De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

22 januari 2021

 • Uitbraak corona bij Bravis Roosendaal: 21 patiënten, 38 medewerkers
  De afgelopen week is op de locatie Roosendaal van het Bravis ziekenhuis een aantal reguliere patiënten positief getest op corona. Hierop is een uitgebreid bron- en contactonderzoek uitgevoerd. Alle betrokken medewerkers en patiënten zijn getest. Uit de resultaten blijkt er sprake van een uitbraak op de afdeling Interne Geneeskunde/Oncologie in Roosendaal. De afdeling is inmiddels in quarantaine gegaan en gesloten. Nieuwe patiënten worden opgenomen op de afdeling Cardiologie.
 • ‘Geen extra controleurs voor toezicht Avondklok’
  De controle op de naleving van de Avondklok, die zaterdagavond 23 januari om 21:00 uur in gaat, wordt in Roosendaal en de andere plaatsen binnen het politiedistrict De Markiezaten door politie BOA's in nauwe samenwerking gedaabn binnen de beschikbare capaciteit en de bestaande samenwerkingsafspraken. 'Er wordt hiervoor (vooralsnog) geen extra capaciteit ingehuurd'.
 • Dwangsom van 25.000 euro vanwege illegale bouwwerkzaamheden
  De gemeente Roosendaal legt de eigenaar van een pand aan de Brugstraat een dwangsom op van € 25.000,- vanwege illegale bouwwerkzaamheden. Op 26 november 2020 legde de gemeente Roosendaal illegale bouwwerkzaamheden stil in het pand Brugstraat 57 te Roosendaal. Het gaat om een voormalige hotelaccommodatie.
 • ‘Geen goed gevoel’ bij VLP over uitvoering corona-steun aan clubs
  De raadsleden Wilbert Brouwers en Eric de Regt willen namens de raadsfractie VLP Roosendaal weten waarom de ene vereniging/stichting in Roosendaal wel en waarom de andere geen gemeentelijke coronasteun krijgt. Aanleiding voor hun vragen is een afgewezen verzoek van de Stichting Carnaval Nispen. De fractie houdt over het beleid op dit punt geen goed gevoel over.
 • Dit weekend (22-25 jan) stukje A58 richting Breda dicht
  Komend weekend is de A58 tussen knooppunt De Stok in Roosendaal en afrit Zegge (22) in de richting van Breda wegens onderhoud afgesloten van vrijdag 22 januari 22.00 uur tot maandag 25 januari 2021 05.00 uur. Weggebruikers dienen rekening te houden met een extra reistijd die kan oplopen tot 30 minuten, zo waarschuwt Rijkswaterstaat.
 • Liesbreukbehandeling kan per 1 februari bij Bravis in één dag
  Vanaf 1 februari is het bij Bravis ziekenhuis mogelijk om in één dag onderzoek, diagnose, opname en operatie van een liesbreuk te laten plaatsvinden. 'Dat scheelt de patiënt veel tijd en ongemak', aldus Bravis, waar zo'n vijftien liesbreukoperaties per week (bijna 800 per jaar) worden uitgevoerd.
 • Nog meer cocaïne onderschept in (buurt van) Roosendaal
  De vondst van een enorme partij cocaïne bij een bedrijf op een bedrijventerrein in Roosendaal op vrijdagavond 15 januari blijkt niet de enige cocaïne-vondst in medio januari in de buurt van Roosendaal te zijn geweest. Recent heeft de Douane bekendgemaakt dat op woensdag 13 januari 70 kilo cocaïne ontdekt is bij 'een bedrijf in de buurt van Roosendaal'.
 • Beleid gemeente: ‘Bestaanszekerheid voor iedereen in Roosendaal verbeteren’
  Deze week geeft wethouder Klaar Koenraad de aftrap voor een aantal initiatieven om bestaanszekerheid voor Roosendalers met een kleine portemonnee te vergroten. Zo is de officiële aftrap van Quiet Roosendaal, wordt het manifest ‘Geen Roosendaler meer in armoede’ breed onder de aandacht gebracht, is een nieuwe partner bekendgemaakt voor de uitvoering van het Roosendaals Jeugdontbijt, en is een overzicht gemaakt met beschikbare regelingen voor ondernemers met en zonder personeel die geldzorgen hebben.
 • Het weer in Roosendaal: Zacht en veel wind
  Een lagedrukgebied boven Engeland geeft bij een ons een stevige zuidwesten wind en de komende dagen veel regen. Vandaag (woensdag) meest droog en een matige wind bij een temperatuur van 9 of 10 graden. Komende nacht trekt de wind flink aan en gaat het tegen middernacht regenen.
 • Rijbewijs ingevorderd van beschonken bestuurder
  Op de Antwerpseweg in Roosendaal is rond middernacht in de nacht van maandag op dinsdag 19 januari het rijbewijs ingvorderd van een 24-jarige man uit Nieuwerkerk a/d IJssel.

Roosendaals Treffen op 26 september 2010

Geschreven door Redactie.

>> Fotoalbum Treffen 2010 (185 foto's)
Op zondag 26 september wordt het Roosendaals Treffen weer gehouden. Het wordt een jubileumeditie omdat het de tiende keer is dat dit tweejaarlijkse evenement plaats vindt. Het Roosendaals Treffen biedt verenigingen en instellingen (zonder winstoogmerk) en (semi)overheidsinstellingen uit Roosendaal de gelegenheid zich aan een talrijk publiek te presenteren. Het evenement is tussen 11.30 en 17.00 uur


De deelnemende verenigingen/organisaties kunnen zich presenteren in kramen en met demonstraties en optredens.
Het Treffen is in en voor het Stadskantoor (Stadserf), een gedeelte van de Vughtstraat (vanaf het Stadskantoor tot aan het parkeerterrein naast het Emile van Loonpark), de Kloosterstraat (gedeelte voor het Stadskantoor), de Dominéstraat, de Bloemenmarkt, het Tongerloplein, de Markt en het Emile van Loonpark (inclusief parkeerterrein). Verspreid over het terrein is er een aantal podia voor optredesns.
Daarnaast z?n er activiteiten in onder andere Parrotia, Sint Jan, schouwburg De Kring en Anno 1810.

Het evenement, dat begin jaren negentig als idee door burgemeester Marijnen is meegenomen vanuit zijn vorige gemeente, is inmiddels uitgegroeid tot één van de grotere evenementen in de gemeente. In een brochure zegt Marijnen dat hij deze editie als burgemeester niet meer zal meemaken, omdat hij per 1 juli als burgemeester stopt. "Bij de eerste editie van het Treffen in 1992 had ik niet kunnen vermoeden, dat dit in 18 jaar tijd uit zou groeien tot zo’n prachtig evenement voor en door de inwoners en organisaties van onze gemeente. Dank aan iedereen, die daar aan bij gedragen heeft".

KOOPZONDAG
Op de dag van het Roosendaals Treffen 2010 is het in Roosendaal óók koopzondag. In dat kader zorgt ook de Roosendaalse Ondernemersfederatie voor een aantal activiteiten in de binnenstad. Daarnaast vindt in de Molenstraat het evenement Trefpunt Molenstraat plaats.


Beeld van Roosendaals Treffen 2008, zondagmiddag 28 september 2008. Op het Tongerloplein verzorgt de dansgroep Bergspil een demonstratie (Foto Roosendaal op internet)

>> Zie ook: Fotoalbum Roosendaals Treffen 2008