Afdrukken

Appartementen in 'School voor Expressie'

Geplaatst door redactie Roosendaal op internet op .

In het (voormalig) onderkomen van de School voor Expressie aan de Nieuwstraat 37 komen appartementen. Dat staat in de openbare besluitenlijst van de collegevergadering van 24 november.

Het gebouw wordt verkocht aan JAWEL-bouw BV. Dit bedrijf zal het pand "transformeren naar een appartementsgebouw", aldus het collegeverslag.

Het bedrijf JAWEL-bouw is gevestigd aan de Plantagebaan in Wouwse Plantage.

Rond 1958 startte Wim Schütz de Gemeentelijke School voor Kunstzinnig Beeldend Vormen. Een opleiding voor liefhebbers die zich wilden bekwamen in schilderen of boetseren. Dit bescheiden instituut groeide na een aantal jaren uit tot een niet meer weg te denken onderdeel van het Roosendaalse culturele leven.

Vanaf 1978 ging de school verder onder de naam School voor Expressie en in 2001 als Centrum voor de Kunsten.
Na vijftig jaar onder gemeentelijke vlag te hebben gevaren ging de School voor de Kunsten in 2014 een eigen koers uitzetten via een doorstart van een aantal docenten.

Eind oktober maakte de gemeente bekend dat het college van B en W een groep docenten van het vroegere Centrum voor de Kunsten samen met drie toneelgroepen voor twee jaar wil onderbrengen in het vroegere EKP-gebouw aan het Kadeplein.