Afdrukken

Derde overweg in Gastelseweg

Geplaatst door redactie Roosendaal op internet op .

[FOTO'S] In de Gastelseweg liggen nu drie spoorwegovergangen vlak achter elkaar. Tussen de twee bestaande is er een nieuwe bijgekomen. Tussen de eerste (vanaf de Spoorstraat gezien) en de nieuwe liggen slechts twee huizen en een bedrijfspand.

De derde overweg was nodig voor het industrielijntje naar Borchwerf, dat momenteel wordt aangelegd. Prorail vond dat die spoorlijn niet bij de twee andere spoorlijnen in de eerste overweg kon komen, omdat die dan te breed zou worden.

De aanleg van de nieuwe overweg heeft overigens vertraging opgelopen omdat de bewoners tussen de spoorwegen niet blij waren met het gekozen tracee. Het lijntje gaat met een grote bocht richting station, vlak tussen een woning en een bedrijfspand door.

Voor het verkeer op de Gastelseweg is er dus een hindernis bijgekomen. Hoewel de pijn wel zal meevallen. Want op het industrielijntje wordt het ongetwijfeld een stuk rustiger dan op de lijnen naar Breda en Dordt/Rotterdam.Bij de nieuwe overweg zie de volgende al liggen.Met een scherpe bocht verdwijnt het lijntje tussen een woning en een bedrijfspand.

Gezien in de richting van Borchwerf.