De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

27 februari 2021

 • Het weer in Roosendaal: Zonnig en frisse nachten
  Na het optrekken van de (soms dichte) mist komt vandaag (zaterdag) de zon er weer goed bij. De temperatuur komt tot 6 of 7 graden, bij een zwakke wind draaiend naar noordoost. Komende nacht is het meest helder en dan daalt het kwik tot net boven het vriespunt, met kans op vorst aan de grond.
 • Bij vier stembureaus kan ook op maandag of dinsdag worden gestemd
  Voor de verkiezing op woensdag 17 maart 2021 zijn in de gemeente Roosendaal vier stembureaus aangewezen waar kwetsbare kiezers ook op maandag 15 en dinsdag 16 maart kunnen stemmen. Die zijn in Roosendaal gevestigd in Parrotia aan de Markt, 't Dijksteeke bij het Dijkcentrum en De Bergspil bij het Tolbergcentrum. De vierde plek is bij voetbalvereniging Cluzona in Wouw.
 • 1000 kilo zwaar illegaal vuurwerk in garagebox in de Kroeven
  UPDATE - In een garagebox in de wijk Kroeven in Roosendaal heeft de politie donderdagmiddag 25 februari rond half vier een grote partij met zwaar illegaal vuurwerk aangetroffen. In de ruimte lag volgens de politie meer dan 1000 kilo zwaar illegaal vuurwerk.
 • 500 verkeersbonnen op de Van Beethovenlaan
  Liefst 500 automobilisten kunnen de komende weken een bekeuring thuis verwachten omdat ze woensdag 24 februaru te hard hebben gereden op de Van Beethovenlaan in Roosendaal.
 • Bravis-verpleegkundigen realiseren innovaties
  De afgelopen acht maanden hebben dertien verpleegkundigen van het Bravis ziekenhuis de Verpleegkundige Innovatie School (VIS), opgezet door het Brave Innovatieteam. Zij leerden meer over vernieuwingen in de zorg en hoe zij deze kennis kunnen overdragen op hun collega’s. Komende vrijdag ronden zij hun opleiding af met een presentatie van vier eigen ideeën waarmee de verpleegkundigen aan de slag zijn gegaan.
 • Vrouw (51) bedreigt jongens bij speelveld met groot mes
  Bij een speelveld aan de Pater Damiaanstraat in Roosendaal is woensdagavond 24 februari een vrouw aangehouden. Ze bedreigde verscheidene jongens met een groot mes van diverse jongeren. Er raakte niemand gewond.
 • Dit jaar twee winnaars bij ‘Beste idee van Groenhuysen’
  Dit jaar zijn er niet één, maar twee winnaars bij 'Het beste idee van Groenhuysen'. Na een nek-aan-nek race mag Ida Verbiest zich met haar ‘rollende speelbord’ volgens het publiek het beste idee van 2021 noemen. De ‘regie tablet’ van Ellen van Ommeren en Emmy Lambregts gaat er dit jaar met de vakjuryprijs vandoor.
 • Het weer in Roosendaal: Zonnig en zacht
  Vandaag (woensdag) een pachtige lentedag: zonnig en een temperatuur van 17 of 18 graden. De wind is matig uit het zuiden. Komende nacht is het licht bewolkt en dan daalt de temperatuur tot 8 of 9 graden en gaat de wind al wat draaien naar zuidwest.
 • Aanhoudingen bij bedrijf aan Schotsbossenstraat na vondst hennep-producten
  De politie Roosendaal heeft dinsdagochtend 22 februari bij een bedrijfspand aan de Schotsbossenstraat hennep gerelateerde producten, zoals groeimiddelen aangetroffen. Dat gebeurde rond 09:00 uur. De Schotsbossenstraat logt op bedrijfsterrein Majoppeveld, nabij de Zwaanhoefstraat.
 • Verdachte rijdt op twee agenten in en ontsnapt
  Twee politieagenten hebbben aangifte gedaan van poging tot zware mishandeling tegen een verdachte die ze moesten aanhouden naar aanleiding van een geweldsincident. De verdachte, wiens identiteit bekend is bij de politie, reed op hen in. De agenten konden opzij springen om een aanrijding te voorkomen.

Open huis Modelspoor vereniging Post B op 25-26 juni

Geschreven door Redactie op .

VIDEO De Modelspoor Vereniging Post B uit Roosendaal viert in het weekend van 25 juni het tienjarig bestaan met een open huis in de (leegstaande) stationsrestauratie in het station Roosendaal. Alle clubbanen van de vereniging zijn dan te zien, waaronder het stationscomplex Roosendaal anno 1927.

Na een bijeenkomst voor de leden op vrijdagavond, is er open huis op zaterdag 25 en zondag 26 juni van 10.00 - 16.30 uur. De entree is gratis.
Paradepaardje van de club is de grote baan van het stationscomplex van Roosendaal anno 1927. Maar er is ook een Duitse H0-baan (schaal 1:87) genaamd Rosenthal, die al op enkele beurzen te zien geweest is, en er wordt gebouwd aan een N-baan (schaal 1:160).

Wat het Roosendaalse emplacement betreft is gekozen voor 1927 omdat het toen op zijn grootst was. "Veel gebouwen zijn in de oorlog gesneuveld of nadien afgebroken. Met behulp van de originele bouwtekeningen en fotomateriaal zijn gebouwen en emplacement nagebouwd", meldt de club op zijn website.

Sinds de oprichting van de vereniging eind 2000 wordt gewerkt aan drie projecten. Het eerste is de N- baan die in de schaal 1:160 gebouwd is. Deze baan heeft een grote opknapbeurt gehad en zal voor de eerste keer aan het grote publiek worden getoond.
Naast het opnieuw aanleggen van de sporen is er extra aandacht besteed aan de aankleding. Zelf op deze kleine schaal rijden er modelauto’s rond!

Naast deze baan is het depot en de werkplaats van de Rosenthal modelbaan te zien. Dit project, gebouwd in de schaal 1:87 (H0) is zo groot dat het niet in de stationsrestauratie past. Gelukkig is het mogelijk om een deel tentoon te stellen.
Deze baan heeft met succes enkele exposities in het binnen- en buitenland bezocht. Het hart van het project is een groot stoomdepot met tientallen Duitse stoomlocomotieven. Dit deel zal te zien zijn.

Het grootste en belangrijkste project dat in het weekeinde getoond wordt is het emplacement van Roosendaal. Het emplacement wordt nagebouwd zoals het eind jaren dertig van de vorige eeuw was. Een groot deel van de gebouwen is al door de leden van de modelspoor Vereniging nagebouwd.
Eén van de topstukken is het model van het stationsgebouw. Opvallend aan het model is de originele hoofdingang die in de Tweede Wereldoorlog werd verwoest. Maar ook de vier seinhuizen, de drie werkplaatsen en het oude postgebouw zullen te zien zijn.
Normaal zijn een aantal van deze gebouwen aan Museum Tongerlohuys uitgeleend.

Nieuwe verenigingsruimte
Helaas heeft de vereniging in het jubileumjaar te horen gekregen dat de ruimte waar gebouwd wordt (Da Vincie aan de Laan van België) verlaten moet worden. Dit betekent dat er naarstig gezocht wordt naar een nieuwe werkplaats.
Tot op heden is er nog niks gevonden, zodat niet aan de projecten verder kan worden gewerkt.


Video Roosendaal Op Internet.nl / Station Roosendaal.nl van het emplacement 1:87 in aanbouw tijdens de expositie '100 jaar station Roosendaal' op 3 en 4 november 2007 in het (jarige) station.


>> Website Post B
>> 24-06-2011: Een echt Roosendaals tijdsbeeld op schaal (BN DeStem)