Afdrukken

Gemeente stelt Wokkie op Markt ultimatum: anders sluiting

Geplaatst door redactie Roosendaal op internet op .

UR Wokkie aan de Markt 21 loopt het risico per 1 december dicht te gaan. Al ruim een jaar probeert de gemeente het Roosendaalse afhaal- en bezorgrestaurant te bewegen om wettelijk verplichte milieumaatregelen te nemen. 'Dat heeft tot dusver niet tot resultaat geleid', zegt de gemeente.

De bewuste maatregelen gaan hoofdzakelijk over het voorkomen van rioolverstoppingen en geuroverlast in de nabije omgeving. Volgens de milieuwetgeving moet UR Wokkie verplicht een vetafscheider plaatsen om het riool te ontlasten. Voor geurpreventie moet een ontgeuringsinstallatie worden geplaatst of de afvoerpijp worden verhoogd.

De eigenaar van UR Wokkie is tot vijfmaal toe aangeschreven om de noodzakelijke maatregelen te treffen. Hij heeft daarvoor ook boetes uitstaan (verbeurde dwangsommen). Die zijn tot op heden niet betaald. Als de exploitant op 1 december niet aan de wettelijke milieunormen voldoet, dwingt de gemeente de eigenaar om zijn bedrijfsactiviteiten te staken.

Burgemeester Niederer: “Iedere horeca-exploitant weet dat hij zich aan wettelijke milieueisen moet houden. Dus ook UR Wokkie. We hebben nu zo vaak gewaarschuwd. Het is een keer klaar.”

"Zodra UR Wokkie aan de wettelijke milieueisen voldoet, kan de zaak alsnog openblijven of opnieuw opengaan. De eerder opgelegde boetes vervallen dan overigens niet", aldus de gemeente.