Afdrukken

Bristol/Osaka verliest laatste wedstrijd van dit jaar (8-5)

Geplaatst door redactie Roosendaal op internet op .

De heren van Bristol/Osaka hebben vrijdag 16 december het jaar afgesloten met een verlies (8-5). In de uitwedstrijd tegen Transito wist de scheidsrechter zijn stempel op het verloop te drukken, en kreeg de thuisploeg op sommige momenten het voordeel van de twijfel.

De Roosendaalers werden op het laatst gekweld door twee late afmeldingen. Hierdoor moest het afreizen richting Werkendam met slecht één wissel. Jovanni van Nijnatten zat wel op de bank, maar was niet honderd procent fit.

Dit zelfde gold voor Achraf Choutier. Vanuit de reservelijst moest “good old” Jeroen de Vlaming van stal worden gehaald. Toch had de thuisploeg nauwelijks iets in te brengen tegen het stugge verdedigingswerk van Bristol/Osaka. Het enige dat Transito probeerde was met afstandsschoten de opening te vinden. Na acht minuten was het dan toch raak. Doordat men slecht omschakelde, kwam Transito op voorsprong. De ruststand werd uiteindelijk bereikt met 4-4, waarmee Transito de eerste helft met de schrik vrij kwam.

Door een cruciale gele kaart van keeper Vos wist de thuisploeg de voorsprong uit te bouwen tot twee doelpunten. De Roosendalers deden nog iets terug, maar de conditie brak op. Nog een gele kaart van Wierikx er achterop kon er ook nog bij. Het theatraal neergaan van een verdediger kostte hem later de rode kaart wegens commentaar.

Transito pakte door deze overwinning de eerste periodetitel. "En daarmee kunnen we hen alleen maar feliciteren. Bij de thuiswedstrijd in In de Roos zal zeker revanche worden genomen, want met een wissel meer had het resultaat anders uit gezien:, is de Roosendaalse reactuie.

Wedsrijdverloop:
1-0, 1-1 Tibosch, Wierikx 1-2, 2-2, Choutties 2-3, v Nijnatten 2-4, 3-4, 4-4 ruststand. 5-4(gele kaart keepers Remy Vos, 6-4, 6-5 Tiebosch, 7-5(gele kaart Gulliano Wierikx/rood) en 8-5.

>> Website Bristol Team

Damesvoetbal
Damesvoetbal in beeld