De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

24 februari 2021

 • Dit jaar twee winnaars bij ‘Beste idee van Groenhuysen’
  Dit jaar zijn er niet één, maar twee winnaars bij 'Het beste idee van Groenhuysen'. Na een nek-aan-nek race mag Ida Verbiest zich met haar ‘rollende speelbord’ volgens het publiek het beste idee van 2021 noemen. De ‘regie tablet’ van Ellen van Ommeren en Emmy Lambregts gaat er dit jaar met de vakjuryprijs vandoor.
 • Het weer in Roosendaal: Zonnig en zacht
  Vandaag (woensdag) een pachtige lentedag: zonnig en een temperatuur van 17 of 18 graden. De wind is matig uit het zuiden. Komende nacht is het licht bewolkt en dan daalt de temperatuur tot 8 of 9 graden en gaat de wind al wat draaien naar zuidwest.
 • Aanhoudingen bij bedrijf aan Schotsbossenstraat na vondst hennep-producten
  De politie Roosendaal heeft dinsdagochtend 22 februari bij een bedrijfspand aan de Schotsbossenstraat hennep gerelateerde producten, zoals groeimiddelen aangetroffen. Dat gebeurde rond 09:00 uur. De Schotsbossenstraat logt op bedrijfsterrein Majoppeveld, nabij de Zwaanhoefstraat.
 • Verdachte rijdt op twee agenten in en ontsnapt
  Twee politieagenten hebbben aangifte gedaan van poging tot zware mishandeling tegen een verdachte die ze moesten aanhouden naar aanleiding van een geweldsincident. De verdachte, wiens identiteit bekend is bij de politie, reed op hen in. De agenten konden opzij springen om een aanrijding te voorkomen.
 • Roosendaler (37) bedreigt bekende met een mes
  De politie Roosendaal heeft zondagmiddag 21 februari rond 17.50 uur in een woning aan de President Kennedylaan in Roosendaal een man aangehouden die verdacht wordt van bedreiging met een mes.
 • Rooskleurig Festival in de herkansing op 28 augustus
  De organisatie van Rooskleurig Festival in het Vrouwenhofpark in Roosendaal gaat er van uit dat het festival dit jaar wél kan doorgaan. Afgelopen jaar moest het festival vanwege corona-maatregelen worden geschrapt. Voor dit jaar is de datum zaterdag 28 augustus vastgelegd. Maandag 22 februari om 10:00 uur begint de 'gewone' kaartverkoop. Kaarten kosten dertig euro.
 • Corona: Aantal patiënten in Bravis nog hoog
  Het aantal coronapatiënten in Bravis ziekenhuis 'blijft stabiel, maar wel hoog'. Donderdagmorgen werden in het Bravis ziekenhuis 50 patiënten met bewezen corona verzorgd, van wie 9 op de Intensive Care.
 • Stukje A58 richting Breda zaterdag dicht vanwege vorstschade
  Vandaag, zaterdag 19 februai, is het stukje A58 tussen Knooppunt De Stok en de afslag Roosendaal-Oost in de richting van Etten-Leur/Breda afgesloten tussen 08:00 en 18:00 uur. Dat heeft te maken met een spoedoperatie vanwege vorstschade aan het adfalt. Voor de afsluiting van dit kleine stukje is een grootschalige omleidingsroute ingesteld.
 • In straat van politiebureau bestuurder onder invloed aangehouden
  In de Nieuwstraat in Roosendaal heeft de politie in de nacht van vrijdag op zaterdag 20 februari rond 04:15 een 35-jarige automobilist aangehouden wegens rijden onder invloed. In de auto lag hasj. In de Nieuwstraat is ook het politiebuteau gevestigd...
 • Het weer in Roosendaal: Even van de lente proeven
  Depressies trekken nog steeds over de oceaan naar het noorden. Ver ons, maar ze zorgen wel voor zachte lucht die vanuit het zuiden over ons komt. Vandaag (zaterdag) is er wat bewolking, maar ook zon, een matige wind en een temperatuur rond 15 of 16 graden.

Fantastyval 16-17 juli in Wouwse Plantage

Geschreven door Redactie op .

Op 16 en 17 juli gaan de poorten van het Landgoed Wouwse Plantage weer open voor het Fantastyval, een evenement voor betovering en beleving. Bezoekers die het hele festival willen meebeleven, kunnen op het terrein kamperen.

Bezoekers kunnen het volgende verwachten:
Fantastische Muziek, Fantasy Markt, Fantastische Modeshow, Kampementen, Elfenoptocht, het Boomcafe met vele auteurs achter de bar en het Fantastisch Freeze Moment!
Ook is er een Groot Rivendel Banket op zaterdag 17 juli.
De voorverkoop eindigt woensdag 13 juli om 23.00 uur. Daarna zijn kaarten alleen aan de kassa te verkrijgen.
Het Fantastyval heeft een bijzondere primeur: zondag 17 juli om 14.00 uur is de indrukwekkende begrafenis van Elfenkoning Hador.
Nooit eerder in de wereldgeschiedenis was een elfenbegrafenis door het mensenvolk te aanschouwen. Druide Cathbad zal tijdens de ceremonie een bijzonder ritueel opvoeren.

Optredens op het Wouw Podium:
Op zaterdag treedt op:
12.00-13.00 uur - The Old Firm
14.00-15.00 uur - The Dolmen
16.00-17.00 uur - Magna Carta
18.00-19.15 uur - Stream of Passion
20.00-20.30 uur - Slànv
Ook het laatste uur op zaterdagavond wordt gevuld door de Engelse band Magna Carta.
Tussen 21.00 en 22.00 uur is nogmaals het unieke gitaargeluid te horen waar de band zo bekend door is geworden.

Op zondag treedt op:
11.30-12.00 uur - Slàn
13.00-14.00 uur - Kingfisher Sky
15.00-16.00 uur - Irfan
17.00-18.00 uur - The Old Firm

Uitgebreid programma op website
Hierboven staat maar een gedeelte van het uitgebreide programma. Het volledige programma is te vinden op de website van de organisatie.

Pendeldiensten vanaf Roosendaal
Op 16 en 17 juli rijden er speciale pendeldiensten tussen CS Roosendaal en het Landgoed Wouwse Plantage.

Meer info op de website van de organisatie.

>> Website Fantastyval
>> Fotoalbum Fastastyval 2011 op Roosendaal in Beeld
16-07-2011: Natte start Fantastyval Wouwse Plantage (BN DeStem)