De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

24 februari 2021

 • Dit jaar twee winnaars bij ‘Beste idee van Groenhuysen’
  Dit jaar zijn er niet één, maar twee winnaars bij 'Het beste idee van Groenhuysen'. Na een nek-aan-nek race mag Ida Verbiest zich met haar ‘rollende speelbord’ volgens het publiek het beste idee van 2021 noemen. De ‘regie tablet’ van Ellen van Ommeren en Emmy Lambregts gaat er dit jaar met de vakjuryprijs vandoor.
 • Het weer in Roosendaal: Zonnig en zacht
  Vandaag (woensdag) een pachtige lentedag: zonnig en een temperatuur van 17 of 18 graden. De wind is matig uit het zuiden. Komende nacht is het licht bewolkt en dan daalt de temperatuur tot 8 of 9 graden en gaat de wind al wat draaien naar zuidwest.
 • Aanhoudingen bij bedrijf aan Schotsbossenstraat na vondst hennep-producten
  De politie Roosendaal heeft dinsdagochtend 22 februari bij een bedrijfspand aan de Schotsbossenstraat hennep gerelateerde producten, zoals groeimiddelen aangetroffen. Dat gebeurde rond 09:00 uur. De Schotsbossenstraat logt op bedrijfsterrein Majoppeveld, nabij de Zwaanhoefstraat.
 • Verdachte rijdt op twee agenten in en ontsnapt
  Twee politieagenten hebbben aangifte gedaan van poging tot zware mishandeling tegen een verdachte die ze moesten aanhouden naar aanleiding van een geweldsincident. De verdachte, wiens identiteit bekend is bij de politie, reed op hen in. De agenten konden opzij springen om een aanrijding te voorkomen.
 • Roosendaler (37) bedreigt bekende met een mes
  De politie Roosendaal heeft zondagmiddag 21 februari rond 17.50 uur in een woning aan de President Kennedylaan in Roosendaal een man aangehouden die verdacht wordt van bedreiging met een mes.
 • Rooskleurig Festival in de herkansing op 28 augustus
  De organisatie van Rooskleurig Festival in het Vrouwenhofpark in Roosendaal gaat er van uit dat het festival dit jaar wél kan doorgaan. Afgelopen jaar moest het festival vanwege corona-maatregelen worden geschrapt. Voor dit jaar is de datum zaterdag 28 augustus vastgelegd. Maandag 22 februari om 10:00 uur begint de 'gewone' kaartverkoop. Kaarten kosten dertig euro.
 • Corona: Aantal patiënten in Bravis nog hoog
  Het aantal coronapatiënten in Bravis ziekenhuis 'blijft stabiel, maar wel hoog'. Donderdagmorgen werden in het Bravis ziekenhuis 50 patiënten met bewezen corona verzorgd, van wie 9 op de Intensive Care.
 • Stukje A58 richting Breda zaterdag dicht vanwege vorstschade
  Vandaag, zaterdag 19 februai, is het stukje A58 tussen Knooppunt De Stok en de afslag Roosendaal-Oost in de richting van Etten-Leur/Breda afgesloten tussen 08:00 en 18:00 uur. Dat heeft te maken met een spoedoperatie vanwege vorstschade aan het adfalt. Voor de afsluiting van dit kleine stukje is een grootschalige omleidingsroute ingesteld.
 • In straat van politiebureau bestuurder onder invloed aangehouden
  In de Nieuwstraat in Roosendaal heeft de politie in de nacht van vrijdag op zaterdag 20 februari rond 04:15 een 35-jarige automobilist aangehouden wegens rijden onder invloed. In de auto lag hasj. In de Nieuwstraat is ook het politiebuteau gevestigd...
 • Het weer in Roosendaal: Even van de lente proeven
  Depressies trekken nog steeds over de oceaan naar het noorden. Ver ons, maar ze zorgen wel voor zachte lucht die vanuit het zuiden over ons komt. Vandaag (zaterdag) is er wat bewolking, maar ook zon, een matige wind en een temperatuur rond 15 of 16 graden.

Oranje pakt weer uit met muzikaal spektakel in De Kring

Geschreven door Redactie op .

'Ensueño: muziek en verwondering!'. Dat is de titel van het nieuwe muziekspektakel van muziekvereniging Oranje uit Wouw. 'Ensueño' staat voor verwondering, verbeelding, emotie en verrassing. De voorstelling is 4 en 5 februari in De Kring, maar alleen voor de uitvoering op 5 februari zijn kaarten te koop.

De voorstelling van 4 februari is namelijk gereserveerd voor het Vrijwilligers Informatie Punt (VIP) in verband met de viering van hun 10-jarig bestaan.

Oranje heeft een naam hoog te houden, na eerdere succesvolle muzikale spektakels als 'Het Blauwe uur' (in 2007) en 'Circus Fantasy' (in 2004).
En ook deze keer gaan bezoekers weer iets speciaals en ongewoons meemaken. Dat begint al met de ontvangst.

Op muzikaal gebied is gezocht naar een mengeling van licht klassieke en hedendaagse popmuziek. Eén van Nederlands beste violisten Rosanne Philippens vertolkt samen met Oranje de Carmen Suite en de Dans Macabre. De veelzijdige zangeres Rianne Botma laat bezoekers genieten met ondermeer de nummers van Fleetwood Mac en Katie Melua.
Natuurlijk staat de muziek van het harmonieorkest van Oranje onder leiding van Michael Engelbrecht centraal maar deze wordt op verrassende wijze ondersteund door ballet, dans, projecties en een dertigtal fabelachtige figuranten.

Voor deze ondersteuning is een beroep gedaan op onder andere Dansfactor onder artistieke leiding van Rob van de Geijn, slagwerkers van het Malletkorps van Oranje en zandtovenaar Gert van de Vijver. Deze laatste ondersteunt de muziek met snelle tekeningen in zand. Ze ontstaan en verdwijnen door zijn vluchtige creatieve hand op een glasplaat die middels projectie zichtbaar worden gemaakt.
De regie van de voorstelling is in handen van de ervaren regisseur Ad Evers en gastheer is Corné van Sprundel.

16-01-2011: Harmonie Oranje komt weer met bijzonder muziekspektakel (Bode)
01-02-2011: Oranje klaar voor spektakel Ensuenõ (BN DeStem)