Afdrukken

Extra oren en ogen voor Burgerhout aan de slag

Geplaatst door redactie Roosendaal op internet op .

Pakketpostbezorgers van de WVS-groep en medewerkers van de groenvoorziening in de Roosendaalse wijk Burgerhout worden extra ‘ogen en oren’ in de wijken en dorpen.

Zij signaleren verdacht gedrag en melden dat bij de politie. Woensdag 28 oktober gaf wethouder Hans Verbraak het startschot voor deze unieke samenwerking tussen de gemeente Roosendaal en de WVS-groep.

De pakketpostbezorgers en groenmedewerkers van de WVS-groep zijn afgelopen maanden getraind in het herkennen van verdacht gedrag. De WVS’ers doen gewoon hun werk, maar geven tegelijkertijd hun ogen en oren extra de kost. Bij verdachte situaties geven ze dat via een afgesproken meldprotocol door aan de wijkagent.
Als blijkt dat het project een succes is, worden ook medewerkers van de groenvoorziening in andere wijken opgeleid tot buurtpreventist.

De samenwerking met de WVS-groep komt voort uit het project ‘1000 ogen’. Doel van het project is de heterdaadkracht te vergroten. De meeste verdachten worden namelijk op heterdaad aangehouden. Daarnaast is er bij een heterdaadaanhouding meestal sprake van duidelijke bewijslast, waardoor de kans op veroordeling toeneemt.

Naast de samenwerking met de WVS-groep bestaat het project ‘1000 ogen’ uit het opstarten van WhatsApp-groepen onder de noemer Alert! Roosendaal. Via WhatsApp informeren burgers elkaar en de politie over verdachte situaties en personen. In Kortendijk, Nispen en Wouw zijn onlangs dergelijke WhatsApp-groepen gestart.

Burgers die een WhatsApp-groep willen starten, kunnen contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Het startsein voor het ogen- en orenproject werd gegeven door wethouder Hans Verbraak en WVS-directeur Jos Koopman. Op de achtergrond kijken drie paar extra oren en ogen mee.