De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

22 januari 2021

 • Uitbraak corona bij Bravis Roosendaal: 21 patiënten, 38 medewerkers
  De afgelopen week is op de locatie Roosendaal van het Bravis ziekenhuis een aantal reguliere patiënten positief getest op corona. Hierop is een uitgebreid bron- en contactonderzoek uitgevoerd. Alle betrokken medewerkers en patiënten zijn getest. Uit de resultaten blijkt er sprake van een uitbraak op de afdeling Interne Geneeskunde/Oncologie in Roosendaal. De afdeling is inmiddels in quarantaine gegaan en gesloten. Nieuwe patiënten worden opgenomen op de afdeling Cardiologie.
 • ‘Geen extra controleurs voor toezicht Avondklok’
  De controle op de naleving van de Avondklok, die zaterdagavond 23 januari om 21:00 uur in gaat, wordt in Roosendaal en de andere plaatsen binnen het politiedistrict De Markiezaten door politie BOA's in nauwe samenwerking gedaabn binnen de beschikbare capaciteit en de bestaande samenwerkingsafspraken. 'Er wordt hiervoor (vooralsnog) geen extra capaciteit ingehuurd'.
 • Dwangsom van 25.000 euro vanwege illegale bouwwerkzaamheden
  De gemeente Roosendaal legt de eigenaar van een pand aan de Brugstraat een dwangsom op van € 25.000,- vanwege illegale bouwwerkzaamheden. Op 26 november 2020 legde de gemeente Roosendaal illegale bouwwerkzaamheden stil in het pand Brugstraat 57 te Roosendaal. Het gaat om een voormalige hotelaccommodatie.
 • ‘Geen goed gevoel’ bij VLP over uitvoering corona-steun aan clubs
  De raadsleden Wilbert Brouwers en Eric de Regt willen namens de raadsfractie VLP Roosendaal weten waarom de ene vereniging/stichting in Roosendaal wel en waarom de andere geen gemeentelijke coronasteun krijgt. Aanleiding voor hun vragen is een afgewezen verzoek van de Stichting Carnaval Nispen. De fractie houdt over het beleid op dit punt geen goed gevoel over.
 • Dit weekend (22-25 jan) stukje A58 richting Breda dicht
  Komend weekend is de A58 tussen knooppunt De Stok in Roosendaal en afrit Zegge (22) in de richting van Breda wegens onderhoud afgesloten van vrijdag 22 januari 22.00 uur tot maandag 25 januari 2021 05.00 uur. Weggebruikers dienen rekening te houden met een extra reistijd die kan oplopen tot 30 minuten, zo waarschuwt Rijkswaterstaat.
 • Liesbreukbehandeling kan per 1 februari bij Bravis in één dag
  Vanaf 1 februari is het bij Bravis ziekenhuis mogelijk om in één dag onderzoek, diagnose, opname en operatie van een liesbreuk te laten plaatsvinden. 'Dat scheelt de patiënt veel tijd en ongemak', aldus Bravis, waar zo'n vijftien liesbreukoperaties per week (bijna 800 per jaar) worden uitgevoerd.
 • Nog meer cocaïne onderschept in (buurt van) Roosendaal
  De vondst van een enorme partij cocaïne bij een bedrijf op een bedrijventerrein in Roosendaal op vrijdagavond 15 januari blijkt niet de enige cocaïne-vondst in medio januari in de buurt van Roosendaal te zijn geweest. Recent heeft de Douane bekendgemaakt dat op woensdag 13 januari 70 kilo cocaïne ontdekt is bij 'een bedrijf in de buurt van Roosendaal'.
 • Beleid gemeente: ‘Bestaanszekerheid voor iedereen in Roosendaal verbeteren’
  Deze week geeft wethouder Klaar Koenraad de aftrap voor een aantal initiatieven om bestaanszekerheid voor Roosendalers met een kleine portemonnee te vergroten. Zo is de officiële aftrap van Quiet Roosendaal, wordt het manifest ‘Geen Roosendaler meer in armoede’ breed onder de aandacht gebracht, is een nieuwe partner bekendgemaakt voor de uitvoering van het Roosendaals Jeugdontbijt, en is een overzicht gemaakt met beschikbare regelingen voor ondernemers met en zonder personeel die geldzorgen hebben.
 • Het weer in Roosendaal: Zacht en veel wind
  Een lagedrukgebied boven Engeland geeft bij een ons een stevige zuidwesten wind en de komende dagen veel regen. Vandaag (woensdag) meest droog en een matige wind bij een temperatuur van 9 of 10 graden. Komende nacht trekt de wind flink aan en gaat het tegen middernacht regenen.
 • Rijbewijs ingevorderd van beschonken bestuurder
  Op de Antwerpseweg in Roosendaal is rond middernacht in de nacht van maandag op dinsdag 19 januari het rijbewijs ingvorderd van een 24-jarige man uit Nieuwerkerk a/d IJssel.

HartsTocht in Roosendaal van 3 t/m 6 juni 2010

Geschreven door Redactie op .

Van 3 tot en met 6 juni strijkt Het Zuidelijk Toneel neer in Roosendaal met theaterfestival HartsTocht. Het wordt een zomers festival rondom thema’s als liefde, ouderdom en dromen. De opening is op 3 juni om 19.00 uur op de Nieuwe Markt. De berdoeling is dat (minstens) honderd paren daar de foxtrot dansen.

Centraal staat de openluchtvoorstelling Amora. In de voorstelling kijken - in een kleine, hechte gemeenschap - de achtergebleven vrouwen reikhalzend uit naar de terugkeer van hun zoons en hun geliefden uit de oorlog. Dan slaat het noodlot toe. Iemand uit hun gelederen is omgekomen. Het is de zoon van generaal Hektor. Amora is een nieuwe tekst van Peer Wittenbols in regie van Rob Ligthert en wordt gespeeld in de openlucht bij het ondergaan van de zon!
In de voorstelling Bejaarden & Begeerte van Lucas De Man en Oscar Kocken worden seksualiteit en ouder worden samengebracht. Zij lieten zich inspireren door hun opa’s die op latere leeftijd nog verliefd werden, want het bloed kruipt toch waar het niet gaan kan. Deze voorstelling is alleen toegankelijk voor 65plussers. Bezoekers die jonger zijn dan 65 mogen alleen onder begeleiding van een 65plusser naar binnen.
De twee jonge theatermakers Marcel Osterop en Sanne den Hartogh hebben twee jaar lang een gedetineerde in de Bijlmerbajes geïnterviewd, Meneer van Ooyen. Op basis van die interviews maken ze een muziektheatervoorstelling waarin ze hun eigen beschermde leven afzetten tegen dat van Meneer van Ooyen. Twee werelden die elkaar in principe nooit kruisen, want wat je niet ziet bestaat niet. Maar wat gebeurt er als deze werelden wel samenkomen?

>> Info op website Zuidelijke Toneel

LET OP:
03-06-2010: HartsTocht wijkt voor hartstocht (BN De Stem)

3 juni
		
17.30 - 19.00 	Diner Festivalhart
19.00 - 20.15 	Passie 	Nieuwe Markt
20.30 - 21.45 	Meneer van Ooyen Kleine zaal
21.15 - 23.00 	Amora Binnentuin theater **

4 juni
		
16.30 - 17.15 	To blush or not to blush De Kring
20.30 - 21.45 	De Koorts Kleine zaal
21.15 - 23.00 	-VERVALT - Amora Binnentuin theater **
23.15 - 02.00 	-VERVALT - HartsBeat Festivalhart

5 juni
		
13.00 - 14.30 	Bejaarden & Begeerte Kleine zaal
15.00 - 16.15 	Meneer van Ooyen Kleine zaal
16.30 - 17.15 	To blush or not to blush De Kring 
19.30 - 21.00 	Bejaarden & Begeerte Kleine zaal
21.15 - 23.00 	Amora Binnentuin theater **

6 juni
		
12.00 - 14.00 	Brunch met inspiratiebronnen Festivalhart
14.30 - 15.30 	Nannies atelier - in theater
16.00 - 17.30 	De Koorts Kleine zaal
20.00 - 21.15 	Meneer van Ooyen Kleine zaal
21.15 - 23.00 	Amora Binnentuin theater **

* Verzamelen in Festivalhart
** Verzamelen om 21.00 in Festivalhart