De laatste berichten op onze nieuwe site:

roosendaalopinternet

18 september 2019

 • Praten over energietransitie tijdens brood bakken
  Praten over energietransitie tijdens brood bakken. De gemeente Roosendaal zet tussen zaterdag 21 september en zaterdag 5 oktober de mobiele bakkerij 'De Eenvoud' in om er achter te komen hoe Roosendalers over grootschalige duurzame energieopwekking in de stad en de dorpen dorpen denken. Op zes plekken wordt de bakkerij geparkeerd. Iedereen is welkom.
 • Al meer dan 1000 inschrijvingen voor Sjors Creatief
  Voor het cultuurstimuleringssproject ‘Sjors Creatief’ zijn sinds het startschot op woensdag 4 september al ruim 1000 inschrijvingen verwerkt van 500 Roosendaalse kinderen. Er is keuze uit maar liefst 80 verschillende, creatieve activiteiten.
 • Vmbo-ers gaan weer cultuur hoppen (18 sept)
  Op woensdag 18 september vindt in De Kring en de Tongerlotuin het CKV-festival Art2Hop weer plaats voor de derdejaars vmbo-leerlingen van het Da Vinci College, Jan Tinbergen College en Gertrudismavo. CultuurCompaan en kunstdocenten van de deelnemende scholen slaan de handen weer ineen voor de organisatie.
 • Komend seizoen tien vrouwenteams op de velden
  Komend weekend beginnen ook in het vrouwenvoetbal de competities 2019-2020. Uit de gemeente Roosendaal doen daar tien vrouwenteams aan mee,
 • Bronance knalt op Sfeerstrand, dus komt er een vervolg
  Als het aan uitbater Ad Huijzers van Beachclub 0165 op het sfeerstrand in Roosendaal ligt, komen er daar meer optredens van bands die in een nieuwe samenstelling weer gaan optreden en bands met nog geen podiumervaring. 'Die komen in de ongedwongen sfeer van het Sfeerstrand goed uit de verf', vindt hij.
 • RBC wint bekerderby tegen NSV met 2-7
  RBC heeft het laatste groepsduel in de districtsbeker winnend afgesloten. Op bezoek bij NSV werd het 2-7 voor de ploeg van trainer-coach Koos Waslander. De ploeg uit Roosendaal wist bij aanvang al dat het kansloos was om een ronde verder te komen. Prinsenland had namelijk zaterdag al met 7-1 van DEVO gewonnen.
 • Basketball Blauw-Wit: Uitslagen & verslagen weekend 14 sept
  Afgelopen weekend was voor de teams van Blauw-Wit Basketball het eerste reguliere competitieweekend van het nieuwe seizoen. Na de zomervakantie is er hard getraind. Voor veel spelers was het afgelopen weekend een eerste wedstrijdervaring in een hogere leeftijdsgroep, nieuwe teamsamenstelling, nieuwe coaches, en nieuwe tegenstanders. En met heel veel inzet van een kleine groep bestuurs- en stafleden is het programma toch weer helemaal rond gekomen.
 • Polen betrapt bij vernielen dekzeil van vrachtwagen
  De politie heeft zondagmorgen 15 september om 03:15 uur twee Polen (44) aanghouden omdat ze een dekzeil van een vrachtwaren aan het vernielen waren. Dat gebeurde op bedrijventerrein Gewenten in Roosendaal.
 • Vrouwenvoetbal: uitslagen beker weekend 15 sept
  Op zondag 15 september hebben de teams DVO'60 VR1, BSC VR1, NSV VR1 en Cluzona VR1 hun wedstrijd in de derde bekerserie gewonnen. Roosendaal VR1, dat de vorige twee wedstrijden met dubbele cijfers won, moest het deze keer tegen DSE VR1 doen met een 1-1 gelijkspel. DVO'60 VR1 pakte z'n eerste overwinning.
 • Foto’s bekerwedstrijd DVO’60 VR1 – Schijf VR1 (3-0)
  Grote vreugde bij de speelsters van DVO'60 VR1 zondagmorgen 15 september, toen al vroeg in de bekerwedstrijd tegen Schijf VR1 het eerste doelpunt viel. 1-0 dus. De vreugde was extra groot omdat dit het eerste doelpunt was in de nieuwe bekerserie. De twee vorige wedstrijden werden verloren, met beide keren een 0 in de uitslag. En het bleef zondag niet bij dat ene doelpunt. Voor rust werd er nog een gemaakt, en in de tweede helft werd het zowaar 3-0.

Halve marathon op 27 juni

Geschreven door Redactie op .

>> Tips van de organisatie in verband de verwachte hitte op zondag tijdens de halve marathon

Op 27 juni, traditioneel de vierde zondag van juni, wordt de halve marathon van Roosendaal en de tien kilometer van Roosendaal weer verlopen. Het evenement presenteert zich voortaan als de zomerklassieker van Brabant. Om half vijf vertrekken de deelnemers vanaf de Markt. Eerder is de warming-up op de Nieuwe Markt. Dit jaar wordt het de 27e editie.NIEUWSLINKS:
>> Zomerklassieker krijgt weer te maken met hitte (BN DeStem)
>> Warming-up voor de Zomerklassieker (BN DeStem)Het programma is een paar jaar geleden uitgebreid met de bij THOR al jaren beoefende activiteiten wandelen en nordic walking en ook de jeugdloop, die vorig jaar eigenlijk als éénmalig onderdeel is georganiseerd ter gelegenheid van 200 jaar stadsrechten van Roosendaal, blijft dit jaar gehandhaafd en zal gesponsord worden door het Kellebeek College.

De halve marathon van Roosendaal is altijd een echte volksloop geweest, omdat er geen startgeld wordt betaald aan (super)snelle atleten en ontleent zijn eigen unieke karakter aan het gevarieerde parcours door de woonwijken en het buitengebied en het altijd in grote getalen aanwezige enthousiast aanmoedigend publiek. Daarbij werken de muziekbandjes onderweg en de horeca-ambiance langs de route en op de Markt, waar start en finish zijn, sfeerverhogend. De afgelopen jaren zijn er ongeveer 2300 à 2400 deelnemers van start gegaan.

De organisatie streeft naar een groei van het aantal deelnemers door o.a. de verbetering van het parkeren, het verhogen van het prijzengeld voor de wedstrijdlopers en de verbetering van de kleedaccommodatie en het inrichten van douchegelegenheid voor de deelnemers.

Voor het omkleden en het wedstrijdsecretariaat kan de organisatie dit jaar terecht op het Kellebeek College aan de Kade.

Uit het programma:
09:00 uur Start Peripatos wandeltocht (10 en 21 km)
13:00 uur Start na inschrijvingen bij Kellebeek College
13:00 uur Secreatariaat/Kleedruimte open
15:00 uur Start Kellebeek jeugdloop (6-13 jaar)
15:30 uur Prijsuitreiking Kellebeek jeugdloop
15:45 uur Warming-up hoek Dokter Brabersstraat/Markt
16:30 uur Start 10 km en Halve Marathon (Markt)
17:00 uur Verwachte finish winnaar 10 km
17:40 uur Verwachte finish winnaar halve marathon
18:30 uur Prijsuitreiking 10 km
18:50 uur Prijsuitreiking Halve Marathon
19:15 uur Verloting hoofdprijzen (vakantiereizen)

Veerla Haagh Miss Zomerklassieker
De 16-jarige Veerla Haagh is de Miss Zomerklassieker. Veerla zit in 4 VWO op het Norbertuscollege en is jeugdtrainster van Thor. Vanwege een knieblessure kan ze zelf meelopen, daarom is ze blij dat ze 'op deze erg leuke manier toch betrokken is bij de zomerklassieker'.

> Website Halve Marathon Roosendaal


Warmin-up 2009, toen op het Tongerloplein.