Afdrukken

December voor het eerst zonder vorst

Geplaatst door redactie Roosendaal op internet op .

De temperatuur gaat wel langzaam omlaag, maar echt winter zit er nog niet in. December 2015 gaat in de boeken als zonder vorst. Dit is sinds de registratie nog nooit voor gekomen.

In 2015 is de laagste temperatuur in de regio ook maar 3,2 graden onder nul geweest. Overdag is het dit jaar niet onder het vriespunt geweest.

Vandaag (woensdag) is het zonnig met een temperatuur van 10 of 11 graden. Wel een meest matige wind uit zuidelijke richting. In de nacht naar donderdag kan er wat neerslag vallen bij een temperatuur van 5 of 6 graden. Ook de eerste uren van de dag kan er nog wat vallen, maar geen grote hoeveelheden. De temperatuur kan weer 10 of 11 graden halen.

Op oudjaarsavond komt er een kleine storing dichterbij. Het is nog onduidelijk of hier nog neerslag uit zal vallen. Rond middernacht lijkt het droog te verlopen met een zwakke tot matige wind eerst draaiend naar het westen. Later op vrijdag en zaterdag uit zuidoost.

Zaterdag meer kans op wat regen. Verder in de week nachttemperaturen rond 4 of 5 graden en overdag rond 7 of 8 graden . Alle dagen kans op neerslag vanuit het westen die de echte winter nog buiten de grensen weet te houden.

>> Website Meteo Roosendaal-West