De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

22 januari 2021

 • Uitbraak corona bij Bravis Roosendaal: 21 patiënten, 38 medewerkers
  De afgelopen week is op de locatie Roosendaal van het Bravis ziekenhuis een aantal reguliere patiënten positief getest op corona. Hierop is een uitgebreid bron- en contactonderzoek uitgevoerd. Alle betrokken medewerkers en patiënten zijn getest. Uit de resultaten blijkt er sprake van een uitbraak op de afdeling Interne Geneeskunde/Oncologie in Roosendaal. De afdeling is inmiddels in quarantaine gegaan en gesloten. Nieuwe patiënten worden opgenomen op de afdeling Cardiologie.
 • ‘Geen extra controleurs voor toezicht Avondklok’
  De controle op de naleving van de Avondklok, die zaterdagavond 23 januari om 21:00 uur in gaat, wordt in Roosendaal en de andere plaatsen binnen het politiedistrict De Markiezaten door politie BOA's in nauwe samenwerking gedaabn binnen de beschikbare capaciteit en de bestaande samenwerkingsafspraken. 'Er wordt hiervoor (vooralsnog) geen extra capaciteit ingehuurd'.
 • Dwangsom van 25.000 euro vanwege illegale bouwwerkzaamheden
  De gemeente Roosendaal legt de eigenaar van een pand aan de Brugstraat een dwangsom op van € 25.000,- vanwege illegale bouwwerkzaamheden. Op 26 november 2020 legde de gemeente Roosendaal illegale bouwwerkzaamheden stil in het pand Brugstraat 57 te Roosendaal. Het gaat om een voormalige hotelaccommodatie.
 • ‘Geen goed gevoel’ bij VLP over uitvoering corona-steun aan clubs
  De raadsleden Wilbert Brouwers en Eric de Regt willen namens de raadsfractie VLP Roosendaal weten waarom de ene vereniging/stichting in Roosendaal wel en waarom de andere geen gemeentelijke coronasteun krijgt. Aanleiding voor hun vragen is een afgewezen verzoek van de Stichting Carnaval Nispen. De fractie houdt over het beleid op dit punt geen goed gevoel over.
 • Dit weekend (22-25 jan) stukje A58 richting Breda dicht
  Komend weekend is de A58 tussen knooppunt De Stok in Roosendaal en afrit Zegge (22) in de richting van Breda wegens onderhoud afgesloten van vrijdag 22 januari 22.00 uur tot maandag 25 januari 2021 05.00 uur. Weggebruikers dienen rekening te houden met een extra reistijd die kan oplopen tot 30 minuten, zo waarschuwt Rijkswaterstaat.
 • Liesbreukbehandeling kan per 1 februari bij Bravis in één dag
  Vanaf 1 februari is het bij Bravis ziekenhuis mogelijk om in één dag onderzoek, diagnose, opname en operatie van een liesbreuk te laten plaatsvinden. 'Dat scheelt de patiënt veel tijd en ongemak', aldus Bravis, waar zo'n vijftien liesbreukoperaties per week (bijna 800 per jaar) worden uitgevoerd.
 • Nog meer cocaïne onderschept in (buurt van) Roosendaal
  De vondst van een enorme partij cocaïne bij een bedrijf op een bedrijventerrein in Roosendaal op vrijdagavond 15 januari blijkt niet de enige cocaïne-vondst in medio januari in de buurt van Roosendaal te zijn geweest. Recent heeft de Douane bekendgemaakt dat op woensdag 13 januari 70 kilo cocaïne ontdekt is bij 'een bedrijf in de buurt van Roosendaal'.
 • Beleid gemeente: ‘Bestaanszekerheid voor iedereen in Roosendaal verbeteren’
  Deze week geeft wethouder Klaar Koenraad de aftrap voor een aantal initiatieven om bestaanszekerheid voor Roosendalers met een kleine portemonnee te vergroten. Zo is de officiële aftrap van Quiet Roosendaal, wordt het manifest ‘Geen Roosendaler meer in armoede’ breed onder de aandacht gebracht, is een nieuwe partner bekendgemaakt voor de uitvoering van het Roosendaals Jeugdontbijt, en is een overzicht gemaakt met beschikbare regelingen voor ondernemers met en zonder personeel die geldzorgen hebben.
 • Het weer in Roosendaal: Zacht en veel wind
  Een lagedrukgebied boven Engeland geeft bij een ons een stevige zuidwesten wind en de komende dagen veel regen. Vandaag (woensdag) meest droog en een matige wind bij een temperatuur van 9 of 10 graden. Komende nacht trekt de wind flink aan en gaat het tegen middernacht regenen.
 • Rijbewijs ingevorderd van beschonken bestuurder
  Op de Antwerpseweg in Roosendaal is rond middernacht in de nacht van maandag op dinsdag 19 januari het rijbewijs ingvorderd van een 24-jarige man uit Nieuwerkerk a/d IJssel.

Festival Blommenkinders 2010 op zondag 25 juli

Geschreven door Redactie.

>> Foto's Blommenkinders 2010
>> Fotoalbum Blommenkinders 2010 (72 foto,s foto's kunnen worden bijbesteld)
Zondag 25 juli is in het Vrouwenhofpark in Roosendaal de 2010-editie van het Blommenkindersfestival. Dat begint 's middags om twee uur en wordt 's avonds afgesloten met een optreden van Brainbox. Er worden weer twee podia opgesteld en ook het Openluchttheater in het park wordt weer bij het programma betrokken.

Naast optredens van een band uit Engeland en een band uit Duitsland staan ook enkele 'oude bekenden' op de lijst zoals The Woodstock Tribute Band en The Fortunate Sons.
Behalve muziek zijn er ook andere activiteiten voor het hele gezin, zoals een schilder-workshops voor de kinderen onder leiding van het Roosendaalse kunstenaarscollectief MKH en een bromfiets- street-parade -tentoonstelling.

Podium 1
14.00 - 15.15 uur Neil Young Mirror Band
16.30 - 17.00 uur 'Roosendaal zingt'
17.00 - 18.30 uur Woodstock Tribute Band
20.00 - 21.30 uur Fortunate Sons

Podium 2
15.15 - 16.30 uur Shinbone (playing Tommy)
18.30 - 20.00 uur The New Machine playing Pink Floyd (UK)
21.30 - 23.00 uur Brainbox

Podium Openluchttheater
14.00 - 15.00 uur Hotlicks
15.30 - 16.30 uur Dave Feenstra
17.00 - 18.15 uur Barney’s Boogie Train (DE)
19.00- ±21.30 uur openluchttheater

>> Fotoalbum Blommenkinders 2009
- Rond half twee staat een brommer-street-parade op het programma. De deelnemers vertrekken rond elf uur in Etten-Leur voor een gezelligheidsrit van plm 70 km.
- Het parachutistenteam The Flying Dutchmen uit Rotterdam komt tijdens het festival uit de lucht vallen...
- Vroeg in de avond stijgen vanaf het terrein ook hete luchtballonnen op.
- Voor kinderen is er een nieuw onderdeel toegevoegd: blommenKids. Drie Roosendaalse kunstenaars geven een workshop verven. Er wordt ook geschilderd op elpees die beschikbaar zijn gesteld door de Kringloopwinkel.

>> Zie ook website Blommenkinders.nl

NIEUWSLINKS:
28-07-2010: Blommenkinders festival goed bezocht (Bode)
26-07-2010: Blommenkinders: love, peace en happiness (BN DeStem)
04-07-2010: Blommenkindersfestival heerlijk gevarieerd (Bode)