De laatste berichten op onze nieuwe site:

roosendaalopinternet

19 augustus 2019

 • Jazzsfeer met twee bands bij Beachclub 0165 op het sfeerstrand (31 aug)
  Beachclub 0165 op het sfeerstrand tegenover het stadion in Roosendaal presenteert zaterdagavond 31 augustus een jazzavond met de bands Hugger Mugger Jazzband en de Diga Doo Jazzband. Het afwisseland programma met oude stijl jazz en dixieland is van 19:00 - 23:00 uur en de entree is gratis.
 • Politie zoekt daders van poging beroving bij brandgang Toussaintlaan
  De politie van Roosendaal is op zoek naar drie mannen die in de vroege ochtend van zondag 11 augustus geprobeerd hebben om een 20-jarige man uit Roosendaal te beroven in een brandgang bij de Toussaintlaan in Roosendaal. Daarbij is gedreigd met een mes.
 • Foto’s atletiekwedstrijden bij Thor op Sportpark Vierhoeven
  FOTOALBUM - Op het atletiekcomplex van Thor op Sportpark Vierhoeven in Roosendaal waren zaterdag 17 augustus 2019 twee atletiekwedstrijden: een baanwedstrijd voor atleten vanaf D-junioren en de eerste wedstrijd van een hoogspringcompetitie, die Thor nu voor de zevende keer organiseert. De Grande Finale van het hoogspringen is op zondag 8 september.
 • Nat weekeinde, daarna beter
  Een lagedrukgebied ten noordwesten van Schotland zorgt dit weekeinde voor veel bewolking waar regelmatig wat buien uit vallen. Vandaag (zaterdag) is het zwaar bewolkt met lichte regen. Na de middag kan het wat droger worden door wat opklaringen. De wind is meest matig en de temperatuur is rond 20 of 21 graden.
 • Drugspand in Eikenlaan in Roosendaal ‘op slot’
  Opnieuw is een 'drugspand' in Roosendaal gesloten. Dit keer betreft het een woning aan de Eikenlaan. Het pand is donderdagmorgen 15 augustus door Handhaving'op slot gedaan', zo meldt de dienst op Twitter.
 • Bravis ziekenhuis zet 3D printer in bij voorlichting
  Het Bravis ziekenhuis is een van de eerste ziekenhuizen in Nederland dat aan de slag gaat met 3D prints om patiënten beter voor te lichten. Harry Jan Raad, gipsverbandmeester van de afdeling Orthopedie, had de eer om samen met chirurg Barthold Kuiken en orthopedisch chirurg Jacco van Doorn de 3D printer in ontvangst te nemen. De printer is geschonken door de Stichting Vrienden van het Bravis ziekenhuis.
 • Inzittenden van auto vol gestolen spullen aangehouden
  Een man (48 jaar) en vrouw (49 jaar) uit Breda zijn woensdagmiddag 14 augustus onder Wouw aangehouden op verdenking van heling. Bij een controle van de auto vonden agenten diverse goederen die vermoedelijk afkomstig zijn van winkeldiefstallen.
 • Inbrekers in flat aan Eikenlaan op heterdaad betrapt
  Op woensdag 14 augusrus, rond de klok van 10:00 uur uur, belde een alerte getuige naar de politie met de mededeling dat er mogelijk werd ingebroken in een flatwoning aan de Eikenlaan in Roosendaal. De getuige had zicht op het hele gebeuren.
 • Meer neerslag de komende dagen
  Tot na de middag is het woensdag zonnig; dan komt er weer meer bewolking, waar weer neerslag uit gaat vallen/ Ook neemt de wind in de avond wat toe. De temperatuur kan eerst nog oplopen tot 20 of 21 graden, maar later tijdens de buien zakt het in tot 17 of 18 graden.
 • Kermiskoers dit jaar met Dikke Mannen Race (8 sept)
  De Roosendaalse Kermisronde komt dit jaar met een primeur: een Dikke Mannen Race over 15 kilometer. De 82e Kermisronde Roosendaal wordt verreden op zondag 8 september. Start en finish zijn zoals gewoonlijk op de Kade. Het parcours is 1450 meter lang.

Concert for Freedom 16 maart in Roosendaal

Geschreven door Redactie op .Op dinsdag 16 maart presenteert het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht de theatershow Concert for Freedom in schouwburg de Kring in Roosendaal. Special guest is zangeres en actrice Ellen ten Damme. Concert voor Freedom is de nieuwste theatershow van het Luchtmachtorkest waarin het thema vrijheid is uitgewerkt tot een avondvullend programma. Het thema is gekozen vanwege 65 jaar bevrijding van Nederland.

Concert for Freedom brengt een ode aan de vrijheid. Zo is er aandacht voor de bevrijding van Europa, het ontstaan van India, het einde van de Apartheid, gelijke rechten voor zwarte en blanke burgers in de Verenigde Staten en de val van de Berlijnse Muur. De theatershow loopt van 8 januari tot 30 mei 2010. Ga voor foto’s en videofragmenten naar: www.concertforfreedom.nl

Ellen ten Damme was het afgelopen seizoen, afwisselend met Birgit Schuurman en Nurlaila Karim, al special guest bij de het luchtmachtorkest in theatershow Rockopera in Concert. Verder zong zij met dit orkest in het Rodastadion te Kerkrade, vanwege het openingsconcert van het Wereld Muziekconcours.
Voor Ellen ten Damme is vrijheid het thema van haar leven. “Vorig jaar was ik ook Ambassadeur van de Vrijheid voor het Nationaal Comité 4 en 5 mei en het feit dat ik aan 'Concert for Freedom' meedoe, heeft dan ook beslist te maken met het feit dat deze show rond het begrip vrijheid wordt gehouden.”

De cast wordt gevormd door Leona Philippo, Rolf Koster, Talita Angwarmasse en Gino Emnes. Het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht is samen met de Drumfanfare onderdeel van de Kapel van de Koninklijke Luchtmacht.
De musici verzorgen jaarlijks tientallen concerten, shows en de muziek bij ceremoniële aangelegenheden. Tijdens het groot ceremonieel en de Nationale Taptoe treden het Orkest en de Drumfanfare gezamenlijk op.

>> De Kring