De laatste berichten op onze nieuwe site:

roosendaalopinternet

19 augustus 2019

 • Jazzsfeer met twee bands bij Beachclub 0165 op het sfeerstrand (31 aug)
  Beachclub 0165 op het sfeerstrand tegenover het stadion in Roosendaal presenteert zaterdagavond 31 augustus een jazzavond met de bands Hugger Mugger Jazzband en de Diga Doo Jazzband. Het afwisseland programma met oude stijl jazz en dixieland is van 19:00 - 23:00 uur en de entree is gratis.
 • Politie zoekt daders van poging beroving bij brandgang Toussaintlaan
  De politie van Roosendaal is op zoek naar drie mannen die in de vroege ochtend van zondag 11 augustus geprobeerd hebben om een 20-jarige man uit Roosendaal te beroven in een brandgang bij de Toussaintlaan in Roosendaal. Daarbij is gedreigd met een mes.
 • Foto’s atletiekwedstrijden bij Thor op Sportpark Vierhoeven
  FOTOALBUM - Op het atletiekcomplex van Thor op Sportpark Vierhoeven in Roosendaal waren zaterdag 17 augustus 2019 twee atletiekwedstrijden: een baanwedstrijd voor atleten vanaf D-junioren en de eerste wedstrijd van een hoogspringcompetitie, die Thor nu voor de zevende keer organiseert. De Grande Finale van het hoogspringen is op zondag 8 september.
 • Nat weekeinde, daarna beter
  Een lagedrukgebied ten noordwesten van Schotland zorgt dit weekeinde voor veel bewolking waar regelmatig wat buien uit vallen. Vandaag (zaterdag) is het zwaar bewolkt met lichte regen. Na de middag kan het wat droger worden door wat opklaringen. De wind is meest matig en de temperatuur is rond 20 of 21 graden.
 • Drugspand in Eikenlaan in Roosendaal ‘op slot’
  Opnieuw is een 'drugspand' in Roosendaal gesloten. Dit keer betreft het een woning aan de Eikenlaan. Het pand is donderdagmorgen 15 augustus door Handhaving'op slot gedaan', zo meldt de dienst op Twitter.
 • Bravis ziekenhuis zet 3D printer in bij voorlichting
  Het Bravis ziekenhuis is een van de eerste ziekenhuizen in Nederland dat aan de slag gaat met 3D prints om patiënten beter voor te lichten. Harry Jan Raad, gipsverbandmeester van de afdeling Orthopedie, had de eer om samen met chirurg Barthold Kuiken en orthopedisch chirurg Jacco van Doorn de 3D printer in ontvangst te nemen. De printer is geschonken door de Stichting Vrienden van het Bravis ziekenhuis.
 • Inzittenden van auto vol gestolen spullen aangehouden
  Een man (48 jaar) en vrouw (49 jaar) uit Breda zijn woensdagmiddag 14 augustus onder Wouw aangehouden op verdenking van heling. Bij een controle van de auto vonden agenten diverse goederen die vermoedelijk afkomstig zijn van winkeldiefstallen.
 • Inbrekers in flat aan Eikenlaan op heterdaad betrapt
  Op woensdag 14 augusrus, rond de klok van 10:00 uur uur, belde een alerte getuige naar de politie met de mededeling dat er mogelijk werd ingebroken in een flatwoning aan de Eikenlaan in Roosendaal. De getuige had zicht op het hele gebeuren.
 • Meer neerslag de komende dagen
  Tot na de middag is het woensdag zonnig; dan komt er weer meer bewolking, waar weer neerslag uit gaat vallen/ Ook neemt de wind in de avond wat toe. De temperatuur kan eerst nog oplopen tot 20 of 21 graden, maar later tijdens de buien zakt het in tot 17 of 18 graden.
 • Kermiskoers dit jaar met Dikke Mannen Race (8 sept)
  De Roosendaalse Kermisronde komt dit jaar met een primeur: een Dikke Mannen Race over 15 kilometer. De 82e Kermisronde Roosendaal wordt verreden op zondag 8 september. Start en finish zijn zoals gewoonlijk op de Kade. Het parcours is 1450 meter lang.

Lezing Gezondheidszorg (15 april)

Geschreven door Redactie.

Op donderdag 15 april gaat professor van Lieburg in op de veranderingen binnen de gezondheidszorg. De lezing vindt plaats op initiatief van het Cultuur Historisch Netwerk op donderdagavond 15 april in Kapel Charitas, Kalsdonksestraat 89 in Roosendaal. Aanvang 20.00 uur, de toegang is gratis.

Wie vroeger werd getroffen door de pest, werd gestraft door God. Althans, dat dacht men. In de zeventiende eeuw had men geen idee waardoor de Zwarte Dood werd veroorzaakt. In Roosendaal stierf een kwart van de bevolking. Men zette pektonnen op straat waarin kruiden werden verbrand. Huizen van pestlijders moesten herkenbaar zijn en werden tot verboden gebied verklaard. Nu weten we dat niet de toorn van God ermee te maken had, maar dat zwarte rat de boosdoener is.
Tegenwoordig komt de pest niet meer voor in Europa. Op donderdag 15 april gaat professor van Lieburg in op de veranderingen binnen de gezondheidszorg.

Marius Jan van Lieburg (Rotterdam, 1951) studeerde geneeskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. In 1978 werd hij directeur van het Medisch-Encyclopedisch Instituut van de Vrije Universiteit Amsterdam. Hij promoveerde in 1986 op het proefschrift ‘Het Coolsingelziekenhuis te Rotterdam 1839-1900’. Aansluitend op zijn promotie werd hij hoogleraar Geschiedenis van de geneeskunst aan de Vrije Universiteit Amsterdam.
Daarnaast was hij deeltijds universitair hoofddocent aan de Erasmus Universiteit, een functie die in 1986 werd omgezet in een bijzonder hoogleraarschap Medische geschiedenis. In 1997 werd hij voltijds gewoon hoogleraar Medische geschiedenis aan de Erasmus Universiteit, tegenwoordig Erasmus MC. In 2004 werd hij voor één dag per week benoemd tot hoogleraar Medische geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen RUG. Sinds 1989 is hij tevens bibliothecaris van de KNMG (Koninklijke Nederlandse Maatschappij tot bevordering der Geneeskunde).