De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

12 december 2019

 • Tongerloplein ‘chequepoint’ 3FM Serious Request Lifeline (19 dec)
  Het Tongerloplein in Roosendaal is donderdagmiddag 19 december 'Chequepoint' voor 3FM Serious Request Lifeline. Dj's Sander en Herman van 3FM lopen die dag samen met 100 wandelaars vanuit Bergen op Zoom dwars door Heerle, Wouw en Roosendaal voor The Lifeline. Na 6 uur wandelen komen zij rond 14:00 uur aan op het Tongerloplein.
 • Ook in Roosendaal streep door de dienstencheques
  Roosendaal stopt met ingang van 2021 met de Huishoudelijke Hulp Toelage), beter bekend als de ‘dienstencheque’. 'Dit gebeurt in navolging van veel andere gemeenten in Nederland', meldt de gemeente. In Roosendaal komt een overgangsjaar, waarbinnen de huidige gebruikers hun dienstencheques gewoon kunnen gebruiken. Maar er kunnen geen nieuwe gebruikers bijkomen.
 • Music ’n Art Festival in The Loods (15 dec)
  Op zondag 15 december 2019 organiseert The Loods Creative Lab van 14:00 - 21:00 uur het Music 'n Art Festival. De eerste editie van dit festival creëert een unieke beleving: een gebouw vol graffitikunst en ateliers met een uitgebreid programma vol kunst, muziek, modeshows, een kunstmarkt en lekker eten en drinken.De toegang is gratis.
 • In blokkendoos tegenover stadion ‘inpakker webshops’
  In de blokkendoos die momenteel aan de Borchwerf tegenover het stadion in Roosendaal verrijst, komt (onder andere) een bedrijf dat 'miljoenen pakjes voor honderden webshops' per jaar kan verwerken. Dat heeft het bewuste bedrijf, Active Ants, vandaag bekend gemaakt. Het gaat 20.000 vierkante meter in het complex in Roosendaal huren.
 • Gewonde na beroving bij Burgemeester Coenenpark
  UPDATE: Bij een beroving in het Burgemeester Coenenpark in Roosendaal is dinsdagmiddag 10 december een 19-jarige Roosendaler gewond geraakt. Rond 13.00 uur ontving de politie melding van een beroving in omgeving van het park. Dat bleek van het slachtoffer zelf te zijn. De man was gestoken. Volgens de politie is bij de beroving een geldbedrag buitgemaakt.
 • Vrouwenvoetbal programma weekend 15 december
  Voor veel teams is de winterstop al ingegaan, maar er moeten ook nog wat inhaalwedstrijden worden gespeeld. Zondag 15 december komen nog vier vrouwenteams in actie en zaterdag bij het meidenvoetbal vijf. En Roosendaal VR1 speelt zondag (vanaf 11:30 uur) de derde ronde in de bekercompetitie.
 • Ondernemers zorgen voor kerstsfeer in Wouw
  De Ondernemers Vereniging Wouw heeft de afgelopen dagen van Wouw een gezellig kerstdorp gemaakt. Met een Christmas Tree Shopping-actie en verlichting in bomen op de Markt, het Pastoor Woltersplein en de Kloosterstraat zorgen ze voor een prettig kerstgevoel.
 • Zee van licht in fontein op Stationsplein Roosendaal
  Treinreizigers die in de donkere uurtjes het station Roosendaal uitstappen, worden onthaald met een prachtig verlichte fontein. De waterstralen zijn vervangen door bogen met honderden lichtjes. Sommige mensen zien er ook vleugels van engelen in...
 • Schaatsen, roetsjen en shows op Wouw On Ice 2019
  De vijfde editie van Wouw On Ice wordt een bijzondere. Behalve de schaatsbaan en het horeca-chalet met tal van optredens staat er dit jaar ook een heuse Roetsjbaan in het dorpscentrum. De schaatsbaan gaat zaterdag 14 december open en staat er tot en met zaterdag 5 januari.
 • Man aangehouden na steekincident in huis aan de Raadhuisstraat
  De politie heeft zondag 8 december 2019 omstreeks 14.45 uur in de Raadhuisstraat in Roosendaal een 20-jarige man aangehouden die verdacht wordt van betrokkenheid bij een steekincident in de hal van een woning. Een 34-jarige man liep daarbij snijwonden op het hoofd en armen op.

Finale Roosendaals Straatvoetbal Kampioenschap op 5 mei

Geschreven door Redactie op .

Op woendag 5 mei is - vanaf 12.30 uur - de finaledag van het Roosendaals Straatvoetbalkampioenschap 2010 op de Nieuwe Markt. Aan het spektakel doen zestien jongensteams en acht meidenteams mee.
>> Straatvoetbal: aan supporters geen gebrek
>> Fotoalbum Straatvoetbal 2010 Roosendaal


'In een champions leaugue-achtige sfeer met dans, muziek, grote opblaasbare voetbalspelen, een grote tribune en twee voetbalboardings wordt er gestreden om het Roosendaalse Straatvoetbalkampioenschap', meldt de website van het toernooi.
Het kampioenschap is (weer) georganiseerd door zaalvoetbalvereniging MMS-United in samenwerking met Sterk in Welzijn (SIW) en Sport Bureau Roosendaal (SBR). De deelnemers zijn 13 tot en met 15 jaar en komen de acht wijken van Roosendaal en de vijf dorpen.
De winnaar van het Roosendaals Kampioenschap gaat naar de regionale finale gaat en maakt kans op deelname aan de landelijke finale.

PROGRAMMA:
12.30 – 12.40 Opening door Dansgroep Sisa
12.40 – 12.50 Welkomstwoord door MMS-United
Openingswoord door Aramis AlleeWonen
Opening van het RSK 2010 door Burgemeester Marijnen
12.50 – 13.00 Openingswedstrijd tussen Raadsleden en Maatschappelijke partners (waaronder twee spelers van RBC)
13.00 – 17.00 Start toernooi op twee velden
Start 6 voetbalspelen
Start kunstproject
Doorstart podiumprogramma
17.00 – 17.10 Optreden dansgroep Sisa op veld 1 (alle onderdelen liggen stil)
17.10 – 17.20 Demonstratiewedstrijd Nederlans team en MMS-United
17.20 – 17.30 Finale wedstrijden jongens (alle onderdelen liggen stil)
17.30 – 18.00 Podiumprogramma en prijsuitreiking met twee spelers van RBC