De laatste berichten op onze nieuwe site:

roosendaalopinternet

19 augustus 2019

 • Jazzsfeer met twee bands bij Beachclub 0165 op het sfeerstrand (31 aug)
  Beachclub 0165 op het sfeerstrand tegenover het stadion in Roosendaal presenteert zaterdagavond 31 augustus een jazzavond met de bands Hugger Mugger Jazzband en de Diga Doo Jazzband. Het afwisseland programma met oude stijl jazz en dixieland is van 19:00 - 23:00 uur en de entree is gratis.
 • Politie zoekt daders van poging beroving bij brandgang Toussaintlaan
  De politie van Roosendaal is op zoek naar drie mannen die in de vroege ochtend van zondag 11 augustus geprobeerd hebben om een 20-jarige man uit Roosendaal te beroven in een brandgang bij de Toussaintlaan in Roosendaal. Daarbij is gedreigd met een mes.
 • Foto’s atletiekwedstrijden bij Thor op Sportpark Vierhoeven
  FOTOALBUM - Op het atletiekcomplex van Thor op Sportpark Vierhoeven in Roosendaal waren zaterdag 17 augustus 2019 twee atletiekwedstrijden: een baanwedstrijd voor atleten vanaf D-junioren en de eerste wedstrijd van een hoogspringcompetitie, die Thor nu voor de zevende keer organiseert. De Grande Finale van het hoogspringen is op zondag 8 september.
 • Nat weekeinde, daarna beter
  Een lagedrukgebied ten noordwesten van Schotland zorgt dit weekeinde voor veel bewolking waar regelmatig wat buien uit vallen. Vandaag (zaterdag) is het zwaar bewolkt met lichte regen. Na de middag kan het wat droger worden door wat opklaringen. De wind is meest matig en de temperatuur is rond 20 of 21 graden.
 • Drugspand in Eikenlaan in Roosendaal ‘op slot’
  Opnieuw is een 'drugspand' in Roosendaal gesloten. Dit keer betreft het een woning aan de Eikenlaan. Het pand is donderdagmorgen 15 augustus door Handhaving'op slot gedaan', zo meldt de dienst op Twitter.
 • Bravis ziekenhuis zet 3D printer in bij voorlichting
  Het Bravis ziekenhuis is een van de eerste ziekenhuizen in Nederland dat aan de slag gaat met 3D prints om patiënten beter voor te lichten. Harry Jan Raad, gipsverbandmeester van de afdeling Orthopedie, had de eer om samen met chirurg Barthold Kuiken en orthopedisch chirurg Jacco van Doorn de 3D printer in ontvangst te nemen. De printer is geschonken door de Stichting Vrienden van het Bravis ziekenhuis.
 • Inzittenden van auto vol gestolen spullen aangehouden
  Een man (48 jaar) en vrouw (49 jaar) uit Breda zijn woensdagmiddag 14 augustus onder Wouw aangehouden op verdenking van heling. Bij een controle van de auto vonden agenten diverse goederen die vermoedelijk afkomstig zijn van winkeldiefstallen.
 • Inbrekers in flat aan Eikenlaan op heterdaad betrapt
  Op woensdag 14 augusrus, rond de klok van 10:00 uur uur, belde een alerte getuige naar de politie met de mededeling dat er mogelijk werd ingebroken in een flatwoning aan de Eikenlaan in Roosendaal. De getuige had zicht op het hele gebeuren.
 • Meer neerslag de komende dagen
  Tot na de middag is het woensdag zonnig; dan komt er weer meer bewolking, waar weer neerslag uit gaat vallen/ Ook neemt de wind in de avond wat toe. De temperatuur kan eerst nog oplopen tot 20 of 21 graden, maar later tijdens de buien zakt het in tot 17 of 18 graden.
 • Kermiskoers dit jaar met Dikke Mannen Race (8 sept)
  De Roosendaalse Kermisronde komt dit jaar met een primeur: een Dikke Mannen Race over 15 kilometer. De 82e Kermisronde Roosendaal wordt verreden op zondag 8 september. Start en finish zijn zoals gewoonlijk op de Kade. Het parcours is 1450 meter lang.

Roosendaals Treffen op 26 september 2010

Geschreven door Redactie.

>> Fotoalbum Treffen 2010 (185 foto's)
Op zondag 26 september wordt het Roosendaals Treffen weer gehouden. Het wordt een jubileumeditie omdat het de tiende keer is dat dit tweejaarlijkse evenement plaats vindt. Het Roosendaals Treffen biedt verenigingen en instellingen (zonder winstoogmerk) en (semi)overheidsinstellingen uit Roosendaal de gelegenheid zich aan een talrijk publiek te presenteren. Het evenement is tussen 11.30 en 17.00 uur


De deelnemende verenigingen/organisaties kunnen zich presenteren in kramen en met demonstraties en optredens.
Het Treffen is in en voor het Stadskantoor (Stadserf), een gedeelte van de Vughtstraat (vanaf het Stadskantoor tot aan het parkeerterrein naast het Emile van Loonpark), de Kloosterstraat (gedeelte voor het Stadskantoor), de Dominéstraat, de Bloemenmarkt, het Tongerloplein, de Markt en het Emile van Loonpark (inclusief parkeerterrein). Verspreid over het terrein is er een aantal podia voor optredesns.
Daarnaast z?n er activiteiten in onder andere Parrotia, Sint Jan, schouwburg De Kring en Anno 1810.

Het evenement, dat begin jaren negentig als idee door burgemeester Marijnen is meegenomen vanuit zijn vorige gemeente, is inmiddels uitgegroeid tot één van de grotere evenementen in de gemeente. In een brochure zegt Marijnen dat hij deze editie als burgemeester niet meer zal meemaken, omdat hij per 1 juli als burgemeester stopt. "Bij de eerste editie van het Treffen in 1992 had ik niet kunnen vermoeden, dat dit in 18 jaar tijd uit zou groeien tot zo’n prachtig evenement voor en door de inwoners en organisaties van onze gemeente. Dank aan iedereen, die daar aan bij gedragen heeft".

KOOPZONDAG
Op de dag van het Roosendaals Treffen 2010 is het in Roosendaal óók koopzondag. In dat kader zorgt ook de Roosendaalse Ondernemersfederatie voor een aantal activiteiten in de binnenstad. Daarnaast vindt in de Molenstraat het evenement Trefpunt Molenstraat plaats.


Beeld van Roosendaals Treffen 2008, zondagmiddag 28 september 2008. Op het Tongerloplein verzorgt de dansgroep Bergspil een demonstratie (Foto Roosendaal op internet)

>> Zie ook: Fotoalbum Roosendaals Treffen 2008