De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

24 februari 2021

 • Dit jaar twee winnaars bij ‘Beste idee van Groenhuysen’
  Dit jaar zijn er niet één, maar twee winnaars bij 'Het beste idee van Groenhuysen'. Na een nek-aan-nek race mag Ida Verbiest zich met haar ‘rollende speelbord’ volgens het publiek het beste idee van 2021 noemen. De ‘regie tablet’ van Ellen van Ommeren en Emmy Lambregts gaat er dit jaar met de vakjuryprijs vandoor.
 • Het weer in Roosendaal: Zonnig en zacht
  Vandaag (woensdag) een pachtige lentedag: zonnig en een temperatuur van 17 of 18 graden. De wind is matig uit het zuiden. Komende nacht is het licht bewolkt en dan daalt de temperatuur tot 8 of 9 graden en gaat de wind al wat draaien naar zuidwest.
 • Aanhoudingen bij bedrijf aan Schotsbossenstraat na vondst hennep-producten
  De politie Roosendaal heeft dinsdagochtend 22 februari bij een bedrijfspand aan de Schotsbossenstraat hennep gerelateerde producten, zoals groeimiddelen aangetroffen. Dat gebeurde rond 09:00 uur. De Schotsbossenstraat logt op bedrijfsterrein Majoppeveld, nabij de Zwaanhoefstraat.
 • Verdachte rijdt op twee agenten in en ontsnapt
  Twee politieagenten hebbben aangifte gedaan van poging tot zware mishandeling tegen een verdachte die ze moesten aanhouden naar aanleiding van een geweldsincident. De verdachte, wiens identiteit bekend is bij de politie, reed op hen in. De agenten konden opzij springen om een aanrijding te voorkomen.
 • Roosendaler (37) bedreigt bekende met een mes
  De politie Roosendaal heeft zondagmiddag 21 februari rond 17.50 uur in een woning aan de President Kennedylaan in Roosendaal een man aangehouden die verdacht wordt van bedreiging met een mes.
 • Rooskleurig Festival in de herkansing op 28 augustus
  De organisatie van Rooskleurig Festival in het Vrouwenhofpark in Roosendaal gaat er van uit dat het festival dit jaar wél kan doorgaan. Afgelopen jaar moest het festival vanwege corona-maatregelen worden geschrapt. Voor dit jaar is de datum zaterdag 28 augustus vastgelegd. Maandag 22 februari om 10:00 uur begint de 'gewone' kaartverkoop. Kaarten kosten dertig euro.
 • Corona: Aantal patiënten in Bravis nog hoog
  Het aantal coronapatiënten in Bravis ziekenhuis 'blijft stabiel, maar wel hoog'. Donderdagmorgen werden in het Bravis ziekenhuis 50 patiënten met bewezen corona verzorgd, van wie 9 op de Intensive Care.
 • Stukje A58 richting Breda zaterdag dicht vanwege vorstschade
  Vandaag, zaterdag 19 februai, is het stukje A58 tussen Knooppunt De Stok en de afslag Roosendaal-Oost in de richting van Etten-Leur/Breda afgesloten tussen 08:00 en 18:00 uur. Dat heeft te maken met een spoedoperatie vanwege vorstschade aan het adfalt. Voor de afsluiting van dit kleine stukje is een grootschalige omleidingsroute ingesteld.
 • In straat van politiebureau bestuurder onder invloed aangehouden
  In de Nieuwstraat in Roosendaal heeft de politie in de nacht van vrijdag op zaterdag 20 februari rond 04:15 een 35-jarige automobilist aangehouden wegens rijden onder invloed. In de auto lag hasj. In de Nieuwstraat is ook het politiebuteau gevestigd...
 • Het weer in Roosendaal: Even van de lente proeven
  Depressies trekken nog steeds over de oceaan naar het noorden. Ver ons, maar ze zorgen wel voor zachte lucht die vanuit het zuiden over ons komt. Vandaag (zaterdag) is er wat bewolking, maar ook zon, een matige wind en een temperatuur rond 15 of 16 graden.

Kinderboekenmarkt Tongerloplein (4 juni)

Geschreven door Redactie op .

Op zaterdag 4 juni van 10.00 - 16.00 uur op het Tongerloplein de tweede Kinderboekenmarkt van Roosendaal. Die dag zijn er niet alleen heel veel kinderboeken te vinden in de kramen (nieuw en tweedehands), maar is er ook van alles te beleven.

Zo is Geronimo Stilton aanwezig. Die muis schrijf het liefst boeken: grappige verhalen, zachter dan mozzarella, smeuïger dan brie en pittiger dan roquefort. Verhalen met snorharen!
Samen met een echte verslaggever kunnen kinderen die dag aan het werk als journalist of fotograaf. In de jury zitten enkele Roosendaalse journalisten. De mooiste bijdragen worden echt gepubliceerd.
Ouders, grootouders en andere lefhebbers kunnen meedoen aan de voorleeswedstrijd. Een kinderjury beoordeelt de deelnemers.
Voor de kinderen is er ook een wedstrijd: wie verkleedt of schminkt zich het leukst als Jip of als Janneke? Ga zeker even langs bij de kraam van Jip en Janneke.

Deze dag start ook het zomerprogramma van Tongerlopleingeluiden. In stijl van de dag met met onder andere de HOR-kids van Harmonie Orkest Roosendaal en de Sisa-kids van Dansschool Sisa.
Die dag is bovendien een boekenpakket van 100 euro te winnen. Iedereen die een boekenlegger van BRUNA of de Boekenwurm inlevert met naam en adres, maakt kans op een hele stapel mooie boeken.
Naast alle kramen met boeken, zijn er activiteiten en kramen met Jip en Janneke van de HEMA, Be Happy, Bibliotheek VANnU, De Wakkere Muis, uitgevers en schrijvers, de Sjors, de Moriaan, de Kring, kindervakantiewerk, museum Tongerlohuys en Drukkerijmuseum Etten Leur.
Deze Kinderboekenmarkt wordt georganiseerd door Lichtzinnig. Daar kan men zich voor diverese onderdelen aanmelden.

>> Website Lichtzinnig