Afdrukken

Roosendaalse plekken in de stijl van Van Gogh

Geplaatst door redactie Roosendaal op internet op .

Het oude raadhuis, het station en het standbeeld van de Tullepetaon op de Markt zijn de drie Roosendaalse plekken die de in Roosendaal wonende kunstenaar Erika Stanley in de stijl van Van Gogh heeft geschilderd.

De werken zijn vanaf zaterdag 9 mei te zien in Atelier en Expositieruimte Kunstenaar Anita Ammerlaan aan de Markt 39 in Roosendaal. Daar is ook ander werk van Erika Stanley te zien in het kader van expositie Eye-Candy.

De drie Roosendaalse schilderijen maken deel uit van de serie 'Als Van Gogh' die de kunstenaar maakt van stadsgezichten in Nederland. Roosendaal, de stad waar Stanley zelf woont, bijt de spits af. Schilderijen van bekende plekken in onder andere Den Bosch, Rotterdam, Tilburg en Utrecht volgen dit voorjaar.

Erika Stanley (1973) is geboren in Costa Rica en woont sinds enkele jaren met haar gezin in Nederland. Al voor haar kunststudie aan de Universiteit van Costa Rica raakte ze bevangen door het werk van Van Gogh. Zij heeft een eigen, authentieke stijl van schilderen en sculpturen maken. Daarnaast heeft ze zich de stijl van Van Gogh eigen gemaakt.
Al eerder exposeerde ze internationaal met werk in die stijl. Stanley wendt haar speciale competentie nu aan om burgers en bedrijven in Nederland schilderijen te bieden van bijzondere locaties in hun woonplaats, in de stijl van Van Gogh. Alle schilderijen die Stanley in deze serie maakt zijn verkrijgbaar als reproductie op canvas via de webwinkel van www.kunstenthuis.nl

Het station van Roosendaal is verwerkt op canvas van 60 x 70 en kost 125 euro. Het oude raadhuis is iets kleiner (60 x 60) en kost 89 euro, net als het standbeeld van de Tullepetaon.

> Website Kunstenthuis.nl