Afdrukken

Twee pop-up winkels in Dokter Brabersstraat

Geplaatst door redactie Roosendaal op internet op .

[UPDATE] In leegstaande winkelpanden aan de Dokter Brabersstraat zijn dinsdagmiddag 1 december twee zogeheten pop-up stores officieel geopend: Buffalo Bags en Corné Janssen Wijnkoperij zijn de eerste ondernemers die naast hun bestaande webwinkel tijdelijk een fysieke winkel hebben geopend in Roosendaal.

In eerste instantie doen ze dat voor drie maanden. De pop-up stores zijn mogelijk gemaakt door Syntrus Achmea, Go Pop-up, het Starterscentrum, de ondernemers in de Brabersstraat.

Wie ook tijdelijk (vanaf 1 maand) een winkel of galerie wil openen, of wie een leegstaand winkelpand heeft waarin een start-up of webwinkel een kans krijgt, kan contact opnemen met Samantha van Rooij van de binnenstadsdirectie via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Met de pop-up winkels wordt te veel leegstand in de Roosendaalse winkelstraten tegengegaan. De Brabersstraat is in de komende maanden in ieder geval wat minder leeg. In de grote unit waarin voorheen Vögele zat, zijn voor deze pop-ups met tussenwandjes twee kleinere units gemaakt.Handgemaakte leren tassen uit eigen atelier vormen een belangrijk onderdeel in het assortiment van Buffelo Bags.Corné Janssen Wijnkoperij importeert onder andere zelf wijn uit Italië, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk en Spanje. Deze wijnen komen van kleine wijnboeren met een lage productie en een perfecte kwaliteit.