Afdrukken

Wereldwinkel verhuist naar Nieuwe Markt

Geplaatst door redactie Roosendaal op internet op .

De vrijwilligers van de Wereldwinkel Roosendaal kunnen de verhuisdozen weer tevoorschijn halen. Binnenkort wordt de winkel verhuisd naar Winkelgalerij Nieuwe Markt 60-62. Dat is tegenover 't Paviljoen, tussen de Perzische tapijtenwinkel en de Zonnestudio.

In 2014 bestond de Wereldwinkel Roosendaal veertig jaar. Nu is die nog gevestigd aan de (oude) Markt on het gebouw bij de bibliotheek. Het is in de geschiedenis van de winkel al de zesde plek in de stad. En zeker op het mooiste punt tot nu toe, prima in de loop.

Het vertrek is dan ook niet op eigen initiatief. Er komen in het pand Parrotia veranderingen. AlleeWonen en de bibliotheek willen er de gezelligste woonkamer van Roosendaal van maken en omdat de bieb naar beneden komt, moet de Wereldwinkel wijken.

"Maar we zijn goed geholpen door Metterwoon, de verhuurder van de Nieuwe Markt. We maken er met hulp van velen weer een mooie winkel van", zeggen de medewerkers op hun Facebook-pagina."De winkel is ongeveer even groot als de huidige. Met eigen kantoortje, eigen achteringang aan de Torenstraat (handig voor laden en lossen) en een opslagruimte. Je kan zelfs ongeveer onder de winkel parkeren"..."