De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

27 februari 2021

 • Het weer in Roosendaal: Zonnig en frisse nachten
  Na het optrekken van de (soms dichte) mist komt vandaag (zaterdag) de zon er weer goed bij. De temperatuur komt tot 6 of 7 graden, bij een zwakke wind draaiend naar noordoost. Komende nacht is het meest helder en dan daalt het kwik tot net boven het vriespunt, met kans op vorst aan de grond.
 • Bij vier stembureaus kan ook op maandag of dinsdag worden gestemd
  Voor de verkiezing op woensdag 17 maart 2021 zijn in de gemeente Roosendaal vier stembureaus aangewezen waar kwetsbare kiezers ook op maandag 15 en dinsdag 16 maart kunnen stemmen. Die zijn in Roosendaal gevestigd in Parrotia aan de Markt, 't Dijksteeke bij het Dijkcentrum en De Bergspil bij het Tolbergcentrum. De vierde plek is bij voetbalvereniging Cluzona in Wouw.
 • 1000 kilo zwaar illegaal vuurwerk in garagebox in de Kroeven
  UPDATE - In een garagebox in de wijk Kroeven in Roosendaal heeft de politie donderdagmiddag 25 februari rond half vier een grote partij met zwaar illegaal vuurwerk aangetroffen. In de ruimte lag volgens de politie meer dan 1000 kilo zwaar illegaal vuurwerk.
 • 500 verkeersbonnen op de Van Beethovenlaan
  Liefst 500 automobilisten kunnen de komende weken een bekeuring thuis verwachten omdat ze woensdag 24 februaru te hard hebben gereden op de Van Beethovenlaan in Roosendaal.
 • Bravis-verpleegkundigen realiseren innovaties
  De afgelopen acht maanden hebben dertien verpleegkundigen van het Bravis ziekenhuis de Verpleegkundige Innovatie School (VIS), opgezet door het Brave Innovatieteam. Zij leerden meer over vernieuwingen in de zorg en hoe zij deze kennis kunnen overdragen op hun collega’s. Komende vrijdag ronden zij hun opleiding af met een presentatie van vier eigen ideeën waarmee de verpleegkundigen aan de slag zijn gegaan.
 • Vrouw (51) bedreigt jongens bij speelveld met groot mes
  Bij een speelveld aan de Pater Damiaanstraat in Roosendaal is woensdagavond 24 februari een vrouw aangehouden. Ze bedreigde verscheidene jongens met een groot mes van diverse jongeren. Er raakte niemand gewond.
 • Dit jaar twee winnaars bij ‘Beste idee van Groenhuysen’
  Dit jaar zijn er niet één, maar twee winnaars bij 'Het beste idee van Groenhuysen'. Na een nek-aan-nek race mag Ida Verbiest zich met haar ‘rollende speelbord’ volgens het publiek het beste idee van 2021 noemen. De ‘regie tablet’ van Ellen van Ommeren en Emmy Lambregts gaat er dit jaar met de vakjuryprijs vandoor.
 • Het weer in Roosendaal: Zonnig en zacht
  Vandaag (woensdag) een pachtige lentedag: zonnig en een temperatuur van 17 of 18 graden. De wind is matig uit het zuiden. Komende nacht is het licht bewolkt en dan daalt de temperatuur tot 8 of 9 graden en gaat de wind al wat draaien naar zuidwest.
 • Aanhoudingen bij bedrijf aan Schotsbossenstraat na vondst hennep-producten
  De politie Roosendaal heeft dinsdagochtend 22 februari bij een bedrijfspand aan de Schotsbossenstraat hennep gerelateerde producten, zoals groeimiddelen aangetroffen. Dat gebeurde rond 09:00 uur. De Schotsbossenstraat logt op bedrijfsterrein Majoppeveld, nabij de Zwaanhoefstraat.
 • Verdachte rijdt op twee agenten in en ontsnapt
  Twee politieagenten hebbben aangifte gedaan van poging tot zware mishandeling tegen een verdachte die ze moesten aanhouden naar aanleiding van een geweldsincident. De verdachte, wiens identiteit bekend is bij de politie, reed op hen in. De agenten konden opzij springen om een aanrijding te voorkomen.

Twee dagen Hartstocht in Roosendaal (10-11 juni)

Geschreven door Redactie op .

Het oorspronkelijk voor drie dagen geplande festival Hartstocht in Roosendaal is ingekort naar twee dagen. De zondag is vervallen. Dit vanwege tegenvallende verkoop van kaarten.

Daarmee is het oorspronkelijk programma geheel gewijzigd. BN DeStem publiceerde woesndag 8 juni de nieuwe opzet.
De website van Hartstocht zelf was woensdagmorgen nog NIET aangepast.


In iedere scène komt een typisch kenmerk van de stad aan bod. Ook alle andere voorstellingen, performances en evenementen tijdens HartsTocht gaan over de grondige veranderingen die de stad ondergaat en de rol van de stadsbewoner hierin.
Locaties: De Kring, maar ook de Markt en de Nieuwe Markt. Hieronder een link naar het programma op de website van Hartstocht.

Openingsdiner
In restaurant De Moriaan aan het Tongerloplein is vrijdag 10 juni vanaf 17.00 uur een openingsdiner.
Wat is de rol van de architect in de ontwikkeling van Roosendaal? Is de architectuur in Roosendaal wel afgestemd op de behoefte van de toekomstige gebruikers?
Ga aan tafel met architecten uit Roosendaal en theatermakers van HZT en praat mee over het thema stad en architectuur. Gastsprekers zijn hier: Nic J.G. van Zon (Zone Zuid architecten), architecten Joost Konings, Stan Aarts (MKA Architecten), Wethouder Hans Verbraak (Binnenstad + cultuur), Paul de Vries (omgevingspsycholoog), Kees Jongmans (waarn. Weth. Cultuur), Vic Wendel (gepensioneerd architect/eigenaar bij Sturmarch.), Guido van Zon (architect).

08-06-2011: Hartstocht schrapt de zonbdag (BN DeStem)
>> Programma Hartstocht Roosendaal
>> Uitgebreide info over Hartstocht Roosendaal
>> Ontwerp je eigen stad