Afdrukken

Terug naar 'Nederlands weer'

Geplaatst door redactie Roosendaal op internet op .

We zijn deze zomer gelijk begonnen met een regi-hittegolf en wat voor één: vier tropische dagen en één zomerse dag. Maar veel mensen zijn toch blij dat we weer in wat normale temperaturen is veland. De gevaren voor natuurbranden blijven nog wel van kracht.

Vandaag (zaterdag) krijgen te maken met een lagedrukgebied dat nu boven Schotland ligt en langzaam richting Denemarken koerst. Het brengt bij ons veel bewolking, waar af en toe wat lichte regen uit kan vallen. De temperatuur wordt rond 19 of 20 graden, bij een meest matige wind uit zuidwest.

Komende nacht zal de meeste bewolking verdwijnen en zakt de temperatuur tot 16 of 17 graden Misschien tegen de morgen ook nog een paar druppels, maar dan loopt loopt de temperatuur weer op tot 20 of 21 graden. Zon en wolken wisselen elkaar wat af, maar op een enkel buitje blijft het wel droog bij een matige wind uit het westen.

In de nacht naar maandag bewolking met kans op wat miezerige regenen. De temperatuur komt uit rond 17 of 18 graden,om overdag weer op te lopen naar 20 of 21 graden, bij een meest zwakke later weer matige wind uit uiteenlopende richtingen. Later draait de wind naar oost.

Ook op dinsdag 20 of 21 graden, veel bewolking en meest droog. In de nacht 15 of 16 graden. Op woensdag wisselvaliger met eem grotere kans op wat lichte regen. De temperatuur is 20 of 21 graden. Al met al zal het tekort aan regen deze week niet teruglopen. Maar hebben we deze week wel meer 'Nederlands weer'.

>> Website Meteo Roosendaal-West