het na een wedstrijd in de pers uitspreken dat de taken niet goed worden uitgevoerd zonder dat daarin dan verandering komt', laat RBC op zijn website weten.
 • Programma Vrouwenvoetbal tot 4 mei
  UPDATE VRIJDAG 19 APRIL - Vóór de volgende competitiedag 4/5 mei zijn er nog enkele inhaalwedstrijden. Bovendien is er op tweede paasdag 22 april de bekerwedstrijd kwartfinale tussen Roosendaal VR1 en IFC VR2. Deze wedstrijd begint om 11:30 uur op Sportpark Hulsdonk in Roosendaal.
 • Politie slaat toe bij criminele groepering uit Roosendaal
  De politie heeft deze week toegeslagen bij een cirimene groepering uit Roosendaal. De recherche hield maandag 15 april negen mannen aan. Ze worden verdacht van drugshandel. Het gaat om een criminele groepering uit Roosendaal die in het verleden al bij verschillende drugsonderzoeken bij de politie in beeld was.

Roosendaal Swingt! nu in Moeder Gods Kerk (27 jan)

op .

Op zondag 27 januari 2013 wordt onder de titel 'Roosendaal Swingt!' voor de derde keer een benefietconcert gegeven ten bate van het Koningin Wilhelmina Fonds Kankerbestrijding. Dit keer in de Moeder Gods Kerk aan de President Kennedylaan.

Het programma begint om twee uur en duurt tot ongeveer 17.30 uur.
De afgelopen twee concerten werden in de prachtige Sint Jan gehouden. Maar als gevolg van het verdwijnen van de gemeentesubsidie op het gebruik van de Sint Jan en de sterk gestegen tarieven ziet de organisatie zich gedwongen om te zien naar een andere locatie. 'De Moeder Gods Kerk is ook een sfeervolle entourage met uitstekende akoestiek', aldus de organisatie.

Dit jaar werken ongeveer 70 muzikanten belangeloos mee. Voor traditionele en dixieland jazz zorgen Mad Meddix, voor bigband repertoire door No Guts No Glory Bigband en voor een internationaal repertoire tekeken Zang- en Muziekgroep Windkracht 4 uit Bergen op Zoom.

Deze 'hoofdacts' worden aangevuld door onder andere Pieter Andringa die samen met de 'Mad Meddix' zal optreden. Hij speelde in het verleden in het Leidsch Studenten Jazz Gezelschap dat op het Bredase Jazz Festival in 1985 de eerste plaats veroverde. Sinds die tijd heeft hij bij vele orkesten en combinaties gespeeld, o.a. op het North Sea Festival. Hij speelde bij de Spinola Jazzband en nu de Blue Friends Jazz Band. Een andere noviteit is het duo 'Clarkey' dat in het voorprogramma staat. Deze twee jonge senioren brengen een mix van jazz, swing en latin met een zeer gevarieerd repertoire.

De vrijwilligers van de kerk verzorgen de catering, zodat bezoekers niets een plezierige namiddag in de weg hoeft te staan.
De toegangsprijs bedraagt € 10,00; kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang.
Kaarten zijn verkrijgbaar bij VVV Roosendaal, Bibliotheek VANnU en Boekhandel Het Verboden Rijk. En indien nog beschikbaar bij de ingang van de kerk.