Afdrukken

Kerstmarkt en kerstmusical op De Klimroos

Geplaatst door redactie Roosendaal op internet op .

Op basisschool De Klimroos is donderdag 17 december een groots opgezette kerstmarkt gehouden. Het schoolplein, de gehele school en het complete team werd omgetoverd tot een sfeervol Winter Wonderland.

De markt was opgezet door het team, de ouderraad en leerlingen. De klassen waren gevuld met creaties die de kinderen zelf hadden gemaakt. Kerstboomhangers, windlichtjes, kaarten en glinsterende koekschaaltjes konden tegen een klein bedrag worden gekocht.

Tevens verkochten enthousiaste ouders ook allerlei zelfgemaakte dingen, als sleutelhangers, cupcakes en gebreide mutsen. Er was ook een loterij die mede mogelijk werd gemaakt door vele sponsoren.

De kinderen konden winterse spelletjes spelen en genieten van een prachtig verhaal voorgelezen door de Winterkoningin. Er waren levende standbeelden te vinden en je kon je laten schminken of op de foto voor een heus ‘green screen’. Zoals het hoort bij een kerstmarkt werd er gezorgd voor koek-en-zopie-kramen waar heerlijke erwtensoep, oliebollen, warme chocomel of glühwein genuttigd werden. De volledige opbrengst van de kerstmarkt, liefst 3250 euro, gaat naar de Stichting Make-A-Wish.

Na de kerstmarkt was er de volgende ochtend een spetterende kerstmusical. Enthousiaste ouders zetten samen een musical in elkaar op basis van actuele liedjes, waarbij rekening gehouden wordt met het verschil van leeftijden van de groepen 1 tot en met 8. Dat ouders zowel het verhaal als het decor volledig zelf in elkaar zetten wordt door de kinderen en het team zeer gewaardeerd.

Speciaal is ook dat er altijd een mystery guest (teamlid) in de musical speelt. Dit blijft altijd een goed bewaard geheim tot aan de première.