De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

13 december 2019

 • Ook leerlingen De Fakkel in actie voor Serious Request
  Ook leerlingen van De Fakkel, school voor speciaal onderwijs in Roosendaal, zijn in actie gekomen voor 3FM Serious Request. Zij zamelen lege flessen in. En schoolleider Els van der Westen van De Fakkel loopt samen met een leerkracht een etappe van The Lifeline mee. 3FM dj’s lopen voor de Lifeline van Goes naar Groningen.
 • Tongerloplein ‘chequepoint’ 3FM Serious Request Lifeline (19 dec)
  Het Tongerloplein in Roosendaal is donderdagmiddag 19 december 'Chequepoint' voor 3FM Serious Request Lifeline. Dj's Sander en Herman van 3FM lopen die dag samen met 100 wandelaars vanuit Bergen op Zoom dwars door Heerle, Wouw en Roosendaal voor The Lifeline. Na 6 uur wandelen komen zij rond 14:00 uur aan op het Tongerloplein.
 • Ook in Roosendaal streep door de dienstencheques
  Roosendaal stopt met ingang van 2021 met de Huishoudelijke Hulp Toelage), beter bekend als de ‘dienstencheque’. 'Dit gebeurt in navolging van veel andere gemeenten in Nederland', meldt de gemeente. In Roosendaal komt een overgangsjaar, waarbinnen de huidige gebruikers hun dienstencheques gewoon kunnen gebruiken. Maar er kunnen geen nieuwe gebruikers bijkomen.
 • Music ’n Art Festival in The Loods (15 dec)
  Op zondag 15 december 2019 organiseert The Loods Creative Lab van 14:00 - 21:00 uur het Music 'n Art Festival. De eerste editie van dit festival creëert een unieke beleving: een gebouw vol graffitikunst en ateliers met een uitgebreid programma vol kunst, muziek, modeshows, een kunstmarkt en lekker eten en drinken.De toegang is gratis.
 • In blokkendoos tegenover stadion ‘inpakker webshops’
  In de blokkendoos die momenteel aan de Borchwerf tegenover het stadion in Roosendaal verrijst, komt (onder andere) een bedrijf dat 'miljoenen pakjes voor honderden webshops' per jaar kan verwerken. Dat heeft het bewuste bedrijf, Active Ants, vandaag bekend gemaakt. Het gaat 20.000 vierkante meter in het complex in Roosendaal huren.
 • Gewonde na beroving bij Burgemeester Coenenpark
  UPDATE: Bij een beroving in het Burgemeester Coenenpark in Roosendaal is dinsdagmiddag 10 december een 19-jarige Roosendaler gewond geraakt. Rond 13.00 uur ontving de politie melding van een beroving in omgeving van het park. Dat bleek van het slachtoffer zelf te zijn. De man was gestoken. Volgens de politie is bij de beroving een geldbedrag buitgemaakt.
 • Vrouwenvoetbal programma weekend 15 december
  Voor veel teams is de winterstop al ingegaan, maar er moeten ook nog wat inhaalwedstrijden worden gespeeld. Zondag 15 december komen nog vier vrouwenteams in actie en zaterdag bij het meidenvoetbal vijf. En Roosendaal VR1 speelt zondag (vanaf 11:30 uur) de derde ronde in de bekercompetitie.
 • Ondernemers zorgen voor kerstsfeer in Wouw
  De Ondernemers Vereniging Wouw heeft de afgelopen dagen van Wouw een gezellig kerstdorp gemaakt. Met een Christmas Tree Shopping-actie en verlichting in bomen op de Markt, het Pastoor Woltersplein en de Kloosterstraat zorgen ze voor een prettig kerstgevoel.
 • Zee van licht in fontein op Stationsplein Roosendaal
  Treinreizigers die in de donkere uurtjes het station Roosendaal uitstappen, worden onthaald met een prachtig verlichte fontein. De waterstralen zijn vervangen door bogen met honderden lichtjes. Sommige mensen zien er ook vleugels van engelen in...
 • Schaatsen, roetsjen en shows op Wouw On Ice 2019
  De vijfde editie van Wouw On Ice wordt een bijzondere. Behalve de schaatsbaan en het horeca-chalet met tal van optredens staat er dit jaar ook een heuse Roetsjbaan in het dorpscentrum. De schaatsbaan gaat zaterdag 14 december open en staat er tot en met zaterdag 5 januari.

Roosendaals Treffen op 26 september 2010

Geschreven door Redactie.

>> Fotoalbum Treffen 2010 (185 foto's)
Op zondag 26 september wordt het Roosendaals Treffen weer gehouden. Het wordt een jubileumeditie omdat het de tiende keer is dat dit tweejaarlijkse evenement plaats vindt. Het Roosendaals Treffen biedt verenigingen en instellingen (zonder winstoogmerk) en (semi)overheidsinstellingen uit Roosendaal de gelegenheid zich aan een talrijk publiek te presenteren. Het evenement is tussen 11.30 en 17.00 uur


De deelnemende verenigingen/organisaties kunnen zich presenteren in kramen en met demonstraties en optredens.
Het Treffen is in en voor het Stadskantoor (Stadserf), een gedeelte van de Vughtstraat (vanaf het Stadskantoor tot aan het parkeerterrein naast het Emile van Loonpark), de Kloosterstraat (gedeelte voor het Stadskantoor), de Dominéstraat, de Bloemenmarkt, het Tongerloplein, de Markt en het Emile van Loonpark (inclusief parkeerterrein). Verspreid over het terrein is er een aantal podia voor optredesns.
Daarnaast z?n er activiteiten in onder andere Parrotia, Sint Jan, schouwburg De Kring en Anno 1810.

Het evenement, dat begin jaren negentig als idee door burgemeester Marijnen is meegenomen vanuit zijn vorige gemeente, is inmiddels uitgegroeid tot één van de grotere evenementen in de gemeente. In een brochure zegt Marijnen dat hij deze editie als burgemeester niet meer zal meemaken, omdat hij per 1 juli als burgemeester stopt. "Bij de eerste editie van het Treffen in 1992 had ik niet kunnen vermoeden, dat dit in 18 jaar tijd uit zou groeien tot zo’n prachtig evenement voor en door de inwoners en organisaties van onze gemeente. Dank aan iedereen, die daar aan bij gedragen heeft".

KOOPZONDAG
Op de dag van het Roosendaals Treffen 2010 is het in Roosendaal óók koopzondag. In dat kader zorgt ook de Roosendaalse Ondernemersfederatie voor een aantal activiteiten in de binnenstad. Daarnaast vindt in de Molenstraat het evenement Trefpunt Molenstraat plaats.


Beeld van Roosendaals Treffen 2008, zondagmiddag 28 september 2008. Op het Tongerloplein verzorgt de dansgroep Bergspil een demonstratie (Foto Roosendaal op internet)

>> Zie ook: Fotoalbum Roosendaals Treffen 2008