Afdrukken

Roosendaalse beat uit de jaren '65

Geplaatst door redactie Roosendaal op internet op .

Bij toeval gezien op YouTube: vier filmpjes over Roosendaalse beatgroepen uit de jaren '65. Vooral een video over The Stylets is heel aardig vanwege de vele foto's/ansichtkaarten van Roosendaal uit die tijd die in de montage zijn opgenomen. In deze video's geen bewegende beelden van de groepen, maar foto's met op het geluidsspoor de originele muziek/geluidsopnamen van de groepen. Voor veel oudere Roosendalers vast een 'feest van herkenning'

De geluidsopnamen bij het filmpje over The Styles zijn in Zaal Zeelandia opgenomen, 'Grootvaders klok' met The New Tellstars in schouwburg de Kring en het nummer van 'The Instigators' komt uit een optreden in 'een grote tent' op de Nieuwe Markt'.
Wie nog herinneringen aan een van deze bands heeft, wordt uitgenodigd dat hieronder bij 'Reactie toevoegen' te melden.'The Stylets' was een guitar- en beatband van Roosendaal in West-Brabant. De band was opgericht in 1962 and in 1966 werd de naam veranderd in The Moz-Arts.
The Stylets noemden hun muziek 'Vliet-sound' (genoemd naar het water bij Roosendaal), geïnspireerd op 'Mersey-beat' (uit de regio Liverpool).
'Come To Me' was geschreven door Emile Lemmens (muziek) and Coen van Doorn (tekst) and was opgenomen als een demo in Zaal Zeelandia by Fred Hilberink in 1965.
Line-up: Emile Lemmens (lead gt.), Coen van Doorn (rhythm gt.), Eddy Arons (bass gt.) and Jos Rijnkels (drums)
'Grootvaders klok', in een arrangement van The New Tellstars. Opgenomen It was recorded during a rehearsal at in Schouwburg De Kring, Roosendaal op 24 april 1965.
The New Tellstars was een gitaarband uit Roosendaal, 1961-1967.
Dedicated in Memory of Jan van Tilburg.
Line-up: Kees Dierks (lead gt.), Will Hilberink (bass gt.), George de Beer (rhythm gt.) and Jan van Tilburg † (drums).
The Instigators was een Indo-Rock guitarband uit Roosendaal. De band bestond van 1963-1967.
'Night Drive', een cover van The Ventures, was opgenomen tijdens een show in een grote tent op de Nieuwe Markt in Roosendaal in 1965.
Line-up: Rudy Musch (lead gt.), Edwin Musch (rhythm gt.), Toon van Doodewaard (bass gt.) and Eddy Ponjee (drums).

The Op-Sound uit Roosendaal begon in 1965 in het Fatimahuis en Eurohonk alss The Flying Stars. In 1966 werd de naam veranderd in The Op-Sound. In de zomer van 1967 werd in de studio van Tony Dirne in Breda een single met twee eigen composities opgenomen. De plaat met 'The Most Beatiful Legs In Town' op de A-kant, met muziek van Fred Baarda en tekst van manager Felix v.d. Straeten kwam uit bij het the Havoc- label.
In 1968 vertolkte de band de plaat live in het radioprogramma 'Boom' van Jos Brink vanuit het Josephhuis in Roosendaal, samen met andere beatbands uit de stad zoals The Alsatians, The Caps, Reborn en de Hoevense band The Park Set.
Line-up: Piet van Trijp (lead gt.,voc.), Fred Baarda (rhytm gt., voc.), Bas de Ridder (bass gt., voc.) and René de Kok (drums). Carin (Caryn) Koevoets (zang) trad ook regelmatig samen met de groep op.

>> Meer over The Op-Sound
>> West-Brabants 60's Rock & Roll Archief