De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

23 januari 2021

 • Corona-proof programma voor Mastepinnelaand
  In het carnavalsseizoen van 2021 organiseert stichting Kindercarnaval de Mastepinne een aantal feestelijke coronaproof-activiteiten voor de inwoners van Wouwse Plantage. Het programma bestaat dit jaar uit een doe-het-zelf-tocht, een online-lunch met andere mensen en een versierwedstrijd. Iedereen uit Mastepinnelaand is van harte welkom om zich aan te melden via de website.
 • Klanten helpen beveiliger supermarkt bij achtervolging winkeldief
  Met hulp van klanten heeft een beveiliger vrijdagavond 22 januari op de van Beethovenlaan in Roosendaal een vluchtende winkeldief achterhaald. De 45-jarige man uit Sliedrecht is in de afgelopen vier jaar al vier keer eerder daarvoor aangehouden.
 • Het weer in Roosendaal: Kleine kans op wat lichte sneeuw
  Vandaag (zaterdag) is het zwaar bewolkt met kans op enkele druppels. De temperatuur is 4 of 5 graden, bij een licht matige wind uit zuid tot zuidwest. Komende nacht wat minder bewolking en daalt het kwik tot rond het vriespunt.
 • Uitbraak corona bij Bravis Roosendaal: 21 patiënten, 38 medewerkers
  De afgelopen week is op de locatie Roosendaal van het Bravis ziekenhuis een aantal reguliere patiënten positief getest op corona. Hierop is een uitgebreid bron- en contactonderzoek uitgevoerd. Alle betrokken medewerkers en patiënten zijn getest. Uit de resultaten blijkt er sprake van een uitbraak op de afdeling Interne Geneeskunde/Oncologie in Roosendaal. De afdeling is inmiddels in quarantaine gegaan en gesloten. Nieuwe patiënten worden opgenomen op de afdeling Cardiologie.
 • ‘Geen extra controleurs voor toezicht Avondklok’
  De controle op de naleving van de Avondklok, die zaterdagavond 23 januari om 21:00 uur in gaat, wordt in Roosendaal en de andere plaatsen binnen het politiedistrict De Markiezaten door politie BOA's in nauwe samenwerking gedaabn binnen de beschikbare capaciteit en de bestaande samenwerkingsafspraken. 'Er wordt hiervoor (vooralsnog) geen extra capaciteit ingehuurd'.
 • Dwangsom van 25.000 euro vanwege illegale bouwwerkzaamheden
  De gemeente Roosendaal legt de eigenaar van een pand aan de Brugstraat een dwangsom op van € 25.000,- vanwege illegale bouwwerkzaamheden. Op 26 november 2020 legde de gemeente Roosendaal illegale bouwwerkzaamheden stil in het pand Brugstraat 57 te Roosendaal. Het gaat om een voormalige hotelaccommodatie.
 • ‘Geen goed gevoel’ bij VLP over uitvoering corona-steun aan clubs
  De raadsleden Wilbert Brouwers en Eric de Regt willen namens de raadsfractie VLP Roosendaal weten waarom de ene vereniging/stichting in Roosendaal wel en waarom de andere geen gemeentelijke coronasteun krijgt. Aanleiding voor hun vragen is een afgewezen verzoek van de Stichting Carnaval Nispen. De fractie houdt over het beleid op dit punt geen goed gevoel over.
 • Dit weekend (22-25 jan) stukje A58 richting Breda dicht
  Komend weekend is de A58 tussen knooppunt De Stok in Roosendaal en afrit Zegge (22) in de richting van Breda wegens onderhoud afgesloten van vrijdag 22 januari 22.00 uur tot maandag 25 januari 2021 05.00 uur. Weggebruikers dienen rekening te houden met een extra reistijd die kan oplopen tot 30 minuten, zo waarschuwt Rijkswaterstaat.
 • Liesbreukbehandeling kan per 1 februari bij Bravis in één dag
  Vanaf 1 februari is het bij Bravis ziekenhuis mogelijk om in één dag onderzoek, diagnose, opname en operatie van een liesbreuk te laten plaatsvinden. 'Dat scheelt de patiënt veel tijd en ongemak', aldus Bravis, waar zo'n vijftien liesbreukoperaties per week (bijna 800 per jaar) worden uitgevoerd.
 • Nog meer cocaïne onderschept in (buurt van) Roosendaal
  De vondst van een enorme partij cocaïne bij een bedrijf op een bedrijventerrein in Roosendaal op vrijdagavond 15 januari blijkt niet de enige cocaïne-vondst in medio januari in de buurt van Roosendaal te zijn geweest. Recent heeft de Douane bekendgemaakt dat op woensdag 13 januari 70 kilo cocaïne ontdekt is bij 'een bedrijf in de buurt van Roosendaal'.

Veel te doen op Autovrije Zondag in Roosendaal (20 juni)

Geschreven door Redactie op .

>> Zie foto's van zondagmidag 20 juni 2010

Op 20 juni vindt voor de tweede keer de Autovrije Zondag plaats. In Roosendaal is dan veel te doen. Vooral op de Nieuwe Markt. Er zijn zowel doe-activiteiten als optredens. Maar er zijn ook fietstochten en in een deel van de Laan van België kunnen kinderen spelen en krijten. Een reeks van verenigingen is bij de activiteiten betrokken.
Met de Autovrije Zondag wordt stil gestaan bij het belang van schone lucht. De slechte luchtkwaliteit is in veel steden een directe bedreiging voor de gezondheid van inwoners. Bovendien is de uitstoot van auto's een van de oorzaken van de opwarming van de aarde.
Maar, de autovrije dag levert meer op dan alleen schone lucht: we geven enkele straten voor een dag terug aan kinderen, fietsers en voetgangers.

Scouting Battle
Scouting St. Jan, Scouting Prinses Irene, Scouting Baden Powell en Scouting de Pandits organiseren op de Autovrije Zondag een spectaculaire Scouting Battle. Gelijkwaardige speltakken strijden tegen elkaar en beslissen wie het sterkste, slimste, snelste en duurzaamste is.
Ook de vaders en moeders moeten er aan geloven. Op de Nieuwe Markt komt zelfs een heuse stormbaan en vermoedelijke een tokkelbaan vanaf het Paviljoen. Natuurlijk kunnen de bezoekers van het evenement de stormbaan uitproberen en aan andere leuke scoutingactiviteiten meedoen.

10:00 - 12:00 uur Speltakken: Bevers/Welpen/Kabouters + ouders
13:00 - 16:00 uur Speltakken: Scouts/

Segway Parcours
De Segway is het eerste elektrisch aangedreven zelfbalancerende personenvervoermiddel ter wereld. Het rijden op een Segway is een unieke en zeer bijzondere ervaring. Het is een mooi voorbeeld van duurzame mobiliteit. Op de Nieuwe Markt is een speciaal parcours ingericht en kunnen bezoekers gratis op een van de acht segways een rondje rijden.

Fietstochten
RTC-Noord Brabant organiseert jaarlijks een toertocht waarvan de volledige opbrengst geschonken wordt aan een goed doel. Al vele jaren is een van de goede doelen de Stichting Vigeta. Dit jaar wordt de "Goeie Doelen Tocht" gereden tijdens de Roosendaalse Autovrije Zondag, waarbij R.T.C. Noord Brabant hoopt op uw gulle gift voor dit goede doel zodat er een mooi bedrag kan worden geschonken aan de Stichting Vigeta.
RTC Noord-Brabant heeft drie aantrekkelijke fietstochten uitgezet die starten vanaf de Nieuwe Markt. De tochten voeren rondom Roosendaal door het fraaie West-Brabantse landschap en gaan onder meer langs de polders van Oud-Gastel en Moerstraten, naar Wouwse Plantage en de omgeving van Nispen. Deelname is uiteraard gratis en deelnemers krijgen een frisse versnapering aangeboden.

Duurzaamheidsplein
Een speciaal ingericht plein op de Nieuwe Markt informeert de bezoeker over verschillende duurzame projecten. Het plein wordt ingevuld door o.a. het MEC, IVN Roosendaal, KNNV Roosendaal en Roses 4 Eco. Vanuit dit plein vertrekken meerdere boomwandelingen naar het Emile van Loonpark en Het Vrouwenhof. Deze wandelingen zijn onder leiding van een natuurgids die uitleg geeft over de verschillende bomen en hun functie al CO2 compensator. Ook kunt u een heerlijke fruit smoothie bestellen. De energie voor het mixen wekt u zelf op via een hometrainer.

Lisa, Amy en Shelley
De hele dag vinden er optredens plaats op de Nieuwe Markt. Rond twee uur staat een optreden gepland van Lisa, Amy en Shelley. Deze drie jonge meiden (uit Fijnaart) deden mee aan het Junior Songfestival en vertegenwoordigden Nederland tijdens de Europese Finale met het liedje Adem in, Adem uit. Dit liedje gaat over het milieu en over de opwarming van de aarde. Verder zijn de meiden bekend van o.a. 'Coole Kikker', titelsong van de film Kikkerdril en 'Magie', titelsong van de film Heksje Lilly.
Een uur eerder (van 13:00 -13:30 uur) treedt het 12-jarig Roosendaalse zangeresje Sharon Dee op. Op de andere tijdstippen vorgt een dj voor muziek.

Spelen in de Laan van België
Voor dit evenement wordt de Laan van België - een onderdeel van de Ring - deels afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. In het kader van Autovrije Zondag is deze straat tussen 10:00 en 17:00 uur speciaal voor de kinderen. Ze kunnen daar naar hartenlust stoepkrijten, voetballen, steppen, skaten, etc.

Verder heeft Autovrije Zondag geen consequenties voor het verkeer. Uiteraard hopen we dat iedereen de auto laat staan en deze dag op de fiets komt.

Klimaatneutraal evenement
Natuurlijk is de Autovrije Zondag een klimaatneutraal evenement. Alle CO2 die tijdens het evenement wordt uitgestoten compenseren we met duurzame energie- en bosprojecten.

Meer informatie is te vinden op www.roosendaalautovrij.nl