Afdrukken

Korte opleving, daarna wordt het weer frisser

Geplaatst door redactie Roosendaal op internet op .

We hebben een flinke wisseling van drukgebieden die ons weer beïnvloeden. Vandaag (zaterdag) een hogedrukgebied vlak boven ons, hierdoor hebben we weinig wind. We begonnen nog met wat zon, maar er is wat meer bewolking tot ontwikkeling gekomen. Maar het zal wel droog blijven. De temperatuur komt uit op 15 of 16 graden.

Door het verschuiven van het drukgebied naar het oosten, draait de wind naar zuid. In de loop van de dag en in de avond naar zuidoost, op het naderen van een lagere drukgebied vanuit het westen. Dat zorgt er weer voor dat de nacht niet zo koud wordt: 6 of 7 graden.

Morgen (zondag) wisselen zon en wolken elkaar af. De temperatuur is iets hoger, 16 of 17 graden, misschien een graadje meer.Maar ik durf geen droog weer af te geven. Verspreid kan er na de middag en in de avond en nacht wat lichte regen vallen. Ook staat er meer wind; tot matig. De temperatuur daalt tot 8 of 9 graden in de nacht naar maandag.

De wind draait terug richting zuidwest tot west en zal matig zijn. Onder invloed van het lagerukgebied blijft het meest bewolkt, met regelmatig wat lichte neerslag. De temperatuur zal niet veel stijgen: tot 12 of 13 graden.

Op dinsdag weer wat minder wind en nog een kleine kans op lichte regen. Daarna meer droog weer. Met een meest naar noord tot noordoostelijke richting draaiende wind blijft het deze week nog te koud voor deze tijd, met maximaal 14 of 15 graden overdag en 5 of 6 graden in de nacht.

>> Website Meteo Roosendaal-West