Afdrukken

Cursus in Wouw voor burgers over digitale overheid

Geplaatst door redactie Roosendaal op internet op .

Op maandag 13, 20 en 28 april wordt in samenwerking met Bibliotheek VANnU, SDW en de gemeente Roosendaal de speciale beginnerscursus ‘Werken met de elektronische overheid’ aangeboden. De cursus is in 'De Rotselaer’ in Wouw van SDW.

Geïnteresseerden, jong of oud, kunnen zich aanmelden via Bibliotheek VANnU (0165-552080).

Overheden bieden steeds meer producten en diensten via het internet aan. Of het nu gaat om het aanvragen van huurtoeslag, om werk zoeken of om het doorgeven van een verhuizing. Zo ook de gemeente Roosendaal. Burgers kunnen deze zaken vanuit thuis op een door hun gewenst moment eenvoudig en snel regelen.

Maar nog niet iedereen is even goed thuis op het internet en moet vaak een beroep doen op hun omgeving of afreizen naar het stadskantoor. Het programma Digisterker helpt burgers te leren werken met de elektronische overheid.

Het landelijke programma Digisterker ontwikkelt en organiseert cursussen ‘Werken met de e-overheid’ en ondersteunt daarmee groepen in de samenleving die moeite hebben met het gebruik van de elektronische overheid. In het Digisterker-programma werken overheids- en maatschappelijke organisaties samen. Steeds meer voorzieningen via de overheid kunnen online worden geregeld.

Veel mensen vinden dit moeilijk of willen hierover meer weten. In de cursus ‘Werken met de elektronische overheid’, wordt uitgelegd hoe handige informatie gevonden kan worden en hoe iets moet worden aangevraagd. Vaak is voor aanvragen een DigiD nodig. In de cursus wordt uitgelegd hoe een DigiD moet worden aangevraagd en hoe deze moet worden gebruikt.

"Het is wenselijk dat de deelnemers al een klein beetje ervaring hebben met computers en internet. Is dit nog niet het geval dan kan men ook een cursus ‘klik en tik’ volgen bij Bibliotheek VANnU", aldus de organisatie.