Afdrukken

Werk aan pleintje Laan van Limburg bij Roselaar begonnen

Geplaatst door redactie Roosendaal op internet op .

Op maandag 20 april zijn de werkzaamheden begonnen voor het opknappen van het pleintje aan de Laan van Linburg bij de ingang van de Roselaar en de Rabobank. Eind vorig jaar stelden de gemeente Roosendaal, Rabobank Roosendaal-Woensdrecht en Vastgoedbedrijf Wereldhave (eigenaar van winkelcentrum Roselaar) samen ruim een ton beschikbaar voor een flinke opknapbeurt van het plein.

De werkzaamheden duren ongeveer zes weken. Zowel de Roselaar als de Rabobank blijven gedurende de werkzaamheden bereikbaar. Ook tijdens de meivakantie kunnen bezoekers bij de Roselaar en de Rabobank terecht.

De opknapbeurt ligt in het verlengde van de verbouwingen van winkelcentrum Roselaar en de Rabobank. Om niet alleen de gebouwen, maar ook de omgeving te verfraaien, hebben gemeente, Rabobank en Wereldhave de handen ineen geslagen. De herinrichting van het plein is daarmee het eerste participatieproject vanuit Hart voor de Binnenstad, waarbij in verschillende ‘mandjes’ door investeerders, vastgoedeigenaren en overheid aan deelprojecten in de binnenstad wordt gewerkt.

Coördinerend wethouder Binnenstad Cees Lok: “Deze samenwerking laat zien dat we met de goede dingen bezig zijn in de binnenstad. De noodzaak om te bewegen is groot, want stilstand is achteruitgang. Maar dat gaat niet vanzelf, het moet gestimuleerd worden. Door als gemeente mee te bewegen, willen we het goede voorbeeld geven.”

Afgelopen maanden is een gezamenlijk plan opgesteld om de uitstraling van het plein te verbeteren. Rik Kollaard van bureau RKAA tekende het ontwerp. Voor de beoogde kwaliteitsslag wordt de bestrating van het plein gedeeltelijk vervangen en sfeervolle groene beplanting toegevoegd. Ook komt er meer zitgelegenheid, wordt het terras van de aan het plein gelegen horeca beter gesitueerd, aanwezige hoogteverschillen vervangen, fietsnietjes bij elkaar geplaatst en komt er een duidelijke entree naar de Roselaar en de Rabobank.De entree van de Roselaar is inmiddels gerealiseerd, nu wordt het pleintje aan de kant van de Laan van Limburg aangepakt.