Afdrukken

Burgemeester Niederer opent mozaïekmarathon in Nispen

Geplaatst door redactie Roosendaal op internet op .

Op vrijdag 24 april legt burgemeester Niederer om 13.00 uur het eerste mozaïeksteentje van de theatermuur in de “Turftuin van Nispen”. Het aanbrengen van het eerste steentje is de officiële start van een marathon die in één weekend moet leiden tot een grote mozaïekwand.

Kunstenares Marijke Maas maakte het ontwerp op basis van tekeningen van leerlingen van basisschool De Linde.

Na het aanbrengen van het eerste steentje gaan de bovenbouwgroepen van De Linde twee uur lang aan de slag. Aansluitend gaat het team van De Linde verder met mozaïeken. Tot en met maandag 27 april wordt er hard gewerkt om de wand van het openluchttheater af te krijgen. Alle inwoners Nispen zijn inmiddels opgeroepen om letterlijk hun steentje bij te dragen.

De “Turftuin van Nispen” is onderdeel van De Heerlijckheijd Nispen, het project dat zich sterk maakt voor de leefbaarheid van Nispen. Naast de Turftuin van Nispen, die achter de kerk en Zaal Verhoeven wordt gecreëerd, is recent een mountainbikepad langs de Antwerpseweg aangelegd en zijn er op diverse plekken in Nispen houten banken geplaatst. Voor uitvoering van het totale project heeft Nispen een subsidie van vier ton van de Provincie ontvangen.