De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

06 juni 2020

 • Fris en buien
  De regeninstalaties kunnen even uit, al hebben we nog wel meer nodig om een volgende droge periode aan te kunnen. Vandaag komt de zon er goed bij, met soms een bui. De temperatuur blijft steken op 15 of 16 graden, bij een matige, soms bij buien vrij krachtige wind uit zuidwest.
 • Roosendaler en Bergse op scooter klemgereden en bedreigd
  Een Roosendaalse man (27) en een vrouw (26) uit Bergen op Zoom zijn donderdagavond 4 juni door twee mannen met een pistool bedreigd toen ze rond 21:45 uur op een scooter over de Gertrudisboulevard in Bergen op Zoom reden. De politie onderzoekt het incident en vond in een woning waar de twee verdachten uitkwamen, vals geld en drugs.
 • Agent vol in gezicht gespuugd door man die zegt corona te hebben
  Op dinsdagmorgen 2 juni is een 32-jarige Angolese man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden op het busstation in Roosendaal. De man zou meerdere buschauffeurs hebben mishandeld omdat zij weigerden hem te vervoeren. Ook de politie kreeg het zwaar te verduren. Zo spuugde hij een agent vol in het gezicht, terwijl hij later zei corona te hebben.
 • Sjors Creatief wordt vervolgd in Roosendaal
  CultuurCompaan is weer begonnen met de Roosendaalse editie van Sjors Creatief voor het schooljaar 2020-2021. Gehoopt wordt uiteraard dat het aanbod voor het nieuwe schooljaar weer net zo divers wordt als het dit jaar was. Aanbieders in de gemeente Roosendaal kunnen hun aanbod aan creatieve kennismakingsworkshops of cursussen voor kinderen tot uiterlijk 28 juni aanmelden.
 • Bravis-specialist: ‘Corona motiveert om overgewicht aan te pakken’
  Het nieuws dat coronapatiënten met overgewicht een groot risico lopen om op de Intensive Care te belanden, is een extra motivatie om het gewichtsprobleem aan te pakken. Dat ziet ook Pierre Feskens, bariatrisch chirurg in het Bravis ziekenhuis. Het Behandelcentrum voor Overgewicht en Obesitas in Bergen op Zoom heeft de mogelijkheid om al die nieuwe patiënten te ontvangen. 'Nu de coronadrukte voorbij is, zijn we weer op volle sterkte aan de gang en kunnen we patiënten snel en veilig zien', aldus Feskens.
 • Ron Axt nieuwe bestuurder van Groenhuysen
  Per 1 augustus is Ron Axt (55) het nieuwe lid van de raad van bestuur van Groenhuysen. Samen met de huidige voorzitter Marjolein de Jong gaat hij in het collegial bestuur een belangrijke bijdrage leveren om Groenhuysen de komende jaren op koers te houden en door te ontwikkelen. Groenhuysen beheert in West-Brabant een groot aantal locaties. In Roosendaal vallen onder andere Champetter, BloemscheVaert, Wildenborch, Heerma State, Moerweide, Weihoek en Wiekendael onder Groenhuysen.
 • Voorlopig de laatste zonnige dag
  Vandaag (woensdag) is er weer meer sluierbewolking waar de zon nog door probeert te komen. De temperatuur loopt nog op tot 22 of 23 graden. De wind is al gedraaid richting west tot noordwest en is meest matig.
 • Twee man met gestolen scooter aangehouden
  De politie heeft in de vroege ochtend van dinsdag 2 juni op de Nieuwe Markt in Roosendaal twee mannen aangehouden. Even eerder hadden de agenten de mannen met een scooter in de Raadhuisstraat zien lopen.
 • Corona / Roosendaal op sociale media
  UPDATE DONDERDAG 28 MEI - Hier een selectie van berichten over Corona / Roosendaal die wij op sociale media als Facebook en Twitter tegenkwamen:
 • Hennepkwekerij ontdekt in Toussaintlaan
  Zaterdagavond 30 mei is rond 23.00 uur op basis van anonieme tips in een woning aan de Toussaintlaan in Roosendaal een hennepkwekerij ontmanteld door de politie. In een slaapkamer werd een kweekruimte aangetroffen met in totaal 122 hennepplanten.

Veel te doen op Autovrije Zondag in Roosendaal (20 juni)

Geschreven door Redactie op .

>> Zie foto's van zondagmidag 20 juni 2010

Op 20 juni vindt voor de tweede keer de Autovrije Zondag plaats. In Roosendaal is dan veel te doen. Vooral op de Nieuwe Markt. Er zijn zowel doe-activiteiten als optredens. Maar er zijn ook fietstochten en in een deel van de Laan van België kunnen kinderen spelen en krijten. Een reeks van verenigingen is bij de activiteiten betrokken.
Met de Autovrije Zondag wordt stil gestaan bij het belang van schone lucht. De slechte luchtkwaliteit is in veel steden een directe bedreiging voor de gezondheid van inwoners. Bovendien is de uitstoot van auto's een van de oorzaken van de opwarming van de aarde.
Maar, de autovrije dag levert meer op dan alleen schone lucht: we geven enkele straten voor een dag terug aan kinderen, fietsers en voetgangers.

Scouting Battle
Scouting St. Jan, Scouting Prinses Irene, Scouting Baden Powell en Scouting de Pandits organiseren op de Autovrije Zondag een spectaculaire Scouting Battle. Gelijkwaardige speltakken strijden tegen elkaar en beslissen wie het sterkste, slimste, snelste en duurzaamste is.
Ook de vaders en moeders moeten er aan geloven. Op de Nieuwe Markt komt zelfs een heuse stormbaan en vermoedelijke een tokkelbaan vanaf het Paviljoen. Natuurlijk kunnen de bezoekers van het evenement de stormbaan uitproberen en aan andere leuke scoutingactiviteiten meedoen.

10:00 - 12:00 uur Speltakken: Bevers/Welpen/Kabouters + ouders
13:00 - 16:00 uur Speltakken: Scouts/

Segway Parcours
De Segway is het eerste elektrisch aangedreven zelfbalancerende personenvervoermiddel ter wereld. Het rijden op een Segway is een unieke en zeer bijzondere ervaring. Het is een mooi voorbeeld van duurzame mobiliteit. Op de Nieuwe Markt is een speciaal parcours ingericht en kunnen bezoekers gratis op een van de acht segways een rondje rijden.

Fietstochten
RTC-Noord Brabant organiseert jaarlijks een toertocht waarvan de volledige opbrengst geschonken wordt aan een goed doel. Al vele jaren is een van de goede doelen de Stichting Vigeta. Dit jaar wordt de "Goeie Doelen Tocht" gereden tijdens de Roosendaalse Autovrije Zondag, waarbij R.T.C. Noord Brabant hoopt op uw gulle gift voor dit goede doel zodat er een mooi bedrag kan worden geschonken aan de Stichting Vigeta.
RTC Noord-Brabant heeft drie aantrekkelijke fietstochten uitgezet die starten vanaf de Nieuwe Markt. De tochten voeren rondom Roosendaal door het fraaie West-Brabantse landschap en gaan onder meer langs de polders van Oud-Gastel en Moerstraten, naar Wouwse Plantage en de omgeving van Nispen. Deelname is uiteraard gratis en deelnemers krijgen een frisse versnapering aangeboden.

Duurzaamheidsplein
Een speciaal ingericht plein op de Nieuwe Markt informeert de bezoeker over verschillende duurzame projecten. Het plein wordt ingevuld door o.a. het MEC, IVN Roosendaal, KNNV Roosendaal en Roses 4 Eco. Vanuit dit plein vertrekken meerdere boomwandelingen naar het Emile van Loonpark en Het Vrouwenhof. Deze wandelingen zijn onder leiding van een natuurgids die uitleg geeft over de verschillende bomen en hun functie al CO2 compensator. Ook kunt u een heerlijke fruit smoothie bestellen. De energie voor het mixen wekt u zelf op via een hometrainer.

Lisa, Amy en Shelley
De hele dag vinden er optredens plaats op de Nieuwe Markt. Rond twee uur staat een optreden gepland van Lisa, Amy en Shelley. Deze drie jonge meiden (uit Fijnaart) deden mee aan het Junior Songfestival en vertegenwoordigden Nederland tijdens de Europese Finale met het liedje Adem in, Adem uit. Dit liedje gaat over het milieu en over de opwarming van de aarde. Verder zijn de meiden bekend van o.a. 'Coole Kikker', titelsong van de film Kikkerdril en 'Magie', titelsong van de film Heksje Lilly.
Een uur eerder (van 13:00 -13:30 uur) treedt het 12-jarig Roosendaalse zangeresje Sharon Dee op. Op de andere tijdstippen vorgt een dj voor muziek.

Spelen in de Laan van België
Voor dit evenement wordt de Laan van België - een onderdeel van de Ring - deels afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. In het kader van Autovrije Zondag is deze straat tussen 10:00 en 17:00 uur speciaal voor de kinderen. Ze kunnen daar naar hartenlust stoepkrijten, voetballen, steppen, skaten, etc.

Verder heeft Autovrije Zondag geen consequenties voor het verkeer. Uiteraard hopen we dat iedereen de auto laat staan en deze dag op de fiets komt.

Klimaatneutraal evenement
Natuurlijk is de Autovrije Zondag een klimaatneutraal evenement. Alle CO2 die tijdens het evenement wordt uitgestoten compenseren we met duurzame energie- en bosprojecten.

Meer informatie is te vinden op www.roosendaalautovrij.nl