De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

28 januari 2021

 • Speciale award voor politie-basisteam Roosendaal voor optreden vuurwerkoverlast
  Het politie-basissteam Roosendaal heeft een bijzonere award gekregen van de Stichting Waardering Erkenning Politie (WEP) voor het optreden bij de vuurwerkrellen rond de jaarwisseling in Roosendaal. Teamchef Lisette van Os heeft woensdagmiddag 27 januari de prijs in ontvangst genomen. Burgemeester Han van Midden was daar bij om het team namens de gemeente te feliciteren.
 • ‘Ommetje in de wijk’ nieuwe activiteit voor senioren in Roosendaal van SSNB
  Ook in deze coronatijd is het belangrijk om in beweging te blijven, zeggen de beweegcoaches van Sportservice Noord-Brabant. Zij zorgen er voor dat senioren in de gemeente Roosendaal toch in beweging kunnen blijven, ook al liggen veel 'beweeg-activiteiten' bij verenigingen, buurthuizen en andere locaties stil. Zo wordt bijvoorbeeld gestart met het 'Ommetje in de wijk'.
 • Het weer in Roosendaal: Nat en weer even minder koud
  Een regengebied trekt deze morgen (woensdag) naar het oosten weg, maar het blijft zwaar bewolkt. De temperatuur stijgt tot 7 of 8 graden, er kan nog een enkel buitje vallen en de wind is zwak tot matig uit het westen.
 • Dit jaar zo’n 700 kilo meer aan kerstbomen ingeleverd
  Ondanks dat de jaarlijkse kerstboominzameling in Roosendaal vanwege corona anders moest worden opgezet, is de actie volgens de gemeente Roosendaal een groot succes geworden. Er werd op zaterdag 9 januari 700 kilo meer dan vorig jaar ingezameld. In totaal ging het om 15.820 kilo.
 • WielerExperience krijgt er een Dirt Jump Track bij
  Deze week is gestart met de aanleg van een Dirt Jump baan bij de WielerExperience in Roosendaal, op het voormalig Red Band Sportpark. De Dirt Jump bestaat uit een gevorderden run en een run voor de beginnende springer. Naast de geasfalteerde wielerbaan, de MBT-trail en ’s werelds grootste pumptrack wordt de Dirt Jump het vierde onderdeel van de Wielerexperience. Zeg maar een zandbergen-circuit.
 • In Roosendaal twee vernielers aangehouden
  In Roosendaal zijn maandag 25 januari twee mensen voor vernieling aangehouden: een 20-jarige inwoonster in de Boomgaardstraat en een 19-jarige jongen in de Van Gilselaan.
 • Vrouwenvoetbal: Alliance gaat ook weer meedoen!
  Terwijl het hele amateurvoetbal en dus ook het vrouwenvoetbal vanwege corona stil ligt, komt voetbalvereniging Alliance uit Roosendaal met een positief nieuwtje: na een groot aantal jaren van afwezigheid in het vrouwenvoetbal, komt er komend seizoen weer een Alliance-team het veld op.
 • Documentaire-serie over SDW komt nu ook op de landelijke tv
  De achtdelige documuentaire 'Wat kan je wel!?'over de in Roosendaal en omgeving werkende organisatie SDW komt nu ook op de landelijke televsie. Eerder was de serie al bij Omroep Brabant te zien. Komende donderdag is het laatste deel. Omroep MAX gaat de serie vanaf 17 februari wekelijks op Nederland 2 uitzenden op de vroege woensdagavonden. Steeds vanaf 18:20 uur.
 • Noodverordening Roosendaal uitgebreid met Langdonk
  UPDATE 21:30 UUR - De noodverordeing voor het centrum van Roosendaal voor maandagavond/nacht 25 januari is maandagavond uitgebreid met de hele wijk Langdonk. Dat heeft de gemeente omstreeks kwart voor acht bekend gemaakt. In de loop van de avond is iemand aangehouden voor opruiing.
 • Maandag 25 januari: Noodverordening voor centrum Roosendaal
  Op basis van berichten over mogelijke rellen in de binnenstad van Roosendaal heeft burgemeester Han van Midden voor maandag 25 januari een noodverordening ingesteld voor het centrum van Roosendaal tussen 17:00 en 04:30 uur.

Expositie Groen Loont in Parrotia

Geschreven door Redactie op .

Van 13 juni tot en met 22 juli organiseert de gemeente Roosendaal een expositie over het groen in Roosendaal in bibliotheek Parrotia met de titel: Groen Loont. Aan de hand van vier thema’s is de expositieruimte omgetoverd tot een groene oase waar bezoekers kunnen zien en horen dat het loont om groen dichtbij mensen in de stedelijke omgeving te brengen.

Die vier thema's zijn Cultuurhistorie ‘behouden om te benutten’, Gezondheid en Leven, Natuur in de stad en Participatie en communicatie.

Voor de expositie zijn zoveel mogelijk natuurlijke materialen gebruikt. Er zijn foto’s te zien over het groen in Roosendaal uit het heden en verleden en is er een doorkijk naar de toekomst. Met korte videopresentaties wordt per thema uitleg gegeven over de nieuwe aanpak van de openbare ruimte en de samenwerking daarbij met de inwoners van Roosendaal.
Leerlingen van het Da Vinci-college hebben een aantal onderdelen van de tentoonstelling gemaakt en werkten mee aan de opbouw.

Wethouder Toine Theunis: “Met de expositie Groen Loont willen we bezoekers laten zien wat Roosendaal te bieden heeft op groengebied in een stedelijke omgeving en hoe je zelf een steentje kunt bijdragen aan een groene buurt. Een groene omgeving draagt bij aan prettig leven en wonen en zelfs werken. We hopen dat er veel bezoekers naar de expositie komen.”
,br> De expositie is te vinden in de hal van de bibliotheek en is gratis toegankelijk voor iedereen tijdens de openingstijden. Alle basisscholen (groepen 6, 7 en 8) in de gemeente worden uitgenodigd om een bezoek te brengen aan de tentoonstelling.

De gemeente werkt al geruime tijd aan een nieuwe manier van groenbeheer. Daarbij streeft de gemeente ernaar om meer natuurlijke zones en groene ‘lobben’ de wijk in te brengen, aansluitend op de ecologische verbindingszones. Dit betekent dat natuur meer de stad in wordt gebracht. Hierdoor krijgen planten en dieren meer mogelijkheden om verder de wijken en buurten in te komen.
Dat is goed voor de biodiversiteit.
Bewoners worden bij het groenbeheer betrokken; ze doen niet alleen mee maar beslissen ook mee over wat er in hun wijk of buurt gaat gebeuren. Deze aanpak van het groen heeft ertoe geleid dat Roosendaal door de stichting Entente Florale is genomineerd voor de titel Groenste Stad van Nederland 2012.