Afdrukken

Officiële kick-off buurtpreventie Landerije

Geplaatst door redactie Roosendaal op internet op .

Op zaterdagmiddag 21 november heeft de preventiegroep Landerije zich aan het begin van de Segersdreef gepresenteerd voor de officiële kick-off.

De wijkagent was aanwezig en als eerste werd een groepsfoto gemaakt. Ondanks de wind en de kou was bijna iedereen aanwezig.

Een uur lang werden alle auto’s aangehouden en vertelde de groep wat het zoal als preventieteam doet. "De reacties van de mensen die we spraken waren allemaal positief, er waren zelfs mensen die zich nu ook aangemeld hebben", aldus Ben Casparie van het preventieteam.

Het preventieteam is een enthousiaste groep buurtbewoners die er allemaal heel veel lol in hebben om zich in te zetten voor de buurt. Niet alleen op het gebied van beveiliging maar ook als het gaat om verkeersveiligheid.

Samen met de gemeente is nu bepaald waar op de Segersdreef de extra 30 kilometer borden komen om de weg veiliger voor overstekende kinderen te maken. Tevens biedt de gemeente aan om de snelheid periodiek te meten en bestuurders te attenderen op hun hoge snelheid. De 30 kilometer borden worden binnenkort al geplaatst.

"Dit geeft aan dat de gemeente preventieteams serieus neemt en goede ondersteuning biedt bij het uitvoeren van nieuwe ideeën", stelt het team/