Afdrukken

Officiële afsluiting 'Credo' ( 12 maart)

Geplaatst door redactie Roosendaal op internet op .

'Van Credo naar 't Oude Centrum' dat is het motto waarmee donderdag 12 maart in Roosendaal na tien jaar het project Credo in een deel van de oude binenstad wordt afgesloten.

Gemeente, Wooncorporatie AlleeWonen, politie Midden- en West- Brabant, ondernemers, bewoners en partners hebben tien jaar intensief samengewerkt. Het gebied maakte de afgelopen jaren vooral een positieve ontwikkeling door.

Het ging om wonen, ondernemen en leven in het gebied Molenstraat, Brugstraat en Hoogstraat. "Waar Credo nog stond voor verpaupering, criminaliteit, drugsoverlast en verloedering, moet ’t Oude Centrum nu de noemer zijn voor een aantrekkelijke mix van wonen, werken en winkelen in een historische setting". aldus de project-deelnemers.

"Samen hebben wij gewerkt aan renovatie- en nieuwbouwprojecten in het gebied, aan stimulering van ondernemerschap, aan vergroting van veiligheid, aan het aantrekkelijker maken van gevels en straatbeeld en aan een duidelijke, herkenbare identiteit van het gebied. Dit alles is tot stand gekomen door een bevlogen samenwerking en provinciale subsidiegelden."

Het programma begint om half vier in het oude Raadhuis. Burgemeester Niederer en dagvoorzitter Bart Eigeman houden daar inleidingen en er zijn toespraken door wethouder Cees Lok en Gedeputeerde Yves de Boer.
Onder leiding van gids Theo de Munnik maakt het gezelschap daarna (16:30 - 17:30 uur) een rondleiding door het gebied, gevolgd door een lichte avondmaaltijd bij de Black Horse aan de Hoogstraat.

Daarna (18:30 - 19:00 uur) worden bewoners en ondernemers uit het gebied ontvangen. Tussen 19:00 - 19:30 uur is het tijd voor de film Credo, en interviews met betrokkenen, onder wie burgemeester Niederer en oud burgemeester Marijnen, manager Marc van der Steen van AlleeWonen en bewoner/ondernemer in het gebied danser Rob van der Geijn.

Het programma wordt afgesloten met een borrel.