De laatste berichten op onze nieuwe site:

roosendaalopinternet

18 september 2019

 • Praten over energietransitie tijdens brood bakken
  Praten over energietransitie tijdens brood bakken. De gemeente Roosendaal zet tussen zaterdag 21 september en zaterdag 5 oktober de mobiele bakkerij 'De Eenvoud' in om er achter te komen hoe Roosendalers over grootschalige duurzame energieopwekking in de stad en de dorpen dorpen denken. Op zes plekken wordt de bakkerij geparkeerd. Iedereen is welkom.
 • Al meer dan 1000 inschrijvingen voor Sjors Creatief
  Voor het cultuurstimuleringssproject ‘Sjors Creatief’ zijn sinds het startschot op woensdag 4 september al ruim 1000 inschrijvingen verwerkt van 500 Roosendaalse kinderen. Er is keuze uit maar liefst 80 verschillende, creatieve activiteiten.
 • Vmbo-ers gaan weer cultuur hoppen (18 sept)
  Op woensdag 18 september vindt in De Kring en de Tongerlotuin het CKV-festival Art2Hop weer plaats voor de derdejaars vmbo-leerlingen van het Da Vinci College, Jan Tinbergen College en Gertrudismavo. CultuurCompaan en kunstdocenten van de deelnemende scholen slaan de handen weer ineen voor de organisatie.
 • Komend seizoen tien vrouwenteams op de velden
  Komend weekend beginnen ook in het vrouwenvoetbal de competities 2019-2020. Uit de gemeente Roosendaal doen daar tien vrouwenteams aan mee,
 • Bronance knalt op Sfeerstrand, dus komt er een vervolg
  Als het aan uitbater Ad Huijzers van Beachclub 0165 op het sfeerstrand in Roosendaal ligt, komen er daar meer optredens van bands die in een nieuwe samenstelling weer gaan optreden en bands met nog geen podiumervaring. 'Die komen in de ongedwongen sfeer van het Sfeerstrand goed uit de verf', vindt hij.
 • RBC wint bekerderby tegen NSV met 2-7
  RBC heeft het laatste groepsduel in de districtsbeker winnend afgesloten. Op bezoek bij NSV werd het 2-7 voor de ploeg van trainer-coach Koos Waslander. De ploeg uit Roosendaal wist bij aanvang al dat het kansloos was om een ronde verder te komen. Prinsenland had namelijk zaterdag al met 7-1 van DEVO gewonnen.
 • Basketball Blauw-Wit: Uitslagen & verslagen weekend 14 sept
  Afgelopen weekend was voor de teams van Blauw-Wit Basketball het eerste reguliere competitieweekend van het nieuwe seizoen. Na de zomervakantie is er hard getraind. Voor veel spelers was het afgelopen weekend een eerste wedstrijdervaring in een hogere leeftijdsgroep, nieuwe teamsamenstelling, nieuwe coaches, en nieuwe tegenstanders. En met heel veel inzet van een kleine groep bestuurs- en stafleden is het programma toch weer helemaal rond gekomen.
 • Polen betrapt bij vernielen dekzeil van vrachtwagen
  De politie heeft zondagmorgen 15 september om 03:15 uur twee Polen (44) aanghouden omdat ze een dekzeil van een vrachtwaren aan het vernielen waren. Dat gebeurde op bedrijventerrein Gewenten in Roosendaal.
 • Vrouwenvoetbal: uitslagen beker weekend 15 sept
  Op zondag 15 september hebben de teams DVO'60 VR1, BSC VR1, NSV VR1 en Cluzona VR1 hun wedstrijd in de derde bekerserie gewonnen. Roosendaal VR1, dat de vorige twee wedstrijden met dubbele cijfers won, moest het deze keer tegen DSE VR1 doen met een 1-1 gelijkspel. DVO'60 VR1 pakte z'n eerste overwinning.
 • Foto’s bekerwedstrijd DVO’60 VR1 – Schijf VR1 (3-0)
  Grote vreugde bij de speelsters van DVO'60 VR1 zondagmorgen 15 september, toen al vroeg in de bekerwedstrijd tegen Schijf VR1 het eerste doelpunt viel. 1-0 dus. De vreugde was extra groot omdat dit het eerste doelpunt was in de nieuwe bekerserie. De twee vorige wedstrijden werden verloren, met beide keren een 0 in de uitslag. En het bleef zondag niet bij dat ene doelpunt. Voor rust werd er nog een gemaakt, en in de tweede helft werd het zowaar 3-0.

Veel te doen op Autovrije Zondag in Roosendaal (20 juni)

Geschreven door Redactie op .

>> Zie foto's van zondagmidag 20 juni 2010

Op 20 juni vindt voor de tweede keer de Autovrije Zondag plaats. In Roosendaal is dan veel te doen. Vooral op de Nieuwe Markt. Er zijn zowel doe-activiteiten als optredens. Maar er zijn ook fietstochten en in een deel van de Laan van België kunnen kinderen spelen en krijten. Een reeks van verenigingen is bij de activiteiten betrokken.
Met de Autovrije Zondag wordt stil gestaan bij het belang van schone lucht. De slechte luchtkwaliteit is in veel steden een directe bedreiging voor de gezondheid van inwoners. Bovendien is de uitstoot van auto's een van de oorzaken van de opwarming van de aarde.
Maar, de autovrije dag levert meer op dan alleen schone lucht: we geven enkele straten voor een dag terug aan kinderen, fietsers en voetgangers.

Scouting Battle
Scouting St. Jan, Scouting Prinses Irene, Scouting Baden Powell en Scouting de Pandits organiseren op de Autovrije Zondag een spectaculaire Scouting Battle. Gelijkwaardige speltakken strijden tegen elkaar en beslissen wie het sterkste, slimste, snelste en duurzaamste is.
Ook de vaders en moeders moeten er aan geloven. Op de Nieuwe Markt komt zelfs een heuse stormbaan en vermoedelijke een tokkelbaan vanaf het Paviljoen. Natuurlijk kunnen de bezoekers van het evenement de stormbaan uitproberen en aan andere leuke scoutingactiviteiten meedoen.

10:00 - 12:00 uur Speltakken: Bevers/Welpen/Kabouters + ouders
13:00 - 16:00 uur Speltakken: Scouts/

Segway Parcours
De Segway is het eerste elektrisch aangedreven zelfbalancerende personenvervoermiddel ter wereld. Het rijden op een Segway is een unieke en zeer bijzondere ervaring. Het is een mooi voorbeeld van duurzame mobiliteit. Op de Nieuwe Markt is een speciaal parcours ingericht en kunnen bezoekers gratis op een van de acht segways een rondje rijden.

Fietstochten
RTC-Noord Brabant organiseert jaarlijks een toertocht waarvan de volledige opbrengst geschonken wordt aan een goed doel. Al vele jaren is een van de goede doelen de Stichting Vigeta. Dit jaar wordt de "Goeie Doelen Tocht" gereden tijdens de Roosendaalse Autovrije Zondag, waarbij R.T.C. Noord Brabant hoopt op uw gulle gift voor dit goede doel zodat er een mooi bedrag kan worden geschonken aan de Stichting Vigeta.
RTC Noord-Brabant heeft drie aantrekkelijke fietstochten uitgezet die starten vanaf de Nieuwe Markt. De tochten voeren rondom Roosendaal door het fraaie West-Brabantse landschap en gaan onder meer langs de polders van Oud-Gastel en Moerstraten, naar Wouwse Plantage en de omgeving van Nispen. Deelname is uiteraard gratis en deelnemers krijgen een frisse versnapering aangeboden.

Duurzaamheidsplein
Een speciaal ingericht plein op de Nieuwe Markt informeert de bezoeker over verschillende duurzame projecten. Het plein wordt ingevuld door o.a. het MEC, IVN Roosendaal, KNNV Roosendaal en Roses 4 Eco. Vanuit dit plein vertrekken meerdere boomwandelingen naar het Emile van Loonpark en Het Vrouwenhof. Deze wandelingen zijn onder leiding van een natuurgids die uitleg geeft over de verschillende bomen en hun functie al CO2 compensator. Ook kunt u een heerlijke fruit smoothie bestellen. De energie voor het mixen wekt u zelf op via een hometrainer.

Lisa, Amy en Shelley
De hele dag vinden er optredens plaats op de Nieuwe Markt. Rond twee uur staat een optreden gepland van Lisa, Amy en Shelley. Deze drie jonge meiden (uit Fijnaart) deden mee aan het Junior Songfestival en vertegenwoordigden Nederland tijdens de Europese Finale met het liedje Adem in, Adem uit. Dit liedje gaat over het milieu en over de opwarming van de aarde. Verder zijn de meiden bekend van o.a. 'Coole Kikker', titelsong van de film Kikkerdril en 'Magie', titelsong van de film Heksje Lilly.
Een uur eerder (van 13:00 -13:30 uur) treedt het 12-jarig Roosendaalse zangeresje Sharon Dee op. Op de andere tijdstippen vorgt een dj voor muziek.

Spelen in de Laan van België
Voor dit evenement wordt de Laan van België - een onderdeel van de Ring - deels afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. In het kader van Autovrije Zondag is deze straat tussen 10:00 en 17:00 uur speciaal voor de kinderen. Ze kunnen daar naar hartenlust stoepkrijten, voetballen, steppen, skaten, etc.

Verder heeft Autovrije Zondag geen consequenties voor het verkeer. Uiteraard hopen we dat iedereen de auto laat staan en deze dag op de fiets komt.

Klimaatneutraal evenement
Natuurlijk is de Autovrije Zondag een klimaatneutraal evenement. Alle CO2 die tijdens het evenement wordt uitgestoten compenseren we met duurzame energie- en bosprojecten.

Meer informatie is te vinden op www.roosendaalautovrij.nl