Afdrukken

Classic meets Pop in Erato (7 april)

Geplaatst door redactie Roosendaal op internet op .

In Erato aan de Kade verzorgen Mannenkoor Concordia en Popkoop Akkoord zondagmiddag 7 april samen een concert onder de titel 'Classic meets Pop'. Het concert begint om half drie. Kaarten kosten 9 euro.

De verschillende stijlen van beide koren staan borg voor een middag met zeer afwisselend koormuziek.

Voor Concordia gaat de muzikale reis langs diverse landen en componisten. Het vertrekpunt is Oostenrijk, het geboorteland van Franz Schubert. Van hem worden drie versies van ‘Die Forelle’ gezongen. Vervolgens gaat de reis naar Engelstalig gebied met liederen uit Engeland, Ierland en Amerika. Het betreft nummers die als overeenkomst hebben dat ze allemaal Engelstalig zijn, maar verder sterk verschillend zoals negro-spirituals, musical songs en enkele ingetogen liederen. Via Frankrijk met 2 Franstalige nummers eindigt de reis in Italië, het land van Verdi en de opera.

De reis van Akkoord gaat langs nummers van diverse artiesten. Het betreft voornamelijk Engelstalig repertoire met als afwisseling enkele Nederlandstalige nummers van onder andere Bløf, Anouk, Coldplay, Earth, Wind & Fire. Akkoord brengt deze nummers meerstemmig en met een choreografie die het geheel licht en sprankelend maakt.

De koren staan onder leiding van Anna Sasiadek (Concordia) en Annalisa Schmad (Akkoord).

>> Website Mannenkoor Concordia
>> Website AkoordOnze laatste Instagram foto's