De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

06 juni 2020

 • Fris en buien
  De regeninstalaties kunnen even uit, al hebben we nog wel meer nodig om een volgende droge periode aan te kunnen. Vandaag komt de zon er goed bij, met soms een bui. De temperatuur blijft steken op 15 of 16 graden, bij een matige, soms bij buien vrij krachtige wind uit zuidwest.
 • Roosendaler en Bergse op scooter klemgereden en bedreigd
  Een Roosendaalse man (27) en een vrouw (26) uit Bergen op Zoom zijn donderdagavond 4 juni door twee mannen met een pistool bedreigd toen ze rond 21:45 uur op een scooter over de Gertrudisboulevard in Bergen op Zoom reden. De politie onderzoekt het incident en vond in een woning waar de twee verdachten uitkwamen, vals geld en drugs.
 • Agent vol in gezicht gespuugd door man die zegt corona te hebben
  Op dinsdagmorgen 2 juni is een 32-jarige Angolese man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden op het busstation in Roosendaal. De man zou meerdere buschauffeurs hebben mishandeld omdat zij weigerden hem te vervoeren. Ook de politie kreeg het zwaar te verduren. Zo spuugde hij een agent vol in het gezicht, terwijl hij later zei corona te hebben.
 • Sjors Creatief wordt vervolgd in Roosendaal
  CultuurCompaan is weer begonnen met de Roosendaalse editie van Sjors Creatief voor het schooljaar 2020-2021. Gehoopt wordt uiteraard dat het aanbod voor het nieuwe schooljaar weer net zo divers wordt als het dit jaar was. Aanbieders in de gemeente Roosendaal kunnen hun aanbod aan creatieve kennismakingsworkshops of cursussen voor kinderen tot uiterlijk 28 juni aanmelden.
 • Bravis-specialist: ‘Corona motiveert om overgewicht aan te pakken’
  Het nieuws dat coronapatiënten met overgewicht een groot risico lopen om op de Intensive Care te belanden, is een extra motivatie om het gewichtsprobleem aan te pakken. Dat ziet ook Pierre Feskens, bariatrisch chirurg in het Bravis ziekenhuis. Het Behandelcentrum voor Overgewicht en Obesitas in Bergen op Zoom heeft de mogelijkheid om al die nieuwe patiënten te ontvangen. 'Nu de coronadrukte voorbij is, zijn we weer op volle sterkte aan de gang en kunnen we patiënten snel en veilig zien', aldus Feskens.
 • Ron Axt nieuwe bestuurder van Groenhuysen
  Per 1 augustus is Ron Axt (55) het nieuwe lid van de raad van bestuur van Groenhuysen. Samen met de huidige voorzitter Marjolein de Jong gaat hij in het collegial bestuur een belangrijke bijdrage leveren om Groenhuysen de komende jaren op koers te houden en door te ontwikkelen. Groenhuysen beheert in West-Brabant een groot aantal locaties. In Roosendaal vallen onder andere Champetter, BloemscheVaert, Wildenborch, Heerma State, Moerweide, Weihoek en Wiekendael onder Groenhuysen.
 • Voorlopig de laatste zonnige dag
  Vandaag (woensdag) is er weer meer sluierbewolking waar de zon nog door probeert te komen. De temperatuur loopt nog op tot 22 of 23 graden. De wind is al gedraaid richting west tot noordwest en is meest matig.
 • Twee man met gestolen scooter aangehouden
  De politie heeft in de vroege ochtend van dinsdag 2 juni op de Nieuwe Markt in Roosendaal twee mannen aangehouden. Even eerder hadden de agenten de mannen met een scooter in de Raadhuisstraat zien lopen.
 • Corona / Roosendaal op sociale media
  UPDATE DONDERDAG 28 MEI - Hier een selectie van berichten over Corona / Roosendaal die wij op sociale media als Facebook en Twitter tegenkwamen:
 • Hennepkwekerij ontdekt in Toussaintlaan
  Zaterdagavond 30 mei is rond 23.00 uur op basis van anonieme tips in een woning aan de Toussaintlaan in Roosendaal een hennepkwekerij ontmanteld door de politie. In een slaapkamer werd een kweekruimte aangetroffen met in totaal 122 hennepplanten.

HartsTocht in Roosendaal van 3 t/m 6 juni 2010

Geschreven door Redactie op .

Van 3 tot en met 6 juni strijkt Het Zuidelijk Toneel neer in Roosendaal met theaterfestival HartsTocht. Het wordt een zomers festival rondom thema’s als liefde, ouderdom en dromen. De opening is op 3 juni om 19.00 uur op de Nieuwe Markt. De berdoeling is dat (minstens) honderd paren daar de foxtrot dansen.

Centraal staat de openluchtvoorstelling Amora. In de voorstelling kijken - in een kleine, hechte gemeenschap - de achtergebleven vrouwen reikhalzend uit naar de terugkeer van hun zoons en hun geliefden uit de oorlog. Dan slaat het noodlot toe. Iemand uit hun gelederen is omgekomen. Het is de zoon van generaal Hektor. Amora is een nieuwe tekst van Peer Wittenbols in regie van Rob Ligthert en wordt gespeeld in de openlucht bij het ondergaan van de zon!
In de voorstelling Bejaarden & Begeerte van Lucas De Man en Oscar Kocken worden seksualiteit en ouder worden samengebracht. Zij lieten zich inspireren door hun opa’s die op latere leeftijd nog verliefd werden, want het bloed kruipt toch waar het niet gaan kan. Deze voorstelling is alleen toegankelijk voor 65plussers. Bezoekers die jonger zijn dan 65 mogen alleen onder begeleiding van een 65plusser naar binnen.
De twee jonge theatermakers Marcel Osterop en Sanne den Hartogh hebben twee jaar lang een gedetineerde in de Bijlmerbajes geïnterviewd, Meneer van Ooyen. Op basis van die interviews maken ze een muziektheatervoorstelling waarin ze hun eigen beschermde leven afzetten tegen dat van Meneer van Ooyen. Twee werelden die elkaar in principe nooit kruisen, want wat je niet ziet bestaat niet. Maar wat gebeurt er als deze werelden wel samenkomen?

>> Info op website Zuidelijke Toneel

LET OP:
03-06-2010: HartsTocht wijkt voor hartstocht (BN De Stem)

3 juni
		
17.30 - 19.00 	Diner Festivalhart
19.00 - 20.15 	Passie 	Nieuwe Markt
20.30 - 21.45 	Meneer van Ooyen Kleine zaal
21.15 - 23.00 	Amora Binnentuin theater **

4 juni
		
16.30 - 17.15 	To blush or not to blush De Kring
20.30 - 21.45 	De Koorts Kleine zaal
21.15 - 23.00 	-VERVALT - Amora Binnentuin theater **
23.15 - 02.00 	-VERVALT - HartsBeat Festivalhart

5 juni
		
13.00 - 14.30 	Bejaarden & Begeerte Kleine zaal
15.00 - 16.15 	Meneer van Ooyen Kleine zaal
16.30 - 17.15 	To blush or not to blush De Kring 
19.30 - 21.00 	Bejaarden & Begeerte Kleine zaal
21.15 - 23.00 	Amora Binnentuin theater **

6 juni
		
12.00 - 14.00 	Brunch met inspiratiebronnen Festivalhart
14.30 - 15.30 	Nannies atelier - in theater
16.00 - 17.30 	De Koorts Kleine zaal
20.00 - 21.15 	Meneer van Ooyen Kleine zaal
21.15 - 23.00 	Amora Binnentuin theater **

* Verzamelen in Festivalhart
** Verzamelen om 21.00 in Festivalhart