De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

12 december 2019

 • Tongerloplein ‘chequepoint’ 3FM Serious Request Lifeline (19 dec)
  Het Tongerloplein in Roosendaal is donderdagmiddag 19 december 'Chequepoint' voor 3FM Serious Request Lifeline. Dj's Sander en Herman van 3FM lopen die dag samen met 100 wandelaars vanuit Bergen op Zoom dwars door Heerle, Wouw en Roosendaal voor The Lifeline. Na 6 uur wandelen komen zij rond 14:00 uur aan op het Tongerloplein.
 • Ook in Roosendaal streep door de dienstencheques
  Roosendaal stopt met ingang van 2021 met de Huishoudelijke Hulp Toelage), beter bekend als de ‘dienstencheque’. 'Dit gebeurt in navolging van veel andere gemeenten in Nederland', meldt de gemeente. In Roosendaal komt een overgangsjaar, waarbinnen de huidige gebruikers hun dienstencheques gewoon kunnen gebruiken. Maar er kunnen geen nieuwe gebruikers bijkomen.
 • Music ’n Art Festival in The Loods (15 dec)
  Op zondag 15 december 2019 organiseert The Loods Creative Lab van 14:00 - 21:00 uur het Music 'n Art Festival. De eerste editie van dit festival creëert een unieke beleving: een gebouw vol graffitikunst en ateliers met een uitgebreid programma vol kunst, muziek, modeshows, een kunstmarkt en lekker eten en drinken.De toegang is gratis.
 • In blokkendoos tegenover stadion ‘inpakker webshops’
  In de blokkendoos die momenteel aan de Borchwerf tegenover het stadion in Roosendaal verrijst, komt (onder andere) een bedrijf dat 'miljoenen pakjes voor honderden webshops' per jaar kan verwerken. Dat heeft het bewuste bedrijf, Active Ants, vandaag bekend gemaakt. Het gaat 20.000 vierkante meter in het complex in Roosendaal huren.
 • Gewonde na beroving bij Burgemeester Coenenpark
  UPDATE: Bij een beroving in het Burgemeester Coenenpark in Roosendaal is dinsdagmiddag 10 december een 19-jarige Roosendaler gewond geraakt. Rond 13.00 uur ontving de politie melding van een beroving in omgeving van het park. Dat bleek van het slachtoffer zelf te zijn. De man was gestoken. Volgens de politie is bij de beroving een geldbedrag buitgemaakt.
 • Vrouwenvoetbal programma weekend 15 december
  Voor veel teams is de winterstop al ingegaan, maar er moeten ook nog wat inhaalwedstrijden worden gespeeld. Zondag 15 december komen nog vier vrouwenteams in actie en zaterdag bij het meidenvoetbal vijf. En Roosendaal VR1 speelt zondag (vanaf 11:30 uur) de derde ronde in de bekercompetitie.
 • Ondernemers zorgen voor kerstsfeer in Wouw
  De Ondernemers Vereniging Wouw heeft de afgelopen dagen van Wouw een gezellig kerstdorp gemaakt. Met een Christmas Tree Shopping-actie en verlichting in bomen op de Markt, het Pastoor Woltersplein en de Kloosterstraat zorgen ze voor een prettig kerstgevoel.
 • Zee van licht in fontein op Stationsplein Roosendaal
  Treinreizigers die in de donkere uurtjes het station Roosendaal uitstappen, worden onthaald met een prachtig verlichte fontein. De waterstralen zijn vervangen door bogen met honderden lichtjes. Sommige mensen zien er ook vleugels van engelen in...
 • Schaatsen, roetsjen en shows op Wouw On Ice 2019
  De vijfde editie van Wouw On Ice wordt een bijzondere. Behalve de schaatsbaan en het horeca-chalet met tal van optredens staat er dit jaar ook een heuse Roetsjbaan in het dorpscentrum. De schaatsbaan gaat zaterdag 14 december open en staat er tot en met zaterdag 5 januari.
 • Man aangehouden na steekincident in huis aan de Raadhuisstraat
  De politie heeft zondag 8 december 2019 omstreeks 14.45 uur in de Raadhuisstraat in Roosendaal een 20-jarige man aangehouden die verdacht wordt van betrokkenheid bij een steekincident in de hal van een woning. Een 34-jarige man liep daarbij snijwonden op het hoofd en armen op.

Open dag ziekenhuis Roosendaal 12 juni

Geschreven door Redactie op .

>> 13-06-2010: 2500 mensen op open dag Franciscus ziekenhuis (BN DeStem)

Ziekenhuis Sint Franciscus in Roosendaal houdt zaterdag 12 juni open huis van 10.00 tot 15.30 uur. Er is een gezondheidsmarkt en bezoekers kunnen een aantal afdelingen bekijken.

"Wij zijn voortdurend bezig om de kwaliteit van zorg, dienstverlening en deskundigheid verder te verbeteren. Dat laten we graag aan u zien tijdens de Open Dag. De deuren staan dan wijd open voor iedereen die een kijkje achter de schermen wil nemen en benieuwd is hoe het er in de dagelijkse praktijk aan toe gaat". aldus het ziekenhuis in de uitnodiging op de website.
Op de gezondheidsmarkt staan medewerkers met de meest uiteenlopende beroepen klaar om te vertellen over de laatste ontwikkelingen in de zorg en hun eigen vakgebied. Er is speciale aandacht voor actuele onderwerpen als veiligheid, bouw, ICT, gastvrijheid en zorgpaden. Verder zijn er rondleidingen over verschillende afdelingen en leuke activiteiten voor jong en oud.

De activiteiten spelen zich af op de begane grond en op de eerste verdieping. Bezoekers kunnen op twee manieren aansluiten op de route: via de hoofdingang of via de ingang van de polikliniek. Bij binnenkomst krijgt men een plattegrond, zodat men in eigen tempo de route kan lopen.

Op deze afdelingen kan men een kijkje nemen:
Centrum voor Verloskunde ROOS, Functieafdeling, Radiologie, Behandelcentrum, Pijnpoli, Operatiekamers, Centrale Sterilisatie Afdeling, Dagverpleging, Medische Microbiologie, Klinisch Chemisch Laboratorium, Apotheek en Nucleaire Geneeskunde.

Om ook de patiënten en bezoekers in de gelegenheid te stellen samen een kijkje te komen nemen bij de verschillende activiteiten wordt het middagbezoek voor de patiënten aangepast aan de openingstijden van de Open Dag, namelijk van 10.00 uur tot 15.30 uur. Dit geldt niet voor de Kinderafdeling en voor de afdelingen Verloskunde en Gynaecologie, Intensive Care en Hartbewaking. Daar worden de gebruikelijke bezoektijden gehanteerd.

Op alle parkeerterreinen kunnen bezoekers van de Open Dag de hele dag gratis parkeren.

.