Afdrukken

Visdonk nu ook onderdeel van Natuurpoorten

Geplaatst door redactie Roosendaal op internet op .

Visdonk is vanaf vrijdag 23 oktober officieel onderdeel van het netwerk van Brabantse Natuurpoorten. Op die dag wordt Natuurpoort Visdonk officieel geopend. Wethouder Toine Theunis verricht de opening door de 4 meter hoge sleutel, het herkenningspunt van de Brabantse Natuurpoorten, te onthullen.

Natuurpoort Visdonk is hét vertrekpunt om Landgoed Visdonk te verkennen, voor zowel fietsers, wandelaars, mountainbikers als ruiters. In het kader van de Natuurpoort-ontwikkeling zijn afgelopen periode diverse nieuwe bezoekersfaciliteiten gecreëerd of verbeterd. Zo is er een mindervalide pad aangelegd en zijn de parkeervoorzieningen, recreatieve routes en de informatievoorzieningen verbeterd.

De Natuurpoorten worden in opdracht en met financiële steun van de provincie Noord-Brabant door VisitBrabant gerealiseerd, in samenwerking met terreinbeherende organisaties, recreatieondernemers en gemeenten.

Bij alle Natuurpoorten is voldoende gratis parkeergelegenheid, een informatiepaneel over het natuurgebied en een horecalocatie. Natuurpoort Visdonk is ontwikkeld binnen een samenwerking van de gemeente Roosendaal, Natuurmonumenten, Brasserie Lodge Visdonk, VisitBrabant en de provincie Noord-Brabant.

De openingshandeling wordt om kwart voor vier verricht door wethouder Toine Theunis, na een ontvangst bij Brasserie Lodge Visdonk (15:00 uur), enkele welkomstwoorden en een korte wandeling over het nieuwe mindervalide pad met toelichting door een medewerker van Natuurmonumenten

>> Info over Visdonk