De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

24 februari 2021

 • Dit jaar twee winnaars bij ‘Beste idee van Groenhuysen’
  Dit jaar zijn er niet één, maar twee winnaars bij 'Het beste idee van Groenhuysen'. Na een nek-aan-nek race mag Ida Verbiest zich met haar ‘rollende speelbord’ volgens het publiek het beste idee van 2021 noemen. De ‘regie tablet’ van Ellen van Ommeren en Emmy Lambregts gaat er dit jaar met de vakjuryprijs vandoor.
 • Het weer in Roosendaal: Zonnig en zacht
  Vandaag (woensdag) een pachtige lentedag: zonnig en een temperatuur van 17 of 18 graden. De wind is matig uit het zuiden. Komende nacht is het licht bewolkt en dan daalt de temperatuur tot 8 of 9 graden en gaat de wind al wat draaien naar zuidwest.
 • Aanhoudingen bij bedrijf aan Schotsbossenstraat na vondst hennep-producten
  De politie Roosendaal heeft dinsdagochtend 22 februari bij een bedrijfspand aan de Schotsbossenstraat hennep gerelateerde producten, zoals groeimiddelen aangetroffen. Dat gebeurde rond 09:00 uur. De Schotsbossenstraat logt op bedrijfsterrein Majoppeveld, nabij de Zwaanhoefstraat.
 • Verdachte rijdt op twee agenten in en ontsnapt
  Twee politieagenten hebbben aangifte gedaan van poging tot zware mishandeling tegen een verdachte die ze moesten aanhouden naar aanleiding van een geweldsincident. De verdachte, wiens identiteit bekend is bij de politie, reed op hen in. De agenten konden opzij springen om een aanrijding te voorkomen.
 • Roosendaler (37) bedreigt bekende met een mes
  De politie Roosendaal heeft zondagmiddag 21 februari rond 17.50 uur in een woning aan de President Kennedylaan in Roosendaal een man aangehouden die verdacht wordt van bedreiging met een mes.
 • Rooskleurig Festival in de herkansing op 28 augustus
  De organisatie van Rooskleurig Festival in het Vrouwenhofpark in Roosendaal gaat er van uit dat het festival dit jaar wél kan doorgaan. Afgelopen jaar moest het festival vanwege corona-maatregelen worden geschrapt. Voor dit jaar is de datum zaterdag 28 augustus vastgelegd. Maandag 22 februari om 10:00 uur begint de 'gewone' kaartverkoop. Kaarten kosten dertig euro.
 • Corona: Aantal patiënten in Bravis nog hoog
  Het aantal coronapatiënten in Bravis ziekenhuis 'blijft stabiel, maar wel hoog'. Donderdagmorgen werden in het Bravis ziekenhuis 50 patiënten met bewezen corona verzorgd, van wie 9 op de Intensive Care.
 • Stukje A58 richting Breda zaterdag dicht vanwege vorstschade
  Vandaag, zaterdag 19 februai, is het stukje A58 tussen Knooppunt De Stok en de afslag Roosendaal-Oost in de richting van Etten-Leur/Breda afgesloten tussen 08:00 en 18:00 uur. Dat heeft te maken met een spoedoperatie vanwege vorstschade aan het adfalt. Voor de afsluiting van dit kleine stukje is een grootschalige omleidingsroute ingesteld.
 • In straat van politiebureau bestuurder onder invloed aangehouden
  In de Nieuwstraat in Roosendaal heeft de politie in de nacht van vrijdag op zaterdag 20 februari rond 04:15 een 35-jarige automobilist aangehouden wegens rijden onder invloed. In de auto lag hasj. In de Nieuwstraat is ook het politiebuteau gevestigd...
 • Het weer in Roosendaal: Even van de lente proeven
  Depressies trekken nog steeds over de oceaan naar het noorden. Ver ons, maar ze zorgen wel voor zachte lucht die vanuit het zuiden over ons komt. Vandaag (zaterdag) is er wat bewolking, maar ook zon, een matige wind en een temperatuur rond 15 of 16 graden.

Luchtmachtorkest 14 april in De Kring met eerbetoon Michael Jackson

Geschreven door Redactie op .

Het Luchtmachtorkest doet donderdag 14 april Roosendaal aan met een avondvullend programma rond de muziek van Michael Jackson. Het muzikale eerbetoon aan 'The King of Pop' is donderdagavond 14 april in De Kring. Het orkest is voor dit concert versterkt met zeven zangeressen.

"Michael Jackson is de meest succesvolle entertainer aller tijden en heeft een onuitwisbaar stempel gedrukt op de populaire muziek- en danscultuur", is het uitgangspunt van het programma 'A Tribute to Michael Jackson', waarmee het orkest van februari tot en met mei door het land trekt.
Bijzonder is dat Michael Jackson zelf de Tribute opent: in 'Never Can Say Goodbye' is zijn originele stem te horen, live begeleid door het Luchtmachtorkest en de zeven zangeressen Sophia Wezer, Leona Philippo, Talita Angwarmasse, Peggy Sandaal, Laurie Reijs, Annemieke van Dam en Mieke Dijkstra.

Na de soul van de Jackson 5 komen de enorme successen uit Michaels solocarrière aan bod, met hits als 'Billie Jean', 'Thriller' en 'Bad'. De show wordt afgesloten met de 'This is It'?megamix in een verrassende finale.

Het Luchtmachtorkest heeft, onder leiding van chef-dirigent Jos Pommer, een naam opgebouwd met het uitvoeren van bijzondere bewerkingen. Pommer: “Ik laat voor ons orkest diverse tutti arrangementen maken, bijvoorbeeld van 'Black or White'. Daarentegen laat ik 'Liberian Girl' klein arrangeren in afro-style voor houtblazers en percussie. Ook 'I just Can’t Stop Lovin’ You' wordt klein met hout en ritme. 'Leave Me Alone' krijgt een swingende big band-stijl.”
Kaarten kosten 28,50 euro.

>> Website rond 'A Tribute'
>> Kaarten De Kring