De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

13 december 2019

 • Ook leerlingen De Fakkel in actie voor Serious Request
  Ook leerlingen van De Fakkel, school voor speciaal onderwijs in Roosendaal, zijn in actie gekomen voor 3FM Serious Request. Zij zamelen lege flessen in. En schoolleider Els van der Westen van De Fakkel loopt samen met een leerkracht een etappe van The Lifeline mee. 3FM dj’s lopen voor de Lifeline van Goes naar Groningen.
 • Tongerloplein ‘chequepoint’ 3FM Serious Request Lifeline (19 dec)
  Het Tongerloplein in Roosendaal is donderdagmiddag 19 december 'Chequepoint' voor 3FM Serious Request Lifeline. Dj's Sander en Herman van 3FM lopen die dag samen met 100 wandelaars vanuit Bergen op Zoom dwars door Heerle, Wouw en Roosendaal voor The Lifeline. Na 6 uur wandelen komen zij rond 14:00 uur aan op het Tongerloplein.
 • Ook in Roosendaal streep door de dienstencheques
  Roosendaal stopt met ingang van 2021 met de Huishoudelijke Hulp Toelage), beter bekend als de ‘dienstencheque’. 'Dit gebeurt in navolging van veel andere gemeenten in Nederland', meldt de gemeente. In Roosendaal komt een overgangsjaar, waarbinnen de huidige gebruikers hun dienstencheques gewoon kunnen gebruiken. Maar er kunnen geen nieuwe gebruikers bijkomen.
 • Music ’n Art Festival in The Loods (15 dec)
  Op zondag 15 december 2019 organiseert The Loods Creative Lab van 14:00 - 21:00 uur het Music 'n Art Festival. De eerste editie van dit festival creëert een unieke beleving: een gebouw vol graffitikunst en ateliers met een uitgebreid programma vol kunst, muziek, modeshows, een kunstmarkt en lekker eten en drinken.De toegang is gratis.
 • In blokkendoos tegenover stadion ‘inpakker webshops’
  In de blokkendoos die momenteel aan de Borchwerf tegenover het stadion in Roosendaal verrijst, komt (onder andere) een bedrijf dat 'miljoenen pakjes voor honderden webshops' per jaar kan verwerken. Dat heeft het bewuste bedrijf, Active Ants, vandaag bekend gemaakt. Het gaat 20.000 vierkante meter in het complex in Roosendaal huren.
 • Gewonde na beroving bij Burgemeester Coenenpark
  UPDATE: Bij een beroving in het Burgemeester Coenenpark in Roosendaal is dinsdagmiddag 10 december een 19-jarige Roosendaler gewond geraakt. Rond 13.00 uur ontving de politie melding van een beroving in omgeving van het park. Dat bleek van het slachtoffer zelf te zijn. De man was gestoken. Volgens de politie is bij de beroving een geldbedrag buitgemaakt.
 • Vrouwenvoetbal programma weekend 15 december
  Voor veel teams is de winterstop al ingegaan, maar er moeten ook nog wat inhaalwedstrijden worden gespeeld. Zondag 15 december komen nog vier vrouwenteams in actie en zaterdag bij het meidenvoetbal vijf. En Roosendaal VR1 speelt zondag (vanaf 11:30 uur) de derde ronde in de bekercompetitie.
 • Ondernemers zorgen voor kerstsfeer in Wouw
  De Ondernemers Vereniging Wouw heeft de afgelopen dagen van Wouw een gezellig kerstdorp gemaakt. Met een Christmas Tree Shopping-actie en verlichting in bomen op de Markt, het Pastoor Woltersplein en de Kloosterstraat zorgen ze voor een prettig kerstgevoel.
 • Zee van licht in fontein op Stationsplein Roosendaal
  Treinreizigers die in de donkere uurtjes het station Roosendaal uitstappen, worden onthaald met een prachtig verlichte fontein. De waterstralen zijn vervangen door bogen met honderden lichtjes. Sommige mensen zien er ook vleugels van engelen in...
 • Schaatsen, roetsjen en shows op Wouw On Ice 2019
  De vijfde editie van Wouw On Ice wordt een bijzondere. Behalve de schaatsbaan en het horeca-chalet met tal van optredens staat er dit jaar ook een heuse Roetsjbaan in het dorpscentrum. De schaatsbaan gaat zaterdag 14 december open en staat er tot en met zaterdag 5 januari.

Lezing Gezondheidszorg (15 april)

Geschreven door Redactie.

Op donderdag 15 april gaat professor van Lieburg in op de veranderingen binnen de gezondheidszorg. De lezing vindt plaats op initiatief van het Cultuur Historisch Netwerk op donderdagavond 15 april in Kapel Charitas, Kalsdonksestraat 89 in Roosendaal. Aanvang 20.00 uur, de toegang is gratis.

Wie vroeger werd getroffen door de pest, werd gestraft door God. Althans, dat dacht men. In de zeventiende eeuw had men geen idee waardoor de Zwarte Dood werd veroorzaakt. In Roosendaal stierf een kwart van de bevolking. Men zette pektonnen op straat waarin kruiden werden verbrand. Huizen van pestlijders moesten herkenbaar zijn en werden tot verboden gebied verklaard. Nu weten we dat niet de toorn van God ermee te maken had, maar dat zwarte rat de boosdoener is.
Tegenwoordig komt de pest niet meer voor in Europa. Op donderdag 15 april gaat professor van Lieburg in op de veranderingen binnen de gezondheidszorg.

Marius Jan van Lieburg (Rotterdam, 1951) studeerde geneeskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. In 1978 werd hij directeur van het Medisch-Encyclopedisch Instituut van de Vrije Universiteit Amsterdam. Hij promoveerde in 1986 op het proefschrift ‘Het Coolsingelziekenhuis te Rotterdam 1839-1900’. Aansluitend op zijn promotie werd hij hoogleraar Geschiedenis van de geneeskunst aan de Vrije Universiteit Amsterdam.
Daarnaast was hij deeltijds universitair hoofddocent aan de Erasmus Universiteit, een functie die in 1986 werd omgezet in een bijzonder hoogleraarschap Medische geschiedenis. In 1997 werd hij voltijds gewoon hoogleraar Medische geschiedenis aan de Erasmus Universiteit, tegenwoordig Erasmus MC. In 2004 werd hij voor één dag per week benoemd tot hoogleraar Medische geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen RUG. Sinds 1989 is hij tevens bibliothecaris van de KNMG (Koninklijke Nederlandse Maatschappij tot bevordering der Geneeskunde).