De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

06 juli 2020

 • RBC ook ‘wegens vakantie’ gesloten…
  Voor RBC is ook de vakantie aangebroken. In het Herstaco Stadion werd vrijdag 3 juli de laatste training afgewerkt van het eerste deel van de voorbereiding op het nieuwe seizoen.
 • Cluzona speelsters nemen springend afscheid van coach/trainer
  De speelsters van Cluzona VR1 uit Wouw hebben het seizoen springend afgesloten en afscheid genomen van trainer/coach Jos, zo laten ze op Facebook en Instagram zien. Het was het eerste seizoen van de meidengroep als damesteam. Een week eerder was de laatste trainingsavond al.
 • Herfstachtige dagen
  Lagedrukgebieden trekken via Schotland richting Scandinavië en beïnvloeden ons weer met regen en wind. Vandaag (zaterdag) is het zwaar bewolkt met soms wat lichte regen en een matige soms vrij krachtige wind uit zuidwest. De temperatuur wordt 18 of 19 graden.
 • Fietsenstalling bij station niet zomaar leeg…
  Roosendaal heeft veel treinreizigers die met de fiets naar (of van) het station komen. Ondanks een mooie overdekte stalling, die zelfs voor elke eerste 24 uur gratis gebruikt kan worden, is het geregeld bij de buitenstallingen zo'n zooitje dat er geruimd moet worden. Dat gebeurt een paar keer per jaar. Behalve de grote stalling langs de Stationsstraat, is er ook een kleinere stalling aan de voorkant van het station. Maar daar komt verandering in, zo wordt tenminste aangekondigd.
 • Roosendaler (27) stoned van de A1 geplukt
  Een 27-jarige man uit Roosendaal is woensdagavond 1 juli op de A1 bij Apeldoorn van de weg geplukt omdat hij met een snelheid van zo'n 70 km over de weg had geslingerd. Hij zou stoned geweest zijn en ook geen rijbewijs hebben.
 • Lintjes met terugwerkende kracht uitgereikt
  Burgemeester Han van Midden van Roosendaal heeft vrijdagmorgen 3 juli de lintjes uitgereikt die tijdens de Lintjesregen op 24 april niet konden worden uitgereikt vanwege de toen geldende corona-beperkingen. De burgemeester bracht de lintjes thuis bij Koen Schoenmakers in Roosendaal en Cobi van Steekelenburg-van Galen in Wouw.
 • Revalidatieteam Bravis ziekenhuis helpt corona-patiënt bij herstel
  Pijnlijke spieren, moeite met ademhalen en nauwelijks conditie. Maar ook angst, depressiviteit en een slechte concentratie. Genezen zijn van het coronavirus betekent niet per definitie dat alle problemen voorbij zijn. Integendeel, vaak dient zich een combinatie van nieuwe klachten aan. Het Bravis revalidatieteam helpt de patiënt bij het herstellen van deze problemen door een gezamenlijke, persoonlijke aanpak.
 • Eerste lichting ‘Roosendaalse’ hbo-studenten studeert af
  Twee jaar geleden begonen de tweejarige hbo-opleidingen in het voormalig belastingkantoor aan het Mill Hillplein in Roosendaal. Dat betekent dat komende zomer de eerste 100 studenten van de Associate degrees Academie hun hbo-diploma uitgereikt krijgen. Na de zomer verwacht de academie met (zeker) 400 nieuwe studenten aan de slag te gaan.
 • Manifest ‘Geen Roosendaler meer in armoede’ ondertekend
  'Geen Roosendaler mer in armoede'. Dat is de duidelijke titel van een manifest dat armoede in Roosendaal moet bestrijden. Het werd woensdag 1 juli ondertekend door de gemeente Roosendaal en de bestuurders van MEE West-Brabant, Werkplein Hart van West-Brabant en WijZijn Traverse Groep. Het manifest verbindt en nodigt alle organisaties in Roosendaal uit die actief willen bijdragen aan het terugdringen van armoede.
 • Eric de Regt stapt over naar de fractie van VLP Roosendaal
  Het raadslid Eric de Regt is van de fractie van de Roosendaalse Lijst, waar hij fractievoorzitter was, per vandaag (1 juli) overgestapt naar de fractie van de VLP Roosendaal. Die fractie bestaat nu uit 8 raadsleden en is daarmee de grootste fractie in de Roosendaalse raad geworden.

Festival Blommenkinders 2010 op zondag 25 juli

Geschreven door Redactie.

>> Foto's Blommenkinders 2010
>> Fotoalbum Blommenkinders 2010 (72 foto,s foto's kunnen worden bijbesteld)
Zondag 25 juli is in het Vrouwenhofpark in Roosendaal de 2010-editie van het Blommenkindersfestival. Dat begint 's middags om twee uur en wordt 's avonds afgesloten met een optreden van Brainbox. Er worden weer twee podia opgesteld en ook het Openluchttheater in het park wordt weer bij het programma betrokken.

Naast optredens van een band uit Engeland en een band uit Duitsland staan ook enkele 'oude bekenden' op de lijst zoals The Woodstock Tribute Band en The Fortunate Sons.
Behalve muziek zijn er ook andere activiteiten voor het hele gezin, zoals een schilder-workshops voor de kinderen onder leiding van het Roosendaalse kunstenaarscollectief MKH en een bromfiets- street-parade -tentoonstelling.

Podium 1
14.00 - 15.15 uur Neil Young Mirror Band
16.30 - 17.00 uur 'Roosendaal zingt'
17.00 - 18.30 uur Woodstock Tribute Band
20.00 - 21.30 uur Fortunate Sons

Podium 2
15.15 - 16.30 uur Shinbone (playing Tommy)
18.30 - 20.00 uur The New Machine playing Pink Floyd (UK)
21.30 - 23.00 uur Brainbox

Podium Openluchttheater
14.00 - 15.00 uur Hotlicks
15.30 - 16.30 uur Dave Feenstra
17.00 - 18.15 uur Barney’s Boogie Train (DE)
19.00- ±21.30 uur openluchttheater

>> Fotoalbum Blommenkinders 2009
- Rond half twee staat een brommer-street-parade op het programma. De deelnemers vertrekken rond elf uur in Etten-Leur voor een gezelligheidsrit van plm 70 km.
- Het parachutistenteam The Flying Dutchmen uit Rotterdam komt tijdens het festival uit de lucht vallen...
- Vroeg in de avond stijgen vanaf het terrein ook hete luchtballonnen op.
- Voor kinderen is er een nieuw onderdeel toegevoegd: blommenKids. Drie Roosendaalse kunstenaars geven een workshop verven. Er wordt ook geschilderd op elpees die beschikbaar zijn gesteld door de Kringloopwinkel.

>> Zie ook website Blommenkinders.nl

NIEUWSLINKS:
28-07-2010: Blommenkinders festival goed bezocht (Bode)
26-07-2010: Blommenkinders: love, peace en happiness (BN DeStem)
04-07-2010: Blommenkindersfestival heerlijk gevarieerd (Bode)