De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

19 oktober 2019

 • Vluchtende Litouwse (30) na winkeldiefstal aangehouden
  Een winkeldievegge heeft vrijdag 18 oktober kort na het middaguur op straat personeelsleden van een winkel aan de Rucphensebaan (vermoedelijk) bedreigd met een mes, nadat ze betrapt was op winkeldiefstal. Ze is korte tijd later aangehouden door de politie.
 • Roosendaler (36) aangehouden voor zware mishandeling en bedreiging
  De politie heeft zaterdag 19 oktober rond het middaguur een 36-jarige man uit Roosendaal aangehouden op verdenking van zware mishandeling. De man wordt er van verdacht in de nacht van vrijdag 18 op zaterdag 19 oktober tussen 02.45 uur en 03.10 uur in een café aan de Bredaseweg een 47-jarige man en een 25-jarige vrouw uit Roosendaal te hebben bedreigd en mishandeld. Beiden deden hiervan aangifte.
 • Weekend met (veel) bewolking
  Storingen blijven ver van ons van west naar oost trekken. In de loop van de week krijgen we meer invloed van hogere drukgebieden. Vandaag (zaterdag) veel bewolking, soms wat lichte regen, misschien dat in de loop van de middag de zon soms erdoor komt. De wind is meest matig uit zuid tot zuidwest, bij een temperatuur van rond 14 of 15 graden.
 • Zaalvoetbal: Opnieuw winst voor Bristol Team VR1
  Bristol VR1 heeft woensdag 16 oktober de reserves van Feyenoord 2 verslagen. De Roosendaalse formatie won van de Rotterdammers met 7-4. Samen met Mazzelstars is Bristol VR1 nu koploper in de hoofdklasse, waar bijgezegd moet worden dat de geel/zwarten een wedstrijd meer gespeeld hebben. Vrijdag 1 november is de kraker tussen beide teams. Bristol Team VR2 won deze week ook (0-7).
 • Bare Essentials brengen country op Sfeerstrand
  Vanuit Beachclub 0165 op het Sfeerstrand in Stadsoevers in Roosendaal klinkt zondagmiddag 20 oktober countrymuziek. Daar zorgt de countryband Bare Essentials voor. Rond 14.00 uur gaan de vijf muzikanten aan de slag en vanaf de eerste klanken kunnen ook bezoekers actief meedoen. Zij krijgen de ruimte om te dansen, of het nou om linedance gaat of 'gewoon meebewegen'.
 • Stenen van Stadskantoor naar vervuilde Markt
  Op de (oude) Markt in Roosendaal moet 200 vierkante meter grond gesaneerd worden omdat die tijdens de kermis verontreinigd is. Een van de attracties heeft daar olie gelekt. Omdat ook de straatstenen verontreinigd zijn, moeten die ook vervangen worden. Dat gebeurt met stenen die voor het Stadskantoor liggen. Dat kan, omdat het Stadskantoor gerenoveerd wordt.
 • Voor tweede keer vaten drugsafval langs Mariabaan in Wouwse Plantage
  De politie doet onderzoek naar twee drugsdumpingen aan de Mariabaan / Kuilweg in Wouwswe Plantage en vraagt getuigen om tips door te geven. De tweede dumping is woensdagmiddag 16 oktober rond 14:50 uur ontdekt. Dit keer ging het om 15 vaten met synthetisch drugsafval in een sloot.
 • Jongens er vandoor met een te koop aangeboden telefoon
  Tijdens een verkoopafspraak is woensdagavond 16 oktober een 33-jarige Bredanaar in Roosendaal door twee jongeren bestolen van zijn telefoon. Een van de verdachten is aangehouden. De benadeelde had rond 22.30 uur op de Breitnerlaan in Roosendaal een verkoopafspraak. Hij liet de telefoon daar aan de twee jongens zien, die vervolgens met de telefoon wegrenden.
 • ‘Toeristenbelasting in Roosendaal is relatief laag’
  'Toeristen die een nachtje verblijven in een hotel in de gemeente Roosendaal betalen een relatief lage toeristenbelasting. Voor een gemiddelde hotelovernachting berekent de gemeente een belasting van € 1,16. Dit is nog wel een groei van 0,9% ten opzichte van vorig jaar toen de toeslag nog €1,15 per nacht was'. Dat meldt Vakanty.nl, dat de gegevens van COELO (Centrum voor Onderzoek van de Economie van de Lagere Overheden) analyseerde.
 • Basketball Blauw-Wit: Overzicht wedstrijden weekend 12-13 okt
  Het afgelopen weekend speelden de basketballers van Blauw-Wit alleen maar uitwedstrijden. Drie werden er verloren. Beide Herenteams wonnen hun wedstrijden, wat het totaal op vier gewonnen uitduels bracht.

Festival Blommenkinders 2010 op zondag 25 juli

Geschreven door Redactie.

>> Foto's Blommenkinders 2010
>> Fotoalbum Blommenkinders 2010 (72 foto,s foto's kunnen worden bijbesteld)
Zondag 25 juli is in het Vrouwenhofpark in Roosendaal de 2010-editie van het Blommenkindersfestival. Dat begint 's middags om twee uur en wordt 's avonds afgesloten met een optreden van Brainbox. Er worden weer twee podia opgesteld en ook het Openluchttheater in het park wordt weer bij het programma betrokken.

Naast optredens van een band uit Engeland en een band uit Duitsland staan ook enkele 'oude bekenden' op de lijst zoals The Woodstock Tribute Band en The Fortunate Sons.
Behalve muziek zijn er ook andere activiteiten voor het hele gezin, zoals een schilder-workshops voor de kinderen onder leiding van het Roosendaalse kunstenaarscollectief MKH en een bromfiets- street-parade -tentoonstelling.

Podium 1
14.00 - 15.15 uur Neil Young Mirror Band
16.30 - 17.00 uur 'Roosendaal zingt'
17.00 - 18.30 uur Woodstock Tribute Band
20.00 - 21.30 uur Fortunate Sons

Podium 2
15.15 - 16.30 uur Shinbone (playing Tommy)
18.30 - 20.00 uur The New Machine playing Pink Floyd (UK)
21.30 - 23.00 uur Brainbox

Podium Openluchttheater
14.00 - 15.00 uur Hotlicks
15.30 - 16.30 uur Dave Feenstra
17.00 - 18.15 uur Barney’s Boogie Train (DE)
19.00- ±21.30 uur openluchttheater

>> Fotoalbum Blommenkinders 2009
- Rond half twee staat een brommer-street-parade op het programma. De deelnemers vertrekken rond elf uur in Etten-Leur voor een gezelligheidsrit van plm 70 km.
- Het parachutistenteam The Flying Dutchmen uit Rotterdam komt tijdens het festival uit de lucht vallen...
- Vroeg in de avond stijgen vanaf het terrein ook hete luchtballonnen op.
- Voor kinderen is er een nieuw onderdeel toegevoegd: blommenKids. Drie Roosendaalse kunstenaars geven een workshop verven. Er wordt ook geschilderd op elpees die beschikbaar zijn gesteld door de Kringloopwinkel.

>> Zie ook website Blommenkinders.nl

NIEUWSLINKS:
28-07-2010: Blommenkinders festival goed bezocht (Bode)
26-07-2010: Blommenkinders: love, peace en happiness (BN DeStem)
04-07-2010: Blommenkindersfestival heerlijk gevarieerd (Bode)