Afdrukken

'Art Plaza Roosendaal' in de Dokter Brabersstraat 'ontdekkingsplaats voor kunst'

Geplaatst door redactie Roosendaal op internet op .

Vanaf vrijdag 12 mei zijn aan de Dokter Brabersstraat 7 de deuren geopend van Art Plaza Roosendaal. De ruime winkel is een ontdekkingsplaats voor wie op zoek is naar originele kunst, art gifts, kunstenaarsbenodigdheden en workshops voor volwassenen en kinderen. Een officiële opening is in het eerste weekend van juni gepland.

De winkel komt naast Foto Verschoore, in het pand waarin voorheen een rijwielzaak was gevestigd.

Voor Art Plaza Roosendaal hebben de professionele kunstenaars Anita Ammerlaan en Erika Stanley de handen ineen geslagen. Ammerlaan is internationaal bekend van kleurrijke schilderijen waarop vooral bloemen en koeien centraal staan. Zij speelt al jaren een voorname rol in de Roosendaalse cultuursector met haar op de Markt gevestigde Galerie Anita Ammerlaan.

Erika Stanley is eveneens in meerdere landen succesvol, met onder andere de schilderijenseries Als Van Gogh (stadsgezichten) en Big Beautiful Women. Zij is eigenaar van kunst- en cadeauwinkel Erika Stanley Art For All, tot voor kort gevestigd in Passage Roosendaal.

De initiatiefnemers willen Art Plaza Roosendaal tot het middelpunt van beeldende kunst maken voor het winkelend publiek. Ammerlaan: “Het maakt niet uit of je op zoek bent naar kleine of grote kunst en over welk budget je beschikt. Wij bieden voor iedereen iets, al vanaf een paar euro heb je iets heel moois in handen. Het gaat daarbij om zowel unieke werken als reproducties van Erika en mij, maar ook van andere kunstenaars. Bovendien bieden we een assortiment professionele verf (Talens Amsterdam) en toebehoren, dat nergens anders in Roosendaal verkrijgbaar is.”

Art Plaza Roosendaal mikt nadrukkelijk niet alleen op kunstliefhebbers, zegt Stanley: “Mensen die helemaal niets van kunst weten, maar op zoek zijn naar originele decoratie of een speciaal cadeautje zijn bij ons aan het goede adres. En natuurlijk kun je hier ook zelf aan slag samen met vrienden of familie. Wij verzorgen 'all inclusief' workshops waarvoor je geen enkele ervaring hoeft te hebben en waaraan elke deelnemer een zelfgemaakt kunstwerk overhoudt.”Anita Ammerlaan (links) en en Erika Stanley openen Art Plaza Roosendaal in de Dokter Brabersstraat 7.