De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

22 januari 2021

 • Uitbraak corona bij Bravis Roosendaal: 21 patiënten, 38 medewerkers
  De afgelopen week is op de locatie Roosendaal van het Bravis ziekenhuis een aantal reguliere patiënten positief getest op corona. Hierop is een uitgebreid bron- en contactonderzoek uitgevoerd. Alle betrokken medewerkers en patiënten zijn getest. Uit de resultaten blijkt er sprake van een uitbraak op de afdeling Interne Geneeskunde/Oncologie in Roosendaal. De afdeling is inmiddels in quarantaine gegaan en gesloten. Nieuwe patiënten worden opgenomen op de afdeling Cardiologie.
 • ‘Geen extra controleurs voor toezicht Avondklok’
  De controle op de naleving van de Avondklok, die zaterdagavond 23 januari om 21:00 uur in gaat, wordt in Roosendaal en de andere plaatsen binnen het politiedistrict De Markiezaten door politie BOA's in nauwe samenwerking gedaabn binnen de beschikbare capaciteit en de bestaande samenwerkingsafspraken. 'Er wordt hiervoor (vooralsnog) geen extra capaciteit ingehuurd'.
 • Dwangsom van 25.000 euro vanwege illegale bouwwerkzaamheden
  De gemeente Roosendaal legt de eigenaar van een pand aan de Brugstraat een dwangsom op van € 25.000,- vanwege illegale bouwwerkzaamheden. Op 26 november 2020 legde de gemeente Roosendaal illegale bouwwerkzaamheden stil in het pand Brugstraat 57 te Roosendaal. Het gaat om een voormalige hotelaccommodatie.
 • ‘Geen goed gevoel’ bij VLP over uitvoering corona-steun aan clubs
  De raadsleden Wilbert Brouwers en Eric de Regt willen namens de raadsfractie VLP Roosendaal weten waarom de ene vereniging/stichting in Roosendaal wel en waarom de andere geen gemeentelijke coronasteun krijgt. Aanleiding voor hun vragen is een afgewezen verzoek van de Stichting Carnaval Nispen. De fractie houdt over het beleid op dit punt geen goed gevoel over.
 • Dit weekend (22-25 jan) stukje A58 richting Breda dicht
  Komend weekend is de A58 tussen knooppunt De Stok in Roosendaal en afrit Zegge (22) in de richting van Breda wegens onderhoud afgesloten van vrijdag 22 januari 22.00 uur tot maandag 25 januari 2021 05.00 uur. Weggebruikers dienen rekening te houden met een extra reistijd die kan oplopen tot 30 minuten, zo waarschuwt Rijkswaterstaat.
 • Liesbreukbehandeling kan per 1 februari bij Bravis in één dag
  Vanaf 1 februari is het bij Bravis ziekenhuis mogelijk om in één dag onderzoek, diagnose, opname en operatie van een liesbreuk te laten plaatsvinden. 'Dat scheelt de patiënt veel tijd en ongemak', aldus Bravis, waar zo'n vijftien liesbreukoperaties per week (bijna 800 per jaar) worden uitgevoerd.
 • Nog meer cocaïne onderschept in (buurt van) Roosendaal
  De vondst van een enorme partij cocaïne bij een bedrijf op een bedrijventerrein in Roosendaal op vrijdagavond 15 januari blijkt niet de enige cocaïne-vondst in medio januari in de buurt van Roosendaal te zijn geweest. Recent heeft de Douane bekendgemaakt dat op woensdag 13 januari 70 kilo cocaïne ontdekt is bij 'een bedrijf in de buurt van Roosendaal'.
 • Beleid gemeente: ‘Bestaanszekerheid voor iedereen in Roosendaal verbeteren’
  Deze week geeft wethouder Klaar Koenraad de aftrap voor een aantal initiatieven om bestaanszekerheid voor Roosendalers met een kleine portemonnee te vergroten. Zo is de officiële aftrap van Quiet Roosendaal, wordt het manifest ‘Geen Roosendaler meer in armoede’ breed onder de aandacht gebracht, is een nieuwe partner bekendgemaakt voor de uitvoering van het Roosendaals Jeugdontbijt, en is een overzicht gemaakt met beschikbare regelingen voor ondernemers met en zonder personeel die geldzorgen hebben.
 • Het weer in Roosendaal: Zacht en veel wind
  Een lagedrukgebied boven Engeland geeft bij een ons een stevige zuidwesten wind en de komende dagen veel regen. Vandaag (woensdag) meest droog en een matige wind bij een temperatuur van 9 of 10 graden. Komende nacht trekt de wind flink aan en gaat het tegen middernacht regenen.
 • Rijbewijs ingevorderd van beschonken bestuurder
  Op de Antwerpseweg in Roosendaal is rond middernacht in de nacht van maandag op dinsdag 19 januari het rijbewijs ingvorderd van een 24-jarige man uit Nieuwerkerk a/d IJssel.

Halve marathon op 27 juni

Geschreven door Redactie op .

>> Tips van de organisatie in verband de verwachte hitte op zondag tijdens de halve marathon

Op 27 juni, traditioneel de vierde zondag van juni, wordt de halve marathon van Roosendaal en de tien kilometer van Roosendaal weer verlopen. Het evenement presenteert zich voortaan als de zomerklassieker van Brabant. Om half vijf vertrekken de deelnemers vanaf de Markt. Eerder is de warming-up op de Nieuwe Markt. Dit jaar wordt het de 27e editie.NIEUWSLINKS:
>> Zomerklassieker krijgt weer te maken met hitte (BN DeStem)
>> Warming-up voor de Zomerklassieker (BN DeStem)Het programma is een paar jaar geleden uitgebreid met de bij THOR al jaren beoefende activiteiten wandelen en nordic walking en ook de jeugdloop, die vorig jaar eigenlijk als éénmalig onderdeel is georganiseerd ter gelegenheid van 200 jaar stadsrechten van Roosendaal, blijft dit jaar gehandhaafd en zal gesponsord worden door het Kellebeek College.

De halve marathon van Roosendaal is altijd een echte volksloop geweest, omdat er geen startgeld wordt betaald aan (super)snelle atleten en ontleent zijn eigen unieke karakter aan het gevarieerde parcours door de woonwijken en het buitengebied en het altijd in grote getalen aanwezige enthousiast aanmoedigend publiek. Daarbij werken de muziekbandjes onderweg en de horeca-ambiance langs de route en op de Markt, waar start en finish zijn, sfeerverhogend. De afgelopen jaren zijn er ongeveer 2300 à 2400 deelnemers van start gegaan.

De organisatie streeft naar een groei van het aantal deelnemers door o.a. de verbetering van het parkeren, het verhogen van het prijzengeld voor de wedstrijdlopers en de verbetering van de kleedaccommodatie en het inrichten van douchegelegenheid voor de deelnemers.

Voor het omkleden en het wedstrijdsecretariaat kan de organisatie dit jaar terecht op het Kellebeek College aan de Kade.

Uit het programma:
09:00 uur Start Peripatos wandeltocht (10 en 21 km)
13:00 uur Start na inschrijvingen bij Kellebeek College
13:00 uur Secreatariaat/Kleedruimte open
15:00 uur Start Kellebeek jeugdloop (6-13 jaar)
15:30 uur Prijsuitreiking Kellebeek jeugdloop
15:45 uur Warming-up hoek Dokter Brabersstraat/Markt
16:30 uur Start 10 km en Halve Marathon (Markt)
17:00 uur Verwachte finish winnaar 10 km
17:40 uur Verwachte finish winnaar halve marathon
18:30 uur Prijsuitreiking 10 km
18:50 uur Prijsuitreiking Halve Marathon
19:15 uur Verloting hoofdprijzen (vakantiereizen)

Veerla Haagh Miss Zomerklassieker
De 16-jarige Veerla Haagh is de Miss Zomerklassieker. Veerla zit in 4 VWO op het Norbertuscollege en is jeugdtrainster van Thor. Vanwege een knieblessure kan ze zelf meelopen, daarom is ze blij dat ze 'op deze erg leuke manier toch betrokken is bij de zomerklassieker'.

> Website Halve Marathon Roosendaal


Warmin-up 2009, toen op het Tongerloplein.