De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

06 juni 2020

 • Fris en buien
  De regeninstalaties kunnen even uit, al hebben we nog wel meer nodig om een volgende droge periode aan te kunnen. Vandaag komt de zon er goed bij, met soms een bui. De temperatuur blijft steken op 15 of 16 graden, bij een matige, soms bij buien vrij krachtige wind uit zuidwest.
 • Roosendaler en Bergse op scooter klemgereden en bedreigd
  Een Roosendaalse man (27) en een vrouw (26) uit Bergen op Zoom zijn donderdagavond 4 juni door twee mannen met een pistool bedreigd toen ze rond 21:45 uur op een scooter over de Gertrudisboulevard in Bergen op Zoom reden. De politie onderzoekt het incident en vond in een woning waar de twee verdachten uitkwamen, vals geld en drugs.
 • Agent vol in gezicht gespuugd door man die zegt corona te hebben
  Op dinsdagmorgen 2 juni is een 32-jarige Angolese man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden op het busstation in Roosendaal. De man zou meerdere buschauffeurs hebben mishandeld omdat zij weigerden hem te vervoeren. Ook de politie kreeg het zwaar te verduren. Zo spuugde hij een agent vol in het gezicht, terwijl hij later zei corona te hebben.
 • Sjors Creatief wordt vervolgd in Roosendaal
  CultuurCompaan is weer begonnen met de Roosendaalse editie van Sjors Creatief voor het schooljaar 2020-2021. Gehoopt wordt uiteraard dat het aanbod voor het nieuwe schooljaar weer net zo divers wordt als het dit jaar was. Aanbieders in de gemeente Roosendaal kunnen hun aanbod aan creatieve kennismakingsworkshops of cursussen voor kinderen tot uiterlijk 28 juni aanmelden.
 • Bravis-specialist: ‘Corona motiveert om overgewicht aan te pakken’
  Het nieuws dat coronapatiënten met overgewicht een groot risico lopen om op de Intensive Care te belanden, is een extra motivatie om het gewichtsprobleem aan te pakken. Dat ziet ook Pierre Feskens, bariatrisch chirurg in het Bravis ziekenhuis. Het Behandelcentrum voor Overgewicht en Obesitas in Bergen op Zoom heeft de mogelijkheid om al die nieuwe patiënten te ontvangen. 'Nu de coronadrukte voorbij is, zijn we weer op volle sterkte aan de gang en kunnen we patiënten snel en veilig zien', aldus Feskens.
 • Ron Axt nieuwe bestuurder van Groenhuysen
  Per 1 augustus is Ron Axt (55) het nieuwe lid van de raad van bestuur van Groenhuysen. Samen met de huidige voorzitter Marjolein de Jong gaat hij in het collegial bestuur een belangrijke bijdrage leveren om Groenhuysen de komende jaren op koers te houden en door te ontwikkelen. Groenhuysen beheert in West-Brabant een groot aantal locaties. In Roosendaal vallen onder andere Champetter, BloemscheVaert, Wildenborch, Heerma State, Moerweide, Weihoek en Wiekendael onder Groenhuysen.
 • Voorlopig de laatste zonnige dag
  Vandaag (woensdag) is er weer meer sluierbewolking waar de zon nog door probeert te komen. De temperatuur loopt nog op tot 22 of 23 graden. De wind is al gedraaid richting west tot noordwest en is meest matig.
 • Twee man met gestolen scooter aangehouden
  De politie heeft in de vroege ochtend van dinsdag 2 juni op de Nieuwe Markt in Roosendaal twee mannen aangehouden. Even eerder hadden de agenten de mannen met een scooter in de Raadhuisstraat zien lopen.
 • Corona / Roosendaal op sociale media
  UPDATE DONDERDAG 28 MEI - Hier een selectie van berichten over Corona / Roosendaal die wij op sociale media als Facebook en Twitter tegenkwamen:
 • Hennepkwekerij ontdekt in Toussaintlaan
  Zaterdagavond 30 mei is rond 23.00 uur op basis van anonieme tips in een woning aan de Toussaintlaan in Roosendaal een hennepkwekerij ontmanteld door de politie. In een slaapkamer werd een kweekruimte aangetroffen met in totaal 122 hennepplanten.

Halve marathon op 27 juni

Geschreven door Redactie op .

>> Tips van de organisatie in verband de verwachte hitte op zondag tijdens de halve marathon

Op 27 juni, traditioneel de vierde zondag van juni, wordt de halve marathon van Roosendaal en de tien kilometer van Roosendaal weer verlopen. Het evenement presenteert zich voortaan als de zomerklassieker van Brabant. Om half vijf vertrekken de deelnemers vanaf de Markt. Eerder is de warming-up op de Nieuwe Markt. Dit jaar wordt het de 27e editie.NIEUWSLINKS:
>> Zomerklassieker krijgt weer te maken met hitte (BN DeStem)
>> Warming-up voor de Zomerklassieker (BN DeStem)Het programma is een paar jaar geleden uitgebreid met de bij THOR al jaren beoefende activiteiten wandelen en nordic walking en ook de jeugdloop, die vorig jaar eigenlijk als éénmalig onderdeel is georganiseerd ter gelegenheid van 200 jaar stadsrechten van Roosendaal, blijft dit jaar gehandhaafd en zal gesponsord worden door het Kellebeek College.

De halve marathon van Roosendaal is altijd een echte volksloop geweest, omdat er geen startgeld wordt betaald aan (super)snelle atleten en ontleent zijn eigen unieke karakter aan het gevarieerde parcours door de woonwijken en het buitengebied en het altijd in grote getalen aanwezige enthousiast aanmoedigend publiek. Daarbij werken de muziekbandjes onderweg en de horeca-ambiance langs de route en op de Markt, waar start en finish zijn, sfeerverhogend. De afgelopen jaren zijn er ongeveer 2300 à 2400 deelnemers van start gegaan.

De organisatie streeft naar een groei van het aantal deelnemers door o.a. de verbetering van het parkeren, het verhogen van het prijzengeld voor de wedstrijdlopers en de verbetering van de kleedaccommodatie en het inrichten van douchegelegenheid voor de deelnemers.

Voor het omkleden en het wedstrijdsecretariaat kan de organisatie dit jaar terecht op het Kellebeek College aan de Kade.

Uit het programma:
09:00 uur Start Peripatos wandeltocht (10 en 21 km)
13:00 uur Start na inschrijvingen bij Kellebeek College
13:00 uur Secreatariaat/Kleedruimte open
15:00 uur Start Kellebeek jeugdloop (6-13 jaar)
15:30 uur Prijsuitreiking Kellebeek jeugdloop
15:45 uur Warming-up hoek Dokter Brabersstraat/Markt
16:30 uur Start 10 km en Halve Marathon (Markt)
17:00 uur Verwachte finish winnaar 10 km
17:40 uur Verwachte finish winnaar halve marathon
18:30 uur Prijsuitreiking 10 km
18:50 uur Prijsuitreiking Halve Marathon
19:15 uur Verloting hoofdprijzen (vakantiereizen)

Veerla Haagh Miss Zomerklassieker
De 16-jarige Veerla Haagh is de Miss Zomerklassieker. Veerla zit in 4 VWO op het Norbertuscollege en is jeugdtrainster van Thor. Vanwege een knieblessure kan ze zelf meelopen, daarom is ze blij dat ze 'op deze erg leuke manier toch betrokken is bij de zomerklassieker'.

> Website Halve Marathon Roosendaal


Warmin-up 2009, toen op het Tongerloplein.