Afdrukken

Stuiterbeesten Winterfestival één groot feest (29 nov)

Geplaatst door redactie Roosendaal op internet op .

Jongerenorganisatie Stuiterbeesten opent vrijdag 29 november het Roosendaal Leeft-weekend in een grote tent op de Markt. Na de Rocketshot Mainstage in de tent is er in El Corazon nog een El Coras-now afterparty.


Ook voor deze speciale editie heeft Stuiterbeesten een forse line-up geboekt, waarin zowel jong als bekend talent achter de draaitafels staat.

Opmerkelijk feitje is dat de jongste dj in de line-up momenteel 14 jaar oud is. Publiekstrekkers in de line-up zijn Vato Gonzalez & MC Tjen en Dyna. Vato Gonzalez & MC Tjen zijn geen onbekenden in de dance-scene: met bijna een miljoen volgers op Soundcloud timmert Vato Gonzalez enorm hard aan de weg. Zijn Dirty House-mixtapes zijn razend populair en zijn nieuwe releases ‘Sushi Riddim’ en ‘Volfied Riddim’ doen het internationaal erg goed.

Maar ook Dyna is bekend, vooral bij de vrouwen: met zijn vrouwvriendelijke concept Sexed Up trekt hij overal in Nederland volle zalen. Een plaatsje in de line-up is voor de opkomende talenten van Grabbelton, die bij de Avondploeg van SlamFM hebben laten zien en horen wat ze in huis hebben.
De laatste headliner is te vinden op de afterparty in El Corazon: D-Wayne. Hij is de protegé van Afrojack en reist heel het jaar door met hem de wereld door. Dit 20-jarige talent uit Eindhoven schitterde afgelopen zondag in de line-up van de MTV EMA’s in het Ziggo Dome en staat vaker in het buitenland dan in Nederland.
Last-but-not-least is MC Pyro onderdeel van de line-up: dit Belgische talent stond niet alleen op Tomorrowland, Laundry Day en Summerfestival, maar ook op het Stuiterbeesten Queensnight Festival.

Ook jong talent ontbreekt niet in de line-up. De 14-jarige Regtur gooide een paar weken terug hoge ogen bij de Avondploeg van SlamFM, waar hij liet zien en horen waarom hij het jongste bekende talent van Nederland is.
Stuiterbeesten-residents Wessel S (landelijke winnaar Dancetour Contest 2013), Dr. Phunk (bekend van Tomorrowland, Decibel en Defqon.1), TMH Music (winnaar Dancetour Breda 2012) Lau Savano, Berry (finalist Dancetour Roosendaal 2013), Rapido en MC Emergio zijn uiteraard ook aanwezig. De line-up wordt aangevuld door de jonge talenten Art Inc., Mallenza, Sailor en MC S La Rock.

Speciaal vanwege het festival zal de driekoppige organisatie een eigen liveshow in elkaar zetten van een kwartier, die nu al als ‘on-Roosendaals’ bestempeld kan worden: confettikanonnen, rubberen bootjes, opblaasbeesten, gratis Stuiterbeesten t-shirts, rondvliegende taarten en nog veel meer.

Het evenement is vrijdag 29 november op de Markt in Roosendaal. De Rocketshot Mainstage is geopend van 18:00 tot 00:00 en de El Corasnow Afterparty is van 22:00 tot 03:00 uur.
Ook in Chagall en in Moeder Overste worden er niet-officiële afterparty’s georganiseerd.
Via www.stuiterbeesten.nl, de Smalle Pijp en de Primera kunnen tickets besteld worden voor € 7,50. Aan de deur betalen bezoekers een euro meer.
Iedereen vanaf 16 jaar en ouder is welkom om tot in de late uurtjes te komen stuiteren.

>> Website Stuiterbeesten