De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

22 januari 2021

 • Uitbraak corona bij Bravis Roosendaal: 21 patiënten, 38 medewerkers
  De afgelopen week is op de locatie Roosendaal van het Bravis ziekenhuis een aantal reguliere patiënten positief getest op corona. Hierop is een uitgebreid bron- en contactonderzoek uitgevoerd. Alle betrokken medewerkers en patiënten zijn getest. Uit de resultaten blijkt er sprake van een uitbraak op de afdeling Interne Geneeskunde/Oncologie in Roosendaal. De afdeling is inmiddels in quarantaine gegaan en gesloten. Nieuwe patiënten worden opgenomen op de afdeling Cardiologie.
 • ‘Geen extra controleurs voor toezicht Avondklok’
  De controle op de naleving van de Avondklok, die zaterdagavond 23 januari om 21:00 uur in gaat, wordt in Roosendaal en de andere plaatsen binnen het politiedistrict De Markiezaten door politie BOA's in nauwe samenwerking gedaabn binnen de beschikbare capaciteit en de bestaande samenwerkingsafspraken. 'Er wordt hiervoor (vooralsnog) geen extra capaciteit ingehuurd'.
 • Dwangsom van 25.000 euro vanwege illegale bouwwerkzaamheden
  De gemeente Roosendaal legt de eigenaar van een pand aan de Brugstraat een dwangsom op van € 25.000,- vanwege illegale bouwwerkzaamheden. Op 26 november 2020 legde de gemeente Roosendaal illegale bouwwerkzaamheden stil in het pand Brugstraat 57 te Roosendaal. Het gaat om een voormalige hotelaccommodatie.
 • ‘Geen goed gevoel’ bij VLP over uitvoering corona-steun aan clubs
  De raadsleden Wilbert Brouwers en Eric de Regt willen namens de raadsfractie VLP Roosendaal weten waarom de ene vereniging/stichting in Roosendaal wel en waarom de andere geen gemeentelijke coronasteun krijgt. Aanleiding voor hun vragen is een afgewezen verzoek van de Stichting Carnaval Nispen. De fractie houdt over het beleid op dit punt geen goed gevoel over.
 • Dit weekend (22-25 jan) stukje A58 richting Breda dicht
  Komend weekend is de A58 tussen knooppunt De Stok in Roosendaal en afrit Zegge (22) in de richting van Breda wegens onderhoud afgesloten van vrijdag 22 januari 22.00 uur tot maandag 25 januari 2021 05.00 uur. Weggebruikers dienen rekening te houden met een extra reistijd die kan oplopen tot 30 minuten, zo waarschuwt Rijkswaterstaat.
 • Liesbreukbehandeling kan per 1 februari bij Bravis in één dag
  Vanaf 1 februari is het bij Bravis ziekenhuis mogelijk om in één dag onderzoek, diagnose, opname en operatie van een liesbreuk te laten plaatsvinden. 'Dat scheelt de patiënt veel tijd en ongemak', aldus Bravis, waar zo'n vijftien liesbreukoperaties per week (bijna 800 per jaar) worden uitgevoerd.
 • Nog meer cocaïne onderschept in (buurt van) Roosendaal
  De vondst van een enorme partij cocaïne bij een bedrijf op een bedrijventerrein in Roosendaal op vrijdagavond 15 januari blijkt niet de enige cocaïne-vondst in medio januari in de buurt van Roosendaal te zijn geweest. Recent heeft de Douane bekendgemaakt dat op woensdag 13 januari 70 kilo cocaïne ontdekt is bij 'een bedrijf in de buurt van Roosendaal'.
 • Beleid gemeente: ‘Bestaanszekerheid voor iedereen in Roosendaal verbeteren’
  Deze week geeft wethouder Klaar Koenraad de aftrap voor een aantal initiatieven om bestaanszekerheid voor Roosendalers met een kleine portemonnee te vergroten. Zo is de officiële aftrap van Quiet Roosendaal, wordt het manifest ‘Geen Roosendaler meer in armoede’ breed onder de aandacht gebracht, is een nieuwe partner bekendgemaakt voor de uitvoering van het Roosendaals Jeugdontbijt, en is een overzicht gemaakt met beschikbare regelingen voor ondernemers met en zonder personeel die geldzorgen hebben.
 • Het weer in Roosendaal: Zacht en veel wind
  Een lagedrukgebied boven Engeland geeft bij een ons een stevige zuidwesten wind en de komende dagen veel regen. Vandaag (woensdag) meest droog en een matige wind bij een temperatuur van 9 of 10 graden. Komende nacht trekt de wind flink aan en gaat het tegen middernacht regenen.
 • Rijbewijs ingevorderd van beschonken bestuurder
  Op de Antwerpseweg in Roosendaal is rond middernacht in de nacht van maandag op dinsdag 19 januari het rijbewijs ingvorderd van een 24-jarige man uit Nieuwerkerk a/d IJssel.

Harvest Fair van 17 t/m 20 juni

Geschreven door Redactie op .

Van 17 juni t/m 20 juni wordt de derde editie van de Harvest Fair gehouden op het Landgoed Wouwse Plantage. Op deze schilderachtige locatie met zijn monumentale panden vinden bezoekers vier dagen lang alles op het gebied van buitenleven, wonen en genieten. Met het thema “Buitengewoon leven” wordt de gemoedelijkheid en gezelligheid van het Brabantse leven uitgedragen.

Een totaalevenement met bijzondere shows, standhouders met exclusieve producten, interessante workshops en culinaire verwennerijen.
De sfeer van het Landgoed, de entourage van de fair en de aangeboden producten staan bij centraal.
De Harvest Fair wil een zo breed mogelijk publiek bereiken, maar richt zich met name op de bezoeker met een landelijke levensstijl die van de goede dingen des levens houdt.
Rondom het onder monumentenzorg staande “Plantage Centrum” staan op de mooiste plekjes van het Landgoed de standhouders opgesteld. Bezoekers kunnen struinen langs de vele pagodetenten. Er zijn ook modeshows en een spectaculaire roofvogelshow, en workshops.
Speciaal voor de kinderen is er de Kids Fairplay, waar ze zich veilig kunnen vermaken op het springkussen of in de knutselhoek. Tevens kunnen ze kennis maken met de bewoners van de kinderboerderij. Voor de allerkleinsten is professionele kinderopvang aanwezig.

Openingstijden
Donderdag 17 juni 10.00 uur – 18.00 uur
Vrijdag 18 juni 10.00 uur – 18.00 uur
Zaterdag 19 juni 10.00 uur – 18.00 uur
Zondag 20 juni 10.00 uur – 18.00 uur

Entreeprijzen
volwassen € 9,50
kinderen t/m/ 3 jaar gratis
kinderen 4 t/m 14 jaar € 2,50
gezinskorting € 19,50
65+ korting € 8,00

Parkeren
Gratis op het landgoed

Honden
Honden, mits aangelijnd zijn welkom


Meer info en koprtingsbon op >> website Harvest Fair

>> Fotoalbum Harvest Fair 2008