De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

28 maart 2020

 • Corona in Bravis: zaterdag 14 patiënten op IC, van wie 3 uit andere ziekenhuizen (28 maart)
  Bravis ziekenhuis heeft zaterdagmiddag 28 maart meegedeeld dat 'de daling in het Bravis van het totaal aantal patiënten met het coronavirus zich heft doorgezet. Zaterdag werden rond het middaguur 35 coronapatiënten verpleegd, tegenover 40 een dag daarvoor'.
 • Corona / Roosendaal op sociale media
  Hier een selectie van berichten over Corona / Roosendaal die wij op sociale media als Facebook en Twitter tegenkwamen:  
 • Fiksclub zoekt deze oude telefoons om te verbouwen tot ‘muziekdoos’
  Vanwege de coronacrisis gaan de sessies van de TTR Fiksclub op 4 april en 2 mei niet door, maar de leden van de Fiksclub willen graag aan de slag blijven en zoeken oude PTT-telefoons om te verbouwen tot 'Muzikale Wondertelefoons' voor dementerende medemensen.
 • Zaterdag nog lekker lenteweer, vanaf zondag een stuk kouder
  Vandaag (zaterdag) helder zonnig weer en halen we nog de 14 of 15 graden. De wind is meest matig uit noordoost. Het hogedrukgebied dat ons weer al een tijdje beïnvloedt heeft, trekt verder naar het oosten. Een nieuw hogedrukgebied ontstaat boven IJsland. Hierdoor komt er een noordelijke koude stroming tot stand, die meer bewolking brengt.
 • Corona: 3 patiënten in Bravis overleden (27 maart)
  De afgelopen 24 uur zijn in het Bravis ziekenhuis drie coronapiënten overleden. Twee nieuwe patiënten zijn opgenomen. Er zijn nu (vrijdag 27 maart rond het middaguur) 40 coronapatiënten opgenomen, van wie er acht op de IC worden verzorgd. Het totaal aantal ontslagen patiënten is opgelopen tot 28.
 • Corona: ‘Inwoners Roosendaal laten zich van hun goede kant zien’
  'We zien dat inwoners van Roosendaal elkaar onderling spontaan helpen en ook hulp aanbieden aan bedrijven en instellingen. Hier laten we ons als Roosendalers massaal van onze goede kant zien'. Dat zegt burgemeester Han van Midden van Roosendaal namens het dagelijks bestuur van de gemeente over het verloop van de Coronacrisis in Roosendaal. 'De complimenten aan alle hartverwarmende initiatieven, creativiteit en solidariteit van alle inwoners'.
 • Corona: Diagnovum houdt alleen centraal gelegen prikposten open
  In verband met het coronavirus houdt Diagnovum in Roosendaal (en omgeving) alleen op centraal gelegen plekken prikposten open. In Roosendaal wordt tijdelijk alleen geprikt op de polikliniek van Bravis ziekenhuis, Wijkcentrum 't Dijksteeke en in de Westrand bij Fysio Westrand aan het Lucasplein. 'Alle prikposten die niet in het overzicht staan op onze website, zijn tijdelijk gesloten', benadrukt Diagnovum.
 • Politie vindt na inbraak geen dader, wel drugsdealer
  Politiemensen die donderdagavond 26 maart reageerden op een inbraakmelding hebben uiteindelijk een 21-jarige man uit Roosendaal aangehouden op grond van de Opiumwet. De verdachte kon niet gelinkt worden aan de inbraak. De bewoner van het pand waar is ingebroken, heeft aangifte gedaan. Er bleek gereedschap te zijn weggenomen, maar dat gereedschap is op straat achtergebleven.
 • Corona: 4 nieuwe en vier ontslagen patiënten in Bravis
  Door vier nieuwe patiënten maar ook vier ontslagen patiënten, is het het aantal coronapatiënten in het Bravis ziekenhuis ten opzichte van woensdag gelijk gebleven: er worden nu (donderdag 26 maart rond het middaguur) 42 coronapatiënten in het Bravis ziekenhuis verpleegd. Het aantal coronapatiënten dat op de Intensive Care verblijft is wel gestegen van zeven naar negen.
 • Corona: Indrukwekkend filmpje ‘Hart voor je stad Roosendaal’
  'Roosendaal... alles komt weer goed'. Dat zijn de slotwoorden van burgemeester Han van Midden in de korte indrukwekkende film 'Hart voor je stad Roosendaal' over Roosendaal in tijden van de Coronacrisis. Afgewisseld met drone-beelden van een stil Roosendaal, komen daar vertegenwoordigers van onder andere gemeentebestuur, middenstand, horeca, sport, cultuur en onderwijs aan het woord om Roosendalers een hart onder de riem te steken.

Zoektips voor deze site


Zoeken in rubrieken

Op deze site zijn oudere berichten van Roosendaal op Internet verzameld. De berichten zijn gegroepeerd in rubrieken die u in de menubalk bovenaan de pagina ziet.
 • Als u op een van de rubrieksnamen klikt, dan krijgt u de koppen van alle artikelen in die rubriek te zien. Steeds in blokken van dertig, maar dat kunt u zelf aanpassen. Klikt u op een bepaald jaar in een rubiek, dan krijgt u alleen de berichten van dat jaar te zien.
 • Als u zo'n overzicht heeft opgeroepen, dan ziet u bovenaan een zoekvenster staan waarin u in de koppen kunt zoeken.

Voorbeeld:

 • U wilt zoeken op gemeente in de rubriek nieuws. Als u in de hoofdrubriek Nieuws zoekt, krijgt u alle koppen uit alle vermelde jaren te zien waarin gemeente in de kop staat.
 • Wilt u alleen berichten met gemeente in de kop uit het jaar 2011, dan gaat u naar de rubriek 'Nieuws 2011' en zoekt daar op gemeente.
 • Let op: u krijgt met deze methode alleen resultaten te zien als het gezochte woord in de kop staat.

Zoeken op de hele site

 • U kunt ook zoeken op de hele site. U zoekt dan in alle rubrieken tegelijk, zowel in de kop als in de tekst van de artikelen. Dat doet u via het zoekvenster rechts bovenaan in de menubalk.
 • Als u daar op gemeente zoekt, krijgt u meer zoekresulaten, want nu zoekt u immers zowel in de koppen als in de teksten.
 • Een aantal zoekresultaten verschijnt direct onder het zoekvenster rechts op de pagina, maar ALLE zoekresultaten verschijnen in een overzicht aan de linkerkant van de pagina. Daarboven staat ook een zoekvenster waarin u wat preciezer kunt zoeken.

Speciale archiefsite van Roosendaal op Internet

De nieuwswebsite Roosendaal op Internet heeft net voor Nieuwjaar 2016 een nieuwe speciale Archiefsite gelanceerd. Te beginnen met archiefartikelen uit 2010, 2011, 2012 en 2013. Via deze site zijn al enkele duizenden artikelen (en vele foto's) bereikbaar. De archiefsite wordt de komende maanden nog flink uitgebreid.

Link archiefsite:>> www.roosendaalopinternet.nl/archief

Actuele berichten en berichten uit 2014 en 2015 zijn te zien via:

>> www.roosendaalopinternet.nl

Roosendaal op Internet is al vele jaren actief in Roosendaal. De site is opgezet als uitgebreide linkspagina en uitgegroeid tot nieuwssite met nieuws, links en fotoreportages, gemaakt op non-profit-basis.