Afdrukken

RBC wint krap (1-2) van HSC'28 in 'vechtwedstrijd'

Geplaatst door redactie Roosendaal op internet op .

[UPDATE: FOTO'S] RBC heeft zondag 11 december de laatste wedstrijd voor de winterstop met 1-2 gewonnen van HSC'28 in Heerle. De russtand was 1-1. De slotfase verliep bijzonder rommelig. Door de winst is RBC winterkampioen. Na de winterstop staat direct de confrontatie met nummer twee, Alliance op het programma.

RBC nam al snel de voorsprong door een doelpunt van Anwar Tarfi. Maar HSC'28 kwam nog voor rust op gelijke hoogte.

De beslissende goal kwam uit een strafschop. Anwar Tarfit was de maker.

Het was de krapste overwinning in de vierde klasse B bij HSC'28 sinds jaren. Vorig jaar werd het nog 1-4 en in de competitie 2014-2015 0-3.

In de slotfase werd het letterlijk vechtvoetbal. Doelman Thierry Aarts had weinig te doen, maar RBC kon niet door de muur van de thuisploeg heenkomen. Tien minuten voor tijd werd Pieter naar voren gestuurd om de winst alsnog veilig te stellen. Een doorgeslagen bal kwam bij Pieter terecht, die in het strafschopgebied neer werd gehaald. De scheidsrechter floot voor een strafschop en Tarfit ging achter de bal staan en schoot binnen, 1-2.

"Na het doelpunt vloog de vlam in de pan. Vanuit HSC '28 werden discriminerende verwensingen geroepen naar Tarfit. Thom van Unen zei daar wat van, waarna de thuisploeg als door een wesp gestoken, bij de sympathieke middenvelder verbaal en fysiek de confrontatie zocht. Vooral HSC '28-speler Remco Trouw nam hierbij het voortouw", zo meldt de website van RBC.

"De scheidsrechter staakte het duel voor een afkoelingsperiode. Na deze periode leek Ali Boukayouht het duel definitief te beslissen, maar de RBC JO19-speler zag zijn inzet gekeerd worden."
RBC 2 – ODIO 2 werd bij 1-2 gestaakt in verband met een beenbreuk van Rently Martha van ODIO.

Nummer twee op de ranglijst, Alliance, won zondag met 8-2 van BVV'63. Alliance heeft zondag 18 december nog wel een wedstrijd voor de boeg en wel thuis tegen Meto. Als Alliance deze wedstrijd wint, is het verschil tussen nummer 1 en nummer 2 nog maar twee punten.Foto's: Arthur Verbraak

>> Website RBC

Damesvoetbal
Damesvoetbal in beeld