Afdrukken

‘Minder (legaal) knalwerk tijdens de jaarwisseling’

Geplaatst door redactie Roosendaal op internet op .

“Tijdens de jaarwisseling zijn vooral mooie, grote siercakes te zien”, aldus Patrick Jansen van het Roosendaalse Vesta Vuurwerk. De trend die vorig jaar te zien was (meer siervuurwerk) zich dit jaar door.

Het kopen van knalvuurwerk neemt af met zestig procent ten opzichte van twee jaar geleden, toen vuurwerk overdag nog mocht worden afgestoken.

Jansen heeft het dan uiteraard wel over illegaal vuurwerk. De grote knallen en dreunen, die de afgelopen dagen ook al in Roosendaal te horen waren, komen doorgaans uit 'andere bronnen', veelal uit het illegale circuit.

De gemiddelde besteding van de consument is ten opzichte van vorig jaar weer iets gestegen, zegt Jansen op basis van de bestellingen. "Het bestede bedrag ligt dit jaar rond de 110 euro. De laatste drie dagen wordt er traditiegetrouw nog veel vuurwerk gehaald en wordt er vaak toch nog wat extra’s bij de reeds geplaatste bestelling gekocht”, licht Jansen toe.

Omdat Vesta Vuurwerk het veilig afsteken en bekijken van vuurwerk erg belangrijk vindt, wordt er flink gehamerd op het aanschaffen van veiligheidsartikelen. Om een veilige nieuwjaarsnacht nog eens extra onder de aandacht te brengen wordt na iedere online bestelling een extra venstertje met veiligheidsproducten getoond.

Ook wij vinden een veilige jaarwisseling belangrijk. We vinden het vanzelfsprekend onze verantwoording om de juiste veiligheidsmaatregelen bekend te maken bij de consument. We merken daarnaast dat de consument dit ook steeds belangrijker vindt”, zegt Jansen “Om de traditie te behouden is veiligheid erg belangrijk. We zien het liefst iedereen 31 december, zowel jong als oud, met een vuurwerkbril en aansteeklont op straat.”